Okupljaćemo se do ispunjenja naših zahtjeva!

U Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, ispred zgrada lokalne samouprave, Srbi već osmi dan protestuju, tražeći da pripadnici policije napuste opštinske zgrade u koje su nasilno ušli, uvodeći albanske gradonačelnike.

Srbija 05.06.2023 | 10:11
Okupljaćemo se do ispunjenja naših zahtjeva!

U sve tri opštine pripadnike policije i zgrade opština, obezbjeđuju pripadnici KFOR-a, a između njih i građana je bodljikava žica.

U Zvečanu su vojnici međunarodne mirovne misije i dalje raspoređeni i na pet raskrsnica i u samom gradu, što je bio jedan od zahtjeva Srpske liste i okupljenih Srba, kako bi se izbjeglo da takozvana Kosovska policija prolazi u blizini okupljenih građana i eventulano izazivanje incidenata.

Srbi sa sjevera Kosova i Metohije traže da se policija povuče iz opštinskih zgrada u kojima se trenutno nalazi, da albanski gradonačelnici ne ulaze u te objekte, kao i da se na slobodu puste Radoš Petrović i Dušan Branković, koji su uhapšeni zbog napada na vojnike KFOR-a, iako su snimci pokazali da su uhapšeni prije početka sukoba.

Pripadnici specijalne policije takozvanog Kosova su i dalje raspoređeni na nekoliko mjesta duž magistralnog puta od Kosovske Mitrovice do administrativnog prelaza Jarnije.

Njihovo povlačenje sa sjevera Kosova i Metohije, jedan je od uslova povratka Srba u prištinske institucije.

(Tanjug)  Foto:Tanjug

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Baja glavni

05.06.2023 11:40

Okupljajte se, to vam je radna obaveza, za to primate platu iz Beograda.

ODGOVORITE
Name

Bobi

05.06.2023 11:47

Sve trče da se povuku.

ODGOVORITE
Name

Koroslav

05.06.2023 12:46

Da bi se vratili u institucije morati ćete razgovarati sa ovim momkom što se izvalijo nasred ceste .

ODGOVORITE
Name

BL

05.06.2023 15:08

Hajd sad malo i druga strana na proteste i da vidimo njihove zahtjeve.

ODGOVORITE