Ролан Гарос: Неће бити никакве казне за Ђоковића

- Организатори Ролан Гароса неће казнити српског тенсера Новака Ђоковића због поруке којом је подржао Србе на Косову и Метохији и позвао не заустављање насиља.

Тенис 30.05.2023 | 10:43
Ролан Гарос: Неће бити никакве казне за Ђоковића

"Не постоје званична правила на гренд слему која кажу шта играчи смију, а шта не смију да пишу и говоре. Тениски савез Француске неће се више оглашавати по овом питању нити покретати икакве поступке", саопштили су организатори грен-слема.

Тениска федерација самопроглашеног Косова, која се жалила Ролан Гаросу, најавила је да ће од АТП тура тражити казну за Ђоковића.

"Нисам политичар и немам намеру да улазим у политичке дебате. Много ме боли као Србина то што се догађа на Косову, наши људи су протерани из општина. Најмање што сам могао да урадим је ово. Осећам одговорност као јавна личност и син човека који је рођен на Косову. Осећам потребу да покажем подршку и целој Србију. Не знам шта будућност доноси за српски народ и Косово, али је врло потребно да се покаже подршка", рекао је Ђоковић јуче на конференцији за новинаре у Паризу послије побједе над Александром Ковачевићем.

(Срна) Фото: Илустрација/ Мондо/Немања Станојчић/МН ПРЕСС 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ОО7

30.05.2023 11:04

Очекивано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кун'-фу Панда

30.05.2023 12:23

Засто би било? Кад украјински тенисери и тенисерке могу да раде ста хоце, засто би Новак био казњен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косово

30.05.2023 21:01

...и Украјина али и БиХ су зртве агресије земаља које су имале силу која је јача и која је била и остала окренута ка истебљењу слабијијх. Новак је сероња којег треба казнити , жестоко!