Saslušan otac ubijenog u masakru kod Mladenovca

- U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu danas je saslušan otac jednog od ubijenih u masakru u okolini Mladenovca, za koje se sumnjiči U.B. (21). 

Srbija 05.06.2023 | 16:24
Saslušan otac ubijenog u masakru kod Mladenovca
Pored njega saslušan je i otac ranjenog mladića u tom masakru, a oni su ispitani u svojstvu svedoka-oštećenih, saznaje Tanjug.
 
Za sutra i prekosutra su takođe zakazana saslušanja svedoka-oštećenih. 
 
Prethodne nedelje je u tom tužilaštvu je saslušano oko 20 svedoka, među kojima su bili taksista i žena koju je U.B. kako se sumnja oteo i pretio im bombom. 
 
U.B. je kako se sumnja vozaču taksija pretio bombom tražeći od njega da ga odveze do mesta u okolini Kragujevca gde je kasnije uhapšen. 
 
Ispitana su tri svedoka, u čijem pravcu je U.B. takođe ispalio hice, ali ih nije povredio, zbog čega su oni dobili status svedoka oštećenog.
 
Takođe, u prethodne nedelje je ispitana žena koja se nalazila u taksiju kada je U.B. pretio bombom, zbog čega ga je ona slagala da je trudna, kako bi spasla svoj život.
 
Oštećenih u ovom postupku ima mnogo s obzirom na broj ubijenih i povređenih, a među oštećenima je i osoba čiji je auto U.B. tokom bekstva uzeo, kao i porodice ubijenih.
 
U.B. se sumnjiči da je 4. maja na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatske puške ubio osam, a pokušao da ubije 12 osoba, saopštilo je ranije Više javno tužilaštvo u Smederevu koje vodi istragu u ovom slučaju.
 
Nakon ubistva sumnja se da je U.B. došao do naplatne rampe "Mali Požarevac" pretio taksisti i putnici taksija, bombom, čime je prinudio vozača da ga odveze do sela kod Kragujevca gde je i uhapšen. 
 
U.B. se stavlja na teret krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.
 
On se nalazi u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen.
 
Nekoliko dana kasnije uhapšen je njegov otac R.B. zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
 
Prilikom pretresa objekata koje koristi R.B. policija je pronašla nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jedna ručno pravljena naprava sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje.
 
On se takođe nalazi u pritvoru kao i ujak osumnjičenog U.B, G.G. koji se takođe sumnjiči za krivična dela neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekplozivnih materija.
 
(Tanjug) Foto: Shutterstock/ ToskanaINC 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ma

05.06.2023 16:57

Nije mi jasno zbog cega sud ispituje(maltretira) ove roditelje,slucaj jasan,dokazi postoje,priznanje...sudjenje nebi trebalo da traje duze od 3 dana!

ODGOVORITE
Name

Miroslav

05.06.2023 18:45

Budaletinu ubicu, na doživotnu robiju. Poštediti porodice ubijenih, od diranja u njihove ljute rane, tugu, bol i jad. Preveliko je to breme, moramo im pokazati, da ih volimo, i da ih poštujemo, i da učestvujemo u njihovom bolu.