Сукоб интереса у Српској треба системски ријешити

- Сукоб интереса потребно је рјешавати системски, а не мијењати ситнице у овом приступу, казао је народни посланик Томица Стојановић (СДС). Ово је,каже он, један од приоритетних закона који мора да се уреди суштинским стварима.

Република Српска 07.06.2023 | 18:37
Сукоб интереса у Српској треба системски ријешити

- Ова измјена је само један мали дио, јер су странци то тражили, казао је Стојановић током расправе о предложеним владиним измјенама закона о сукобу интереса.

Он је истакао да постоји потреба доношења новог закона о спрјечавању сукоба интереса. Непотизам и сукоб интереса се подржавају од стране власти, додао је, те казао да као приоритет потребно ријешити статусе вршилаца дужности. 

Народни посланик Маја Драгојевић Стојић (СДС) истакла је да међу посланицима има и оних који су в.д. директори појединих предузећа, па када се излажу извјештаји одређених предузећа, исти ти в.д. директори и читају и оцјењују извјештаје.

- Данас имамо приједлог владајуће коалиције да се сукоб интереса легализује - казала је Драгојевић Стојић.

Додаје да појава сукоба интереса се не може свести само на примање плате, јер су неки на тај начин правдали обављање више функција.

-Закон је превазиђен, на хиљаде је примјера сукоба интереса, рекао је самостални посланик Жељко Дубравац.

- Пред нама је данас требало да буде потпуно нови закон о спрјечавању сукоба интереса, који ће бити једнак за све. Предлажем, сагледавајући околности, да по хитном поступку у процедуру упутите нови закон и да предложите нове људе који би чинили Комисију за спречавање сукоба интереса- казао је он.

(БН) Фото: БН

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

1234567890

07.06.2023 19:01

Ха,ха...хихи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

07.06.2023 22:13

А како сте га до сада ресавали. Методом случајног узорка.

Name

Хахахахихихихохохо

08.06.2023 07:42

Сукоб интереса у РС не могу ријешити оби из внсд кад су сви у сукобу интереса од државног нивоа до општинског и градског нивоа.То гу гланћери незасити којима никад није доста да узимају пара из буџета и од народа.Стевандић,чавић,калинић,талић,обрен петровић,херинић,нинковић и сви који су прешли из опозиционих странака прешли су из само једног разлога зато што су видјели да ако су у систему власти.могу да се обогате

ОДГОВОРИТЕ