Брадара предложила владу и Никшића за премијера

 - Нермин Никшић /СДП-а БиХ/ предложен је за премијера Федерације БиХ, наводи се у одлуци о именовању федералне Владе коју је данас донијела предсједник ФБиХ Лидија Брадара.

Босна и Херцеговина 30.03.2023 | 18:34
Брадара предложила владу и Никшића за премијера

У одлуци, која је у посједу Срне, наводи се да је за министра финансија предложен Тони Краљевић, а за министра развоја, предузетништва и занатства Војин Мијатовић, који ће бити и замјеници премијера.

За министра унутрашњих послова предложен је Алмин Хоповац, за министра правде Ведран Шкобић, за министра енергије, рударства и индустрије предложен Адис Бубало, а за министра културе и спорта Сања Влаисављевић.

Предложено је да министар саобраћаја и комуникација буде Андријана Катић, министар расељених особа и избјеглица Нерин Диздар, министра за питања ратних ветерана и инвалида Хасан Ханџић, а министар здравства Миленко Беванда.

Дужност министра образовања и науке требало би да обавља Ведран Лакић, министра трговине Анел Кљако, министра рада и социјалне политике Аднан Делић, министра животне средине и туризма Насиха Поздер, министра просторног уређења Жељко Недић и министра пољопривреде, водопривреде и шумарства Зухад Порчић.

Из Кабинета предсједника ФБиХ Срни је речено да ће одлука ујутро бити достављена потпредсједницима који би треба да дају сагласност.

Након што буде дата сагласност, одлука ће бити упућена Представничком дому Парламента ФБиХ на усвајање који има рок да је прихвати до 6. априла.

Брадара је данас имала и састанак са предсједником СДП-а БиХ Нермином Никшићем.

(Срна) Фото: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дзоо

30.03.2023 17:40

О лебац ти се огадио.За тебе је Новалиц Тесла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Самир

30.03.2023 18:06

За вријеме његовог прошлог мандата горјеле су зграде а ако успије проћи видјет ће мо шта слиједи. Иако сам присталица СДП-а могу се опростит од великог броја гласача. Продана душа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сема

30.03.2023 21:08

Никшић је додикова приватна дворска луда. А прави шеф у БиХ свима је кривоусти Човић а све их контролише хрватски ХДЗ и хрватска обавјештајна служба СОА. Туђман је једини остварио своје ратне циљеве етнички очистио Хрватску протјерао Српски народ и ови који су сада на власти насстоје и оно мало Срба што је остало да протјерају затим уз помоћ Човића и ХДЗ БиХ апсолутно контролише и управља Босном и Херцеговином. Тужно али истинито.

ОДГОВОРИТЕ