Ostavku treba da podnese direktor Vodovoda

- Vrhunac apsurda se dešava kada nevesinjsko JP "Vodovod" obavještava javnost da je voda bakteriološki ispravna, iako na priloženom ispitivanju se vidi da je prisustvo bakterije ešerihije koli 17,8 MPN, dok je prisustvo ukupnih kolimorfnih bakterija 39,6 MPN...

Republika Srpska 31.05.2023 | 10:52
Ostavku treba da podnese direktor Vodovoda

„Voda iz gradskog vodovoda nije za piće, prije upotrebe potrebno je prokuvati", samo toliko je bilo potrebno da se službeno objavi i da se na taj način izbjegne širenje zaraze u opštini Nevesinje prourokovane vodom iz gradskog vodovoda. Međutim, tom objavom, zvanično bi se priznalo ono što se već zna a to je da super skupi prečistač na jezeru Alagovac, koji je koštao tri miliona maraka, nije u funkciji, saopšteno je iz Kluba odbornika SDS-a u skupštini Nevesinje.

Podsjetimo da je prethodnih dana u toj opštini registrovano masovno obolijevanje građana koji su imali stomačne probleme i koji su tražili ljekarsku pomoć.

Kako smo i ranije objavili kapaciteti postojećeg Doma zdravlja nisu bili dovoljni da prime sve oboljele, kojima se ukazivala ljekarska pomoć.

"Da stvar bude još gora, kada se već uveliko počelo sumnjati u ispravnost vode, rukovodstvo JP "Vodovod", predvođeno direktorom Slavišom Soknićem obavještava građane da je voda hemijski i bakteriološki ispravna za piće, prilažući rezultate ispitivanja iz vlastite, neakreditovane laboratorije. Vrhunac apsurda se dešava kada JP "Vodovod" obavještava javnost da je voda bakteriološki ispravna, iako na priloženom ispitivanju se vidi da je prisustvo bakterije ešerihije koli 17,8 MPN, dok je prisustvo ukupnih kolimorfnih bakterija 39,6 MPN", kaže se u saopštenju.

Dalje se navodi da pravilnik o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće kaže da je referentna vrijednost ešerihije koli i ostalih baterija u 100 ml vode jednaka 0 (nula), tj. ne smije biti nikakvog prisustva navedenih bakterija.

"Na taj način, nesavjesnim radom direktor JP "Vodovod" je pokušao dovesti u zabludu kompletno stanovništvo koje se vodom snabdjeva iz gradskog vodovoda i dodatno ugroziti zdravlje stanovništva", kaže se u saopštenju. 

Odbornici SDS-a naglašavaju da neko mora odgovarati zbog puštanja u mrežu ne neprečišćene vode i što su danima tvrdili da je voda ispravna za piće.

"Tražimo da drektor JP "Vodovod" Slaviša Soknić podnese ostavku, kao i načelnik opštine Milenko Avdalović i to zbog toga što i nakon uloženih tri miliona maraka prečistač vode na jezeru nije u funkciji - iako je uz svu pompu i svečanosti pušten u rad", kaže se u saopštenju i dodaje da se Avdalović nije obratio građanima Nevesinja od početka epidemije da kaže o čemu se radi.

Odbornici SDS-a traže hitnu sjednicu lokalne skupštine na kojoj bi se raspravljalo o uzrocima, posledicama i odgovornosti pojedinaca koji su doveli do nastanke ove situacije.

Posebno je, kažu, simptomatično što se načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović nije obratio niti jednom građanima Nevesinja od početka epidemije. Očekujemo da izađe pred građane i kaže o čemu se radi. 

Posljednjih dana u toj opštini nekoliko stotina oboljelih je tražilo ljekarsku pomoć i svi su imali iste probleme povraćanje i dijareju. 

(BN) 

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

Borac

31.05.2023 11:34

Sta uopste ocekujete od tamindjijih ljudi? Oni samo kradu i lazu ovaj narod.

ODGOVORITE
Name

Uhh

31.05.2023 21:04

Hapsiti odma budalu koja truje djecu.

Name

Oće oće

31.05.2023 12:19

Eno ga, sve leti! Tu treba da radi us*ana motka, a što će oni sami, dobrovoljno da odstupe, od toga, braćo nema ništa!

ODGOVORITE
Name

Roki

31.05.2023 12:50

Pa ako su rekli da je voda ispravna, a pokazalo se da nije. Treba govna odmah smijeniti .

ODGOVORITE
Name

I mnogi drugi...

31.05.2023 13:21

Koji su imali vezani za lanac kontrole,odlučivanja,prijema kadrova i stručnog osoblja.....ili će te dokazati da ste obična telad koja nemili niti malo o svojoj djeci i potomstvu ...Ešerihija je jedna od naj upornih i dosadnih bakterija ,a posebno za žene....sramota da veće nema.

ODGOVORITE
Name

hercegovac

31.05.2023 13:32

Odmah razriješiiti direktore JU Vodovod i JU Dom zdravlja

ODGOVORITE
Name

Sava

31.05.2023 13:40

Djeca se razbolijevaju zbog nesposobnih kadrova... Pa narode sta vam je vaznije djeciji plac i bol ili nesposobni rukovodioci? Razmislite malo...

ODGOVORITE
Name

Sava

31.05.2023 13:48

Krivicna odgovornost za namjerno ugrozavanje javnog zdravlja!

ODGOVORITE
Name

Kojo P

31.05.2023 14:02

Podnet je neće nikada to svi znamo, ni on ni on. Rade šta hoće i kako hoće, ustvari ne rade ništa jer ne znaju. Samo znaju stranačke uvlačiguze zapošljava ti. To je jedina njihova funkcija, jer za bolje neznanju, niti će ikada znati. Društvo poltrona i njima sličnih. Mislite da oni znaju koji su parametri za ispravnost u bilo kom segmentu, a zašto bi znali za vodu? Taj direktor neznam ni gdje se jezero nalazi, prvi put ga vidio prošle godine, nije znao ni da postoji. O kakvoj vi crnoj i čijoj odgovornosti pišete? On je mislio do prije par godina da sva planeta iz čatrnja pije vodu! Čuo je postoji vodovod onog dana kada je imenovan za direktora istog!

ODGOVORITE
Name

Bl

31.05.2023 14:09

Kakva ostavka. Lisice na ruke odma i sudjenje po kratkom postupku.

ODGOVORITE
Name

MK

31.05.2023 14:26

Stiže na naplatu.Ovo je ništa kakva će nam biti budućnost jer nas vode totalni kreteni.Srpski narod tako hoće pa neka mu i bude.

ODGOVORITE
Name

Grmi

31.05.2023 14:53

Samo u zatvor godimama da trune kada je unistio zdravlje stanovnicima ili neka ide kod dodiga mozda ga je zaduzio da truje narod Srpski ?

ODGOVORITE
Name

Tito

31.05.2023 14:55

Ako je sve ovo istina, apsolutno ste u pravu, odmah ostavke. I krivična odgovornost, za ugrožavanje života i krađu sredstava opštine!

ODGOVORITE
Name

Treba

31.05.2023 15:29

ali nece

ODGOVORITE
Name

@Aaaaa

31.05.2023 15:48

Sve vas treba otrovati, da kakite mjesecima. Glasaj te opet za sektu.

ODGOVORITE
Name

Natjerati ga

31.05.2023 16:38

Da pije tu vodu koju je ispitivao i tvrdi da je ispravna. Nemaju ljudi para da kupuju i vodu kao sto on ima i pije sa nase grbace .

ODGOVORITE
Name

Gvido

31.05.2023 20:51

Oni nemaju obraza tako da od ostavke ništa. Jadan narod truju ga i lažu

ODGOVORITE
Name

Pacijent

31.05.2023 23:12

Svi su oni znali da je voda neispravna i nacelnik opstine i direktor vodovoda i direktor doma zdravlja , ali su interesno uvezani i cuvaju jedan drigom ledja. Vlada treba da ih smijeni odmah i neodlozno kao nauk za ubuduce, krivicne prijave im treba sloziti.

ODGOVORITE