Osumnjičeni u okviru Sky predmeta izručen iz Srbije u BiH

Postupajući na temelju potjernice raspisane na zahtjev Tužilaštva BiH, pravosudne institucije Republike Srbije, danas su pravosuđu BiH predali osumnjičenog Dragana Pejovića, nadimka Bosanac, rođenog 1985. godine u Trebinju.

Bosna i Hercegovina 05.06.2023 | 14:56
Osumnjičeni u okviru Sky predmeta izručen iz Srbije u BiH

Osumnjičeni je pod istragom tužilaštva, kao prvoosumnjičeni u Sky predmetu koji obuhvata veći broj osoba, sa područja Trebinja i Foče, osumnjičenih za krijumčarenje velikih količina opojne droge marihuana, najčešće sa područja Crne Gore u BiH, u ukupnoj količini od više stotina kilograma, kao i neovlašten promet oružjem i vojnom opremom.

Ova istraga, jedan je od prvih predmeta formiranih uz dokaze iz Sky i Anom aplikacija, a za navedenim osumnjičenim, koji je posjedovao kriptu za zaštićenu komunikaciju, tužilaštvo i agencije za provedbu zakona, tragali su više mjeseci, nakon čega je lociran na području Srbije, gdje je uhapšen.

Nakon što bude predat tužilaštvu, postupajući tužilac poduzet će dalje aktivnosti usmjerene na određivanje mjere pritvora za osumnjičenog.

(BN) Foto:BIRN

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

De.ka

05.06.2023 17:38

Srbija treba da izrucuje ratne zlocince a ovo su kokosari koji ne nanose zla koliko su ratni zlikovci uradili,i Vucica i sve koje krije u Srbiji sve u BiH na Sud,banda zlikovacka.

ODGOVORITE