Višemilionska šteta na voću i povrću u Metkoviću

- U jakom nevremenu, koje je pogodilo područje Metkovića i okoline, prema prvim procjenama nanijelo je višemilionsku štetu povrtnjacima i voćnjacima.

Region 05.06.2023 | 21:41
Višemilionska šteta na voću i povrću u Metkoviću

Nevrijeme praćeno gradom pogodilo je dolinu Neretve prije dva dana i nanijelo štetu na više stotina hekatara zasada voća i povrća.

Ministar poljoprivrede Marija Vučković danas je posjetila Ploče i područje Vida u Metkovićima, koje je uz Vrbovce i Кoševo jedno od najjače pogođenih područja kako bi vidjeli na koji način pomoći, prenijeli su hrvatski mediji.

Ona je istakla da je ljudima pričinjena trajna šteta i da je potrebno novo ulaganje za šta će poljoprivrednici imati podršku.

Na području Кoševa i Vrbovaca u Metkoviću, gdje je šteta i najveća, najviše rastu lubenice i dinje.

Predsjednik gradske Кomisije za procjenu štete Robert Doko rekao je da je da je na području Metkovića šteta milionska, ali da je za proglašenje prirodne nepogode potrebno ispuniti određeni uslovi. 

(Srna) Foto: Likemetkovic.hr 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Borko

06.06.2023 08:10

I bez toga sljive nisu rodile. Samo jabuke i kruske.. Tresnje opale brzo. Sljive su radjale dok je bilo stoke i stajskog djubriva. Danas se sve radi masinama pa ulje se prosipa, truje zemlju. Nece kompir.

ODGOVORITE