Осумњичени у оквиру Скy предмета изручен из Србије у БиХ

Поступајући на темељу потјернице расписане на захтјев Тужилаштва БиХ, правосудне институције Републике Србије, данас су правосуђу БиХ предали осумњиченог Драгана Пејовића, надимка Босанац, рођеног 1985. године у Требињу.

Босна и Херцеговина 05.06.2023 | 14:56
Осумњичени у оквиру Скy предмета изручен из Србије у БиХ

Осумњичени је под истрагом тужилаштва, као првоосумњичени у Скy предмету који обухвата већи број особа, са подручја Требиња и Фоче, осумњичених за кријумчарење великих количина опојне дроге марихуана, најчешће са подручја Црне Горе у БиХ, у укупној количини од више стотина килограма, као и неовлаштен промет оружјем и војном опремом.

Ова истрага, један је од првих предмета формираних уз доказе из Скy и Аном апликација, а за наведеним осумњиченим, који је посједовао крипту за заштићену комуникацију, тужилаштво и агенције за проведбу закона, трагали су више мјесеци, након чега је лоциран на подручју Србије, гдје је ухапшен.

Након што буде предат тужилаштву, поступајући тужилац подузет ће даље активности усмјерене на одређивање мјере притвора за осумњиченог.

(БН) Фото:БИРН

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Де.ка

05.06.2023 17:38

Србија треба да изруцује ратне злоцинце а ово су кокосари који не наносе зла колико су ратни зликовци урадили,и Вуцица и све које крије у Србији све у БиХ на Суд,банда зликовацка.

ОДГОВОРИТЕ