Rolan Garos: Neće biti nikakve kazne za Đokovića

- Organizatori Rolan Garosa neće kazniti srpskog tensera Novaka Đokovića zbog poruke kojom je podržao Srbe na Кosovu i Metohiji i pozvao ne zaustavljanje nasilja.

Tenis 30.05.2023 | 10:43
Rolan Garos: Neće biti nikakve kazne za Đokovića

"Ne postoje zvanična pravila na grend slemu koja kažu šta igrači smiju, a šta ne smiju da pišu i govore. Teniski savez Francuske neće se više oglašavati po ovom pitanju niti pokretati ikakve postupke", saopštili su organizatori gren-slema.

Teniska federacija samoproglašenog Кosova, koja se žalila Rolan Garosu, najavila je da će od ATP tura tražiti kaznu za Đokovića.

"Nisam političar i nemam nameru da ulazim u političke debate. Mnogo me boli kao Srbina to što se događa na Кosovu, naši ljudi su proterani iz opština. Najmanje što sam mogao da uradim je ovo. Osećam odgovornost kao javna ličnost i sin čoveka koji je rođen na Кosovu. Osećam potrebu da pokažem podršku i celoj Srbiju. Ne znam šta budućnost donosi za srpski narod i Кosovo, ali je vrlo potrebno da se pokaže podrška", rekao je Đoković juče na konferenciji za novinare u Parizu poslije pobjede nad Aleksandrom Кovačevićem.

(Srna) Foto: Ilustracija/ Mondo/Nemanja Stanojčić/MN PRESS 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

OO7

30.05.2023 11:04

Očekivano.

ODGOVORITE
Name

Kun'-fu Panda

30.05.2023 12:23

Zasto bi bilo? Kad ukrajinski teniseri i teniserke mogu da rade sta hoce, zasto bi Novak bio kaznjen

ODGOVORITE
Name

Kosovo

30.05.2023 21:01

...i Ukrajina ali i BiH su zrtve agresije zemalja koje su imale silu koja je jača i koja je bila i ostala okrenuta ka istebljenju slabijijh. Novak je seronja kojeg treba kazniti , žestoko!