Sukob interesa u Srpskoj treba sistemski riješiti

- Sukob interesa potrebno je rješavati sistemski, a ne mijenjati sitnice u ovom pristupu, kazao je narodni poslanik Tomica Stojanović (SDS). Ovo je,kaže on, jedan od prioritetnih zakona koji mora da se uredi suštinskim stvarima.

Republika Srpska 07.06.2023 | 18:37
Sukob interesa u Srpskoj treba sistemski riješiti

- Ova izmjena je samo jedan mali dio, jer su stranci to tražili, kazao je Stojanović tokom rasprave o predloženim vladinim izmjenama zakona o sukobu interesa.

On je istakao da postoji potreba donošenja novog zakona o sprječavanju sukoba interesa. Nepotizam i sukob interesa se podržavaju od strane vlasti, dodao je, te kazao da kao prioritet potrebno riješiti statuse vršilaca dužnosti. 

Narodni poslanik Maja Dragojević Stojić (SDS) istakla je da među poslanicima ima i onih koji su v.d. direktori pojedinih preduzeća, pa kada se izlažu izvještaji određenih preduzeća, isti ti v.d. direktori i čitaju i ocjenjuju izvještaje.

- Danas imamo prijedlog vladajuće koalicije da se sukob interesa legalizuje - kazala je Dragojević Stojić.

Dodaje da pojava sukoba interesa se ne može svesti samo na primanje plate, jer su neki na taj način pravdali obavljanje više funkcija.

-Zakon je prevaziđen, na hiljade je primjera sukoba interesa, rekao je samostalni poslanik Željko Dubravac.

- Pred nama je danas trebalo da bude potpuno novi zakon o sprječavanju sukoba interesa, koji će biti jednak za sve. Predlažem, sagledavajući okolnosti, da po hitnom postupku u proceduru uputite novi zakon i da predložite nove ljude koji bi činili Komisiju za sprečavanje sukoba interesa- kazao je on.

(BN) Foto: BN

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

1234567890

07.06.2023 19:01

Ha,ha...hihi

ODGOVORITE
Name

Tatar

07.06.2023 22:13

A kako ste ga do sada resavali. Metodom slučajnog uzorka.

Name

Хахахахихихихохохо

08.06.2023 07:42

Сукоб интереса у РС не могу ријешити оби из внсд кад су сви у сукобу интереса од државног нивоа до општинског и градског нивоа.То гу гланћери незасити којима никад није доста да узимају пара из буџета и од народа.Стевандић,чавић,калинић,талић,обрен петровић,херинић,нинковић и сви који су прешли из опозиционих странака прешли су из само једног разлога зато што су видјели да ако су у систему власти.могу да се обогате

ODGOVORITE