Саслушан отац убијеног у масакру код Младеновца

- У Вишем јавном тужилаштву у Смедереву данас је саслушан отац једног од убијених у масакру у околини Младеновца, за које се сумњичи У.Б. (21). 

Србија 05.06.2023 | 16:24
Саслушан отац убијеног у масакру код Младеновца
Поред њега саслушан је и отац рањеног младића у том масакру, а они су испитани у својству сведока-оштећених, сазнаје Тањуг.
 
За сутра и прекосутра су такође заказана саслушања сведока-оштећених. 
 
Претходне недеље је у том тужилаштву је саслушано око 20 сведока, међу којима су били таксиста и жена коју је У.Б. како се сумња отео и претио им бомбом. 
 
У.Б. је како се сумња возачу таксија претио бомбом тражећи од њега да га одвезе до места у околини Крагујевца где је касније ухапшен. 
 
Испитана су три сведока, у чијем правцу је У.Б. такође испалио хице, али их није повредио, због чега су они добили статус сведока оштећеног.
 
Такође, у претходне недеље је испитана жена која се налазила у таксију када је У.Б. претио бомбом, због чега га је она слагала да је трудна, како би спасла свој живот.
 
Оштећених у овом поступку има много с обзиром на број убијених и повређених, а међу оштећенима је и особа чији је ауто У.Б. током бекства узео, као и породице убијених.
 
У.Б. се сумњичи да је 4. маја на територији Смедерева и Младеновца, хицима из аутоматске пушке убио осам, а покушао да убије 12 особа, саопштило је раније Више јавно тужилаштво у Смедереву које води истрагу у овом случају.
 
Након убиства сумња се да је У.Б. дошао до наплатне рампе "Мали Пожаревац" претио таксисти и путници таксија, бомбом, чиме је принудио возача да га одвезе до села код Крагујевца где је и ухапшен. 
 
У.Б. се ставља на терет кривична дела тешко убиство, недозвољена производња држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, отмица и неовлашћено коришћење туђег возила.
 
Он се налази у притвору од 5. маја, када је и ухапшен.
 
Неколико дана касније ухапшен је његов отац Р.Б. због сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.
 
Приликом претреса објеката које користи Р.Б. полиција је пронашла неколико стотина метака различитог калибра, барутно пуњење за муницију, по један пиштољ и револвер налик на ватрено оружје, једна ручно прављена направа са могућношћу окидања, као и неколико оптичких нишана и других различитих делова за ватрено оружје.
 
Он се такође налази у притвору као и ујак осумњиченог У.Б, Г.Г. који се такође сумњичи за кривична дела неовлашћена производња, држање, ношење и промет оружја и екплозивних материја.
 
(Тањуг) Фото: Схуттерстоцк/ ТосканаИНЦ 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ма

05.06.2023 16:57

Није ми јасно због цега суд испитује(малтретира) ове родитеље,слуцај јасан,докази постоје,признање...судјење неби требало да траје дузе од 3 дана!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

05.06.2023 18:45

Будалетину убицу, на доживотну робију. Поштедити породице убијених, од дирања у њихове љуте ране, тугу, бол и јад. Превелико је то бреме, морамо им показати, да их волимо, и да их поштујемо, и да учествујемо у њиховом болу.