Окупљаћемо се до испуњења наших захтјева!

У Звечану, Лепосавићу и Зубином Потоку, испред зграда локалне самоуправе, Срби већ осми дан протестују, тражећи да припадници полиције напусте општинске зграде у које су насилно ушли, уводећи албанске градоначелнике.

Србија 05.06.2023 | 10:11
Окупљаћемо се до испуњења наших захтјева!

У све три општине припаднике полиције и зграде општина, обезбјеђују припадници КФОР-а, а између њих и грађана је бодљикава жица.

У Звечану су војници међународне мировне мисије и даље распоређени и на пет раскрсница и у самом граду, што је био један од захтјева Српске листе и окупљених Срба, како би се избјегло да такозвана Косовска полиција пролази у близини окупљених грађана и евентулано изазивање инцидената.

Срби са сјевера Косова и Метохије траже да се полиција повуче из општинских зграда у којима се тренутно налази, да албански градоначелници не улазе у те објекте, као и да се на слободу пусте Радош Петровић и Душан Бранковић, који су ухапшени због напада на војнике КФОР-а, иако су снимци показали да су ухапшени прије почетка сукоба.

Припадници специјалне полиције такозваног Косова су и даље распоређени на неколико мјеста дуж магистралног пута од Косовске Митровице до административног прелаза Јарније.

Њихово повлачење са сјевера Косова и Метохије, један је од услова повратка Срба у приштинске институције.

(Тањуг)  Фото:Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Баја главни

05.06.2023 11:40

Окупљајте се, то вам је радна обавеза, за то примате плату из Београда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боби

05.06.2023 11:47

Све трче да се повуку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корослав

05.06.2023 12:46

Да би се вратили у институције морати ћете разговарати са овим момком што се извалијо насред цесте .

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

05.06.2023 15:08

Хајд сад мало и друга страна на протесте и да видимо њихове захтјеве.

ОДГОВОРИТЕ