Pozivam sve da razmisle, treba nam ujedinjena Srbija

Srbija 04.06.2023 | 13:29
Pozivam sve da razmisle, treba nam ujedinjena Srbija

Pozivam još jedanput sve da razmisle, jer nam je važna ujedinjena Srbija, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić, ističući da zajednički treba razmišljati o ozbiljnim planovima, kako i na koji način da zemlja ide napred, kako da se radi, da zemlja napreduje brže ekonomski, kao i u pravnim i političkim reformama. 

"Za sve to moramo da razgovoramo. Ako nećete da razgovarate već je jedini razgovor skupićemo se pa te neće biti, možete i to da probate", rekao je Vučić u Palati Srbija odgovarajući na novinarsko pitanje kako razume zahteve opozicije i šta su njihovi konkretni zahtevi.

On je rekao i da su dva zahteva već ispunjena, a to je ostavka ministra prosvete Branka Ružića i ukidanje rijaliti programa.

"Ružić je podneo ostavku, a rijaliti od srede, četvrtka više nemamo na Pinku, jer je na moju molbu vlasnik doneo odluku da to ukine. Još nisu rekli ni izvinite što su odgajali ubice u svojim rijalitima, a prebacivali nekome drugom odakle ubica nije izašao, iako ništa lepo ne mislim o tim programima", rekao je Vučić.

On je dodao da je treći zahtev oko REM-a, ali da ne zna tačno šta traže. 

"Da li da ga vodi Šolak ili Milivojević ili nepismeni Aleksić iz Trstenika ili neko drugi. Šta da kažem za čoveka koji ide na popravni u srednjoj školi, a fakultet video samo iz tramvaja. Kada imate sve te ljude, možda i oni mogu da budu, da kažemo Šolaku da ti damo malo para da svoje dugove prevaziđeš", rekao je Vučić.

On je istakao i da je važno da, ako neko hoće da razgovara, onda mora da se čuje i jedna i druga strana.

"A ne, ti moraš da uradiš ono što ti mi kažemo, a ako ne uradiš mi ćemo da te ubijemo. Gde to ima, da li negde ima takvih razgovora i pregovora", upitao je Vučić i dodao da nema nigde i da ih neće biti ni u Srbiji.

On je upitao i da li oni koji mu prete ubistvom misle da mogu da slome njegov duh.

"Šta su mislili, da će moj duh da slome, jer mi prete ubistvom. Nasekirali ste mog sina, ne može da trpi da mu ocu prete ubistvom..., pa ću njih da se plašim, a ja 200 puta dnevno to čitam i gledam, obavite taj posao jedanput", rekao je Vučić.

(Tanjug) Foto: Tanjug

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

Dragan

04.06.2023 13:53

Bravo tisi pravi covjek, pravi srbin,pravi predsednik. Zivio 💯 godina.

ODGOVORITE
Name

Re

04.06.2023 14:44

Svasta , pa on se ponasa kao jedna obicna baba koja ogovara cijelo selo .

Name

Jaffa

04.06.2023 15:45

Daj narodu da ima normalan život, pogledajte samo razliku između "elite" i naroda. Pomoći domaću proizvodnju kao što se subvencijama pomaže strana. Itd.

Name

razumio

04.06.2023 17:19

Da se udruzimo i amnestiramo one koji su predali Kosovo, je li to?

Name

Marko

04.06.2023 14:02

Samo da podsjetim,onomad je jedan od izaslanika nato fasista rekao Vucicu....dobro ako ti neces da potpises priznanje Kosova ima ko hoce.... I evo price koju realizuju neradnici,djabalebarosi,sinovi i unici komunisticke administracije. Jesam za promjene ali bijedan je nacin na koji to u ovo nevrijeme hoce ljudi sumljivih ljudskih vrijednosti.

ODGOVORITE
Name

Da Da

04.06.2023 14:31

Njih Srbija interesuje kao lanjski snijeg, da ih je interesovala, nebi protjerali sopstvenog Kralja i na vlast doveli hrvata-bravara, koji je svima ugodio, osim Srbima koji su ga doveli na vlast !

Name

niko kao on.

04.06.2023 15:23

U pravu si Marko,ali mi Srbi smo sebi najveći neprijatelji.Kroz vekove smo dokazivali,da mi neznamo šta znači jedinstvo naroda.Malo je tako pametnih naroda kao Srba?

Name

Miroslav

04.06.2023 14:33

Svi njihovi zahtevi su zeljoteka, oni imaju drugi plan i cilj. Sve parole su im vec vidjene i izlizane su. Oni bi na vlas, bez volje naroda i glasanja.Odabrali su veliku tragediju, da na njoj lesinare, i oni su kao za mir. Oni gledaju licni interes i interese svojih sponzora, nije ih briga za veliku vecinu naroda, a KiM bi oni odmah dali na dobos. Cak pozivaju i strance na demostracije, ako ti sto ih oni pozivaju dofju, treba ih hapsiti i isterati iz drzave. Puno, puno je vise onih sto vole Srbiju, od marginalaca sto ulicare, i sto bi da ruse institucije i uredjuju tv programe. Greska je napravljena zbog smene ministra, i razgovora o TV kucama. Njihove zahteve treba ingnorisati. Makron ulicarenje resava vodenim topovima i suzavcem.

ODGOVORITE
Name

Nisava

05.06.2023 10:57

Pa kad su Hrvati pametniji vazda bili od ovi gedja

Name

Nije šala

04.06.2023 14:41

Ako bude odlazio, kako to traže od njega, neka povede i Dodika. To bi bio dobar gest. I u interesu naroda.

ODGOVORITE
Name

Prnjavor

04.06.2023 15:03

Ološ..prosto rečeno..narod ga više nemože smislit ali on sa vlasti neće da sjaši..narod o nasilju koje on prosipa po medijima i gde stigne on o inflaciji i ekonomiji..sina mu trazi italijanska policija,brat napravio najveću plantažu kanabisa na Balkanu i Evropi..Okružen vojnicima tipa Veljke Belivuka..ameri ga drže dok neispuni dogovor o konačnom rešenju Kosova a onda ce ga odbacit ko istrošenu muštiklu..ko i dodika..

ODGOVORITE
Name

Anas

04.06.2023 15:06

Pa, sad....ujedinjeni oko tvoje nesposobne, nesavjesne i manipulativne kamarile sposobne jedino za aplaudiranje tebi i izivljavanje na ocajnom narodu i dovelo nas je dovde....bojim se da nece da moze tako dalje ...

ODGOVORITE
Name

Tito

04.06.2023 15:17

Pozivam sve da razmisle, treba nam ujedinjena Srbija,ali ja da budem na njenom čelu.

ODGOVORITE
Name

Miroslav

04.06.2023 17:17

Ujedinjena i mudra Srbija, ili ce je psi rastrgati. Velika vecina je za ujedinjenu Srbiju, to ima tezinu, snagu, i mudrost.

Name

Паук

04.06.2023 16:12

Само мудро председниче, народ је уз тебе, живјела Србија.

ODGOVORITE
Name

Sta ti je politika

04.06.2023 17:34

Opozicija u RS podrzava vlast u Srbiji, a opoziciju nazivaju izdajnicima kao i ovu u RS, znaci svaka opozicija su izdajnici, s obje strane Drine, a opozicije se ne podrzavaju medjusobno. To samo kod Srba ima

ODGOVORITE
Name

BL

04.06.2023 21:13

Bila je ujedinjena. Ni jedan prije nije dobio vise glasova a da nista nije uradio za drzavu. Srbija se i dalje uporedjuje sa BIH u platama i penzijama, a nije bila u ratu 90ih. Prodali dusu.

ODGOVORITE
Name

Srbi su narod

04.06.2023 21:19

A narod nije isto sto i samo nacija (prozvati se samo nekom nacijom) a to moze svako, svaka etnicka skupina na osnovu necega.... Ogromna je to razlika izmedju pojma narod i pojama nacija..... Zna se ko spada u narode....

ODGOVORITE