Новак Ђоковић прошао у друго коло Ролан Гароса

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у друго коло Ролан Гароса.

Спорт 29.05.2023 | 16:21
Новак Ђоковић прошао у друго коло Ролан Гароса

Ђоковић је на стадиону "Филип Шатрије" за нешто више од два сата савладао Американца српског порекла Александра Ковачевића са 3:0, по сетовима 6:3, 6:2, 7:6 (7:1).

Тренутно трећи тенисер света ће у другом колу играти против Мартона Фучовића из Мађарске.

Почетак сета је био изједначен до шестог гема, када је Ђоковић направи први брејк у мечу. Повео је са 4:2, а затим рутински привео сет крају и после 35 минута повео са 1:0.

Било је очигледно да је Новак прочитао све замисли Ковачевића у игри, па је у другом сету био још фуриознији. Већ на старту је направио брејк, потом још један за 4:1, а затим мирно привео сет крају.

И у трећем сету је старт био као у другом. Већ у уводном гему Ђоковић је одузео сервис ривалу, а затим потврдио брејк. Међутим, Ковачевић је подигао ниво своје игре, што је резултовало првим брејком у мечу за 3:3. Али Новак није дуго чекао на рибрејк.

Већ у наредном гему је још једном одузео сервис ривалу и повео са 4:3. Но, ни то није било довољно. Ђоковић је имао 5:3, али је Ковачевић поново успео да одузме сервис Новаку у тренутку када је сервирао за меч и стигне до 5:5. Ковачевић је први пут у мечу повео при резултату 6:5, а Новак је затим увео трећи сет у тај-брејк.

(Курир)    Фото: Еммануел ДУНАНД / АФП / Профимедиа

Коментари / 0

Оставите коментар