Šta god da se desi uvijek ćemo biti uz Srbe na KiM

 Predsednik Srbije i član Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio je na predizbornom skupu u Kruševcu da će do poslednjeg daha štititi nacionalne i državne interese i interese srpskog naroda na KiM.

Srbija 07.12.2023 | 20:29
Šta god da se desi uvijek ćemo biti uz Srbe na KiM

"Šta god da se desi, uvek ćemo da budemo uz svoj narod i pre i posle Banjske i uvek ćemo da budemo uz Srbe koji na Kosovu i Metohiji žive. I nikada ih nećemo ostaviti na cedilu. Naš je posao da u narednom periodu obezbedimo da vi živite bolje", rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da će biti nezadovoljan ako lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" ne bude imala samostalno apsolutnu većinu.

"Kažu oni, pobeđuju sigurno. Još tri odsto da izađe, još pet odsto da izađe, pa više nećemo moći da formiramo vladu ni sa ovima, ni sa onima. I oni valjda misle kako nas time plaše. Kao da mi nemamo istraživanja, kao da ne idemo u narod. Ja ću biti nezadovoljan ako ova lista ne bude imala aposlutnu većinu, bez bilo koga drugog, bez socijalista, bez manjinskih stranaka. I to je jedini cilj, 50 plus procenata u mandatima", rekao je Vučić.

Kako je rekao, videće se ko će da se smeje za 10 dana, dodajući da između ovih drugih nema razlike i da su svi "za istog tajkuna".

"Srbija hoće napred. Srbija hoće da brine o svojoj deci. Srbija hoće da brine o svojoj budućnosti. Srbija hoće pobedu", poručio je Vučić.

Podsetio se i prethodne izborne kampanje u kojoj su njegovi politički protivnici govorili o tome kako Vučić čeka 3. april da uvede sankcije Rusiji, dodajući da je godina posle toga prošla i da sankcija nema, a da su upravo oni 5. aprila u glas počeli da govore da je Vučić kriv jer nije uveo sankcije Rusiji.

"Posebno sam se nasmejao kada sam video kako je neki čovek iz Socijalističke partije Srbije valjda pravio svoje slavlje i sad ja sam kriv i što je valjda malo pečenja bilo usred posta pa viče Vučiću p...ru. I nije mu dosta što viče nego peva. Moj odgovor na sve to je bio o inventivnosti programa, ni reč više, a onda sutra u Đilasovim i Šolakovim medijima na naslovnoj strani piše Vučićeve pretnje čoveku zbog pesme. Vi stanete i pitate se je li moguće?", rekao je Vučić.

Vučić je, na predizbornom skupu naprednjaka u Kruševcu, podsetio i da su građani u tom kraju ranije sanjali o tome da autoput dođe i do Trstenika i Kraljeva i da se to ostvaruje, pošto će moravski kraj dobiti najmoderniji digitalni autoput.

Vučić je rekao da je danas otvorena još jedna deonica Moravskog koridora od Makrešana do Koševa u dužini od 11 kilometara i da se provozao celom deonicom od Pojata do Koševa u dužini od 27,6 kilometara Moravskog koridora.

Poručio je građanima gradova i mesta u tome delu Srbije kroz koje prolazi Moravski koridor da na izborima podrška listi "Srbija ne sme da stane" ne bude nigde manja od 50 odsto.

Vučić je istakao da sa druge strane opozicija nema nikakav program da ponudi građanima osim mržnje prema njemu i njegovoj porodici.

"Svakog dana neka nova izmišljotina i uvreda, ali jedno je sigurno, nikada nećete ništa posebno mudro niti pametno da čujete, jer neće da se bave planovima i programima, jer planova i programa nemaju. Kako im je kampanja tekla? Krenuli su sa tim da mi otac nije otac, da mi je majka nemoralna, da mi sin nije sin, već komšijsko dete. Nastavili su sa tim da smo otprilike svi ubice i kriminalci, a oni koji su oteli 619 miliona evra prepošteni, pa treba da nam sole pamet i drže lekcije o korupciji", rekao je Vučić.

Kaže da su se sada okupili kako bi držali debate na koje može samo da se nasmeje.

"Šta mislite vi gospodine Jovanoviću o Kosovu i Metohiji - mislim da je Aleksandar Vučić veliko zlo i mi smo se ovde okupili da ga smenimo. A šta vi gospodine Aleksiću mislite o Kosovu i Metohiji - pa to je važna tema, ali nismo se mi okupili oko te teme i zato neću o njoj večeras da govorim, ali ja Vučića mrzim više nego Jovanović. A šta vi mislite gospodine Obradoviću - ja ništa ne mislim, ali Vučića mrzim više od obojice. I to je cela politika. To je sve što imaju da kažu", naveo je Vučić.

Dodaje da je isto i kada ih pitaju šta misle o sankcijama Ruskoj Federaciji i drugim važnim temama.

(Tanjug) Foto: Tanjug 

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Pop

07.12.2023 21:32

Sta se to moze Desiti.da ga nisi Prodao. Isti Dodik svaki put druga Priča.

ODGOVORITE
Name

Re Pop

08.12.2023 00:47

Sprema priznanje Kosova,manipulator priprema narod polako!

Name

Rade

08.12.2023 09:57

10 godina ponavljas a Kosovo Drzava postala tako ce i Republiku Srpsku da ukinu jednog Dana zbog idiota a once biti i uz nas da bi neka Budala mislila da je on uz nas ma Mars kad si uz onog Lopova isti ste jos ti je govorio da si pobacaj.

Name

Nenad-Nostradamus

07.12.2023 21:35

I kada ih Albanci protjeraju sa KiM mi cemo ih primiti u Beograd.

ODGOVORITE
Name

Hmm

08.12.2023 21:25

Pa nece niko da i primiii sigurno

Name

Broz

07.12.2023 22:19

Cuj sta god da se dedina. Jeli to tajna sto nesmes da kazes narodu??

ODGOVORITE
Name

Rambo

08.12.2023 00:16

Dali si ti predsjednik svih građana Srbije?Sumnjam,pa ti svakodnevno kršiš ustav te zemlje!

ODGOVORITE
Name

Goran

08.12.2023 06:12

Čuj, biće uz njih. Svaka zemlja je uz svoje susjedne države. U tome i jeste problem. Ne treba biti uz njih, već sa njima. Neviđeni demagog.

ODGOVORITE
Name

Nazadnjak

08.12.2023 06:56

Prejako, sad ce mirno spavati.

ODGOVORITE
Name

Ehh

08.12.2023 09:20

Lako je reci, narid na kosovu je prepustan sam sebi, ni srpske vojske, ni policije ko da ih stiti, niti imaju predstavnike vlasti u pristini o cemu pricamo

Name

Ambasador

08.12.2023 14:39

Raja,zar nisu uskoro izbori u Srbiji?

ODGOVORITE
Name

Milan

08.12.2023 17:14

A BN ga bezobrazno reklamira. Kako možeš biti u Srpskoj za opoziciju a u Srbiji za ovog lažova i demagoga?

ODGOVORITE
Name

Ima jedan vic

08.12.2023 19:02

U tom vicu zadnja recenica glasi,"nemoj me vise braniti,matere ti".

ODGOVORITE