Objavljeni detalji: Vozio dijete u hitnu pa poginuo

Policiji Brčko distrikta BiH objavila je detalje stravične saobraćajne nesreće u Brčkom u kojoj je stradao vozač I.D. (38).

Bosna i Hercegovina 06.06.2023 | 12:05
Objavljeni detalji: Vozio dijete u hitnu pa poginuo

Kako navode, nesreća u mjestu Dubrave, u blizini jednog ugostiteljskog objekta, prijavljena je u ponedjeljak u 20.14.

– Prijavljeno je da ima povrijeđenih, kao i da se ne može otvoriti motorno vozilo marke”golf 3”. Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su uz Službu hitne medicinske pomoći i pripadnike Profesionalne vatrogasne jedinice izašli na lice mjesta i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Na licu mjesta obavljen je uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH, kojom prilikom je utvrđeno da je saobraćajnu nesreću prouzrokovao vozač motornog vozila usljed neprilagođene brzine kretanja motornim vozilom i upravljanjem vozilom prije sticanja prava na upravljanje – navode iz policije.

Dodaju da je u udesu smrtno stradao vozač motornog vozila marke”golf 3” inicijala I.D. rođen 1985. godine u Doboju, nastanjen u Brčkom, jedna maloljetna osoba zadobila je teške tjelesne povrede, dok je A.J. rođen 1970. godine u Gradačcu, nastanjeno u Brčkom, zadobilo lake tjelesne povrede.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ilija cvorovic

06.06.2023 12:43

...upravljanjem vozilom prije sticanja prava na upravljanje...Ne razumem,je li nije imao vozacku,ili sta?

ODGOVORITE
Name

Viola

06.06.2023 15:26

Koji ti dio nije jasan? Prije sticanja prava, znači da nema vozačku dozvolu jer nije položio vozački ispit.

Name

Odgovor

06.06.2023 16:54

Ili samo pokusaj da da odgovorim ili postavim pitanje.Gdje su kola Hitne pomoci,najvaznije je da vlast na svim nivoima kupuju nova vozila za svoje potrebe.Zar ne smijemo nista reci protiv vlasti i njih da pozovemo na odgovornost.Zar jos nismo svjesni da nas ova vlast hoce da unisti i ako se dignemo i pokazemo gdje im je mjesto sto bi bilo i upozorenje za one koji bi dosli na njihovo mjesto.Sve dok cutimo tako treba da nam se desava i da se to pojaca .

Name

Ilija cvorovic

06.06.2023 18:27

Re viola:pa sto je onda vozio ako nema vozacku?

Name

+

06.06.2023 15:40

ŽALOSNO. TUŽNO. SAUČEŠĆE PORODICI.

ODGOVORITE