Novak Đoković prošao u drugo kolo Rolan Garosa

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa.

Sport 29.05.2023 | 16:21
Novak Đoković prošao u drugo kolo Rolan Garosa

Đoković je na stadionu "Filip Šatrije" za nešto više od dva sata savladao Amerikanca srpskog porekla Aleksandra Kovačevića sa 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 7:6 (7:1).

Trenutno treći teniser sveta će u drugom kolu igrati protiv Martona Fučovića iz Mađarske.

Početak seta je bio izjednačen do šestog gema, kada je Đoković napravi prvi brejk u meču. Poveo je sa 4:2, a zatim rutinski priveo set kraju i posle 35 minuta poveo sa 1:0.

Bilo je očigledno da je Novak pročitao sve zamisli Kovačevića u igri, pa je u drugom setu bio još furiozniji. Već na startu je napravio brejk, potom još jedan za 4:1, a zatim mirno priveo set kraju.

I u trećem setu je start bio kao u drugom. Već u uvodnom gemu Đoković je oduzeo servis rivalu, a zatim potvrdio brejk. Međutim, Kovačević je podigao nivo svoje igre, što je rezultovalo prvim brejkom u meču za 3:3. Ali Novak nije dugo čekao na ribrejk.

Već u narednom gemu je još jednom oduzeo servis rivalu i poveo sa 4:3. No, ni to nije bilo dovoljno. Đoković je imao 5:3, ali je Kovačević ponovo uspeo da oduzme servis Novaku u trenutku kada je servirao za meč i stigne do 5:5. Kovačević je prvi put u meču poveo pri rezultatu 6:5, a Novak je zatim uveo treći set u taj-brejk.

(Kurir)    Foto: Emmanuel DUNAND / AFP / Profimedia

Komentari / 0

Ostavite komentar