Оставку треба да поднесе директор Водовода

- Врхунац апсурда се дешава када невесињско ЈП "Водовод" обавјештава јавност да је вода бактериолошки исправна, иако на приложеном испитивању се види да је присуство бактерије ешерихије коли 17,8 МПН, док је присуство укупних колиморфних бактерија 39,6 МПН...

Република Српска 31.05.2023 | 10:52
Оставку треба да поднесе директор Водовода

„Вода из градског водовода није за пиће, прије употребе потребно је прокувати", само толико је било потребно да се службено објави и да се на тај начин избјегне ширење заразе у општини Невесиње проуроковане водом из градског водовода. Међутим, том објавом, званично би се признало оно што се већ зна а то је да супер скупи пречистач на језеру Алаговац, који је коштао три милиона марака, није у функцији, саопштено је из Клуба одборника СДС-а у скупштини Невесиње.

Подсјетимо да је претходних дана у тој општини регистровано масовно оболијевање грађана који су имали стомачне проблеме и који су тражили љекарску помоћ.

Како смо и раније објавили капацитети постојећег Дома здравља нису били довољни да приме све обољеле, којима се указивала љекарска помоћ.

"Да ствар буде још гора, када се већ увелико почело сумњати у исправност воде, руководство ЈП "Водовод", предвођено директором Славишом Сокнићем обавјештава грађане да је вода хемијски и бактериолошки исправна за пиће, прилажући резултате испитивања из властите, неакредитоване лабораторије. Врхунац апсурда се дешава када ЈП "Водовод" обавјештава јавност да је вода бактериолошки исправна, иако на приложеном испитивању се види да је присуство бактерије ешерихије коли 17,8 МПН, док је присуство укупних колиморфних бактерија 39,6 МПН", каже се у саопштењу.

Даље се наводи да правилник о здравственој исправности воде за пиће каже да је референтна вриједност ешерихије коли и осталих батерија у 100 мл воде једнака 0 (нула), тј. не смије бити никаквог присуства наведених бактерија.

"На тај начин, несавјесним радом директор ЈП "Водовод" је покушао довести у заблуду комплетно становништво које се водом снабдјева из градског водовода и додатно угрозити здравље становништва", каже се у саопштењу. 

Одборници СДС-а наглашавају да неко мора одговарати због пуштања у мрежу не непречишћене воде и што су данима тврдили да је вода исправна за пиће.

"Тражимо да дректор ЈП "Водовод" Славиша Сокнић поднесе оставку, као и начелник општине Миленко Авдаловић и то због тога што и након уложених три милиона марака пречистач воде на језеру није у функцији - иако је уз сву помпу и свечаности пуштен у рад", каже се у саопштењу и додаје да се Авдаловић није обратио грађанима Невесиња од почетка епидемије да каже о чему се ради.

Одборници СДС-а траже хитну сједницу локалне скупштине на којој би се расправљало о узроцима, последицама и одговорности појединаца који су довели до настанке ове ситуације.

Посебно је, кажу, симптоматично што се начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић није обратио нити једном грађанима Невесиња од почетка епидемије. Очекујемо да изађе пред грађане и каже о чему се ради. 

Посљедњих дана у тој општини неколико стотина обољелих је тражило љекарску помоћ и сви су имали исте проблеме повраћање и дијареју. 

(БН) 

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Борац

31.05.2023 11:34

Ста уопсте оцекујете од таминдјијих људи? Они само краду и лазу овај народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухх

31.05.2023 21:04

Хапсити одма будалу која трује дјецу.

Name

Оће оће

31.05.2023 12:19

Ено га, све лети! Ту треба да ради ус*ана мотка, а што ће они сами, добровољно да одступе, од тога, браћо нема ништа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

31.05.2023 12:50

Па ако су рекли да је вода исправна, а показало се да није. Треба говна одмах смијенити .

ОДГОВОРИТЕ
Name

И многи други...

31.05.2023 13:21

Који су имали везани за ланац контроле,одлучивања,пријема кадрова и стручног особља.....или ће те доказати да сте обична телад која немили нити мало о својој дјеци и потомству ...Ешерихија је једна од нај упорних и досадних бактерија ,а посебно за жене....срамота да веће нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

31.05.2023 13:32

Одмах разријешиити директоре ЈУ Водовод и ЈУ Дом здравља

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сава

31.05.2023 13:40

Дјеца се разболијевају због неспособних кадрова... Па народе ста вам је вазније дјецији плац и бол или неспособни руководиоци? Размислите мало...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сава

31.05.2023 13:48

Кривицна одговорност за намјерно угрозавање јавног здравља!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Којо П

31.05.2023 14:02

Поднет је неће никада то сви знамо, ни он ни он. Раде шта хоће и како хоће, уствари не раде ништа јер не знају. Само знају страначке увлачигузе запошљава ти. То је једина њихова функција, јер за боље незнању, нити ће икада знати. Друштво полтрона и њима сличних. Мислите да они знају који су параметри за исправност у било ком сегменту, а зашто би знали за воду? Тај директор незнам ни гдје се језеро налази, први пут га видио прошле године, није знао ни да постоји. О каквој ви црној и чијој одговорности пишете? Он је мислио до прије пар година да сва планета из чатрња пије воду! Чуо је постоји водовод оног дана када је именован за директора истог!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

31.05.2023 14:09

Каква оставка. Лисице на руке одма и судјење по кратком поступку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МК

31.05.2023 14:26

Стиже на наплату.Ово је ништа каква ће нам бити будућност јер нас воде тотални кретени.Српски народ тако хоће па нека му и буде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грми

31.05.2023 14:53

Само у затвор годимама да труне када је унистио здравље становницима или нека иде код додига мозда га је задузио да трује народ Српски ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

31.05.2023 14:55

Ако је све ово истина, апсолутно сте у праву, одмах оставке. И кривична одговорност, за угрожавање живота и крађу средстава општине!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Треба

31.05.2023 15:29

али неце

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Ааааа

31.05.2023 15:48

Све вас треба отровати, да каките мјесецима. Гласај те опет за секту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Натјерати га

31.05.2023 16:38

Да пије ту воду коју је испитивао и тврди да је исправна. Немају људи пара да купују и воду као сто он има и пије са насе грбаце .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гвидо

31.05.2023 20:51

Они немају образа тако да од оставке ништа. Јадан народ трују га и лажу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пацијент

31.05.2023 23:12

Сви су они знали да је вода неисправна и нацелник опстине и директор водовода и директор дома здравља , али су интересно увезани и цувају један дригом ледја. Влада треба да их смијени одмах и неодлозно као наук за убудуце, кривицне пријаве им треба слозити.

ОДГОВОРИТЕ