Bojkotovati parking dok cijene ne budu vraćene na staro

Poziv građanima Banjaluke da zbog bezobrazno visokih cijena bojkotuju ovaj parking sve dok cijene i uslovi korišćenja ovog parkinga ne budu iste kao i ranije, a gradske vlasti da donesu odluke kojom bi se riješila ova situacija, tako što bi se onemogućila samovolja pojedinaca.

Republika Srpska 10.12.2023 | 14:23
Bojkotovati parking dok cijene ne budu vraćene na staro

Cijene i uslovi korišćenja parkinga na lokaciji kod „Stare autobuske stanice“ u Banjaluci, koji je sada i zvanično prešao u ruke privatnika, moraju biti iste kao na javnim parkinzima u Banjaluci, poručio je Željko Raljić, predsjednik Gradske organizacije SDS Banjaluka.  

On je pozvao građane Banjaluke da zbog bezobrazno visokih cijena bojkotuju ovaj parking sve dok cijene i uslovi korišćenja ovog parkinga ne budu iste kao i ranije, a gradske vlasti da donesu odluke kojom bi se riješila ova situacija, tako što bi se onemogućila samovolja pojedinaca.

On ističe da cijene naplaćivanja parkinga moraju biti jedinstvene bez obzira čija je djelatnost. 

„Gradski odbor SDS Banjaluka predlaže davanje preporuke o cijeni kojom bi se izbjegla situacija kao ova koju sada imamo da se ista djelatnosti naplaćuje po znatno većim parking cijenama“, navodi on.

Napominje  da je ovo očigledan pokušaj ubiranja ekstraprofita, preko leđa građana.

Raljić ističe da parking kod Stare autobuske stanice takođe mora ostati u istoj zoni kao kada je njime raspolagala gradska parking služba.

„Sada vidimo da novi vlasnik naplaćuje cijene koje važe za prvu ili nultu zonu i to po posebnom režimu. Za razliku od ranije parking se ovdje plaća i noću i nedjeljom i to sve po istoj cijeni od dvije 2 marke na sat, bez mogućnosti kupovine dnevne karte“, napominje Raljić.

Podsjetio je da je Grad Banjaluka izgubila zemljište na kojem je ovaj parkinga zahvaljujući neshvatljivim propustima prethodnih gradskih vlasti  i republičkih institucija.

„Nakon što su na više lokacija nestali dokumenti koji potvrđuju da je grad Banjaluka vlasnik zemljišta, SNSD-ovi gradonačelnici su ignorisali ovaj problem i nijemo su posmatrali kako se ovo zemljište korak po korak otima od Grada“, kazao je Raljić.

Napominje da je SDS u Banjaluci od početka ove afere uporno pozivao gradske i republičke vlasti da se vinovnici ove prevare identifikuju i zaustave, ali da oni ništa konkretno nisu poduzeli svih tih godina što je dovelo do toga da Grad na sudu izgubi spor i ostane bez ove lokacije.

(BN) Foto: SDS

Komentari / 43

Ostavite komentar
Name

Србо

10.12.2023 14:35

Мени као лајику није јасно како Аутопревоз доби брзо дозволу да може вршити услуге паркинга, јесу ли морали добити какву дозволу града , ако јесу онда је истина да је то намјештено и да Драшкић ради за велике тајкуне.

ODGOVORITE
Name

re

10.12.2023 15:48

Taj parking treba zahvaliti stanivukoviću, on je to sve organizovao i obezbedio narodu da bolje živi.

Name

Jaffa

10.12.2023 16:35

Dobro jutro, naravno da Draško radi za tajkune.

Name

Re

10.12.2023 16:56

A govorili su da samo grad to može raditi.

Name

Re

11.12.2023 18:13

Sramota je uopšte plaćati parking. Uzimaju nam dušu kroz registraciju, akcize, komunalnu naknadu. Atina ima besplatne parkinge, a grad ima pet miliona stanovnika. Oni se očito ne ugrađuju kao naši političari. Pohlepi nema kraja....

Name

Banjaluka

10.12.2023 14:42

E moj Reljicu,ne možemo mi tu nista,bar trenutno! Kada Vukan dođe na vlast onda ce biti besplatan parking u cijeloj Banja Luci,to je jedino rješenje!

ODGOVORITE
Name

Milica

10.12.2023 16:06

Ne može Vukan doći na vlast bez ostatka opozicije niti će parking biti besplatan. Treba srušiti ovaj režim(problem je kriminal i korupcija). Dodik se jedino plaši snažnog SDS zato ih i razbija i ubacuje svoje ljude, pravi manje stranke koje razvlače opoziciju a možda su iskrene. Zna Burle da državotvorna stranka samo može zaustaviti njegov kriminal.

Name

Može

10.12.2023 17:54

Li samo kratko da se objasni kako će Vukan ukinuti naplatu parkinga. Ima li u tom pokretu iko tri čiste u glavi?

Name

Bl

10.12.2023 17:55

Slazem se, parking treba biti besplatan, kao i sto je bio prije ovih gramzivih seljaka!

Name

Prst na celo

10.12.2023 18:02

Vi niste normalni ako mislite da je Vukan dobar vodja, pa sta je sa vama ljudi? On je dobar opozicionar i odlicno gura prst u oko vlasti ali ja ne bih nikada volio da mi on odlucuje o sudbini...

Name

Re BL

10.12.2023 20:24

O čemu ti to pričaš, kad je to parking u bio besplatan? Ni u jednom gradu na svijetu parking nije besplatan, pa što bi bio u Banja Luci! Eno, u Gradišci, Laktašima i Čelincu naplaćuje se parking i to je sasvim u redu, a u Banja Luci treba da bude besplatan. Ajde, molim te, ne lupetaj gluposti

Name

Banjaluka

10.12.2023 14:48

Naravno, sve bojkotovati

ODGOVORITE
Name

Re

11.12.2023 18:17

Za ovog što tvrdi da nema nigdje besplatnog parkinga. Moraš negdje otići i uvjeriti se. ATINA ima BESPLATNE parkinge. Doskora su i neki naši gradići imali besplatno parking. Sekta je i to poklopila i sad se plaćaju.

Name

Marko

10.12.2023 14:49

Narod više voli tajkune birati nego ovakve poput Reljića. Karakterni je od svih ostalih predstavnika političkih partija u gradu. Njegov odbor nema kapital i tajkune pa nek narod izabere koga misli da treba.

ODGOVORITE
Name

Kap u moru

10.12.2023 14:52

I jesu bezobrazno visoke cijene parkinga. Ja ih bojkotujem, naravno.

ODGOVORITE
Name

re

10.12.2023 15:34

Ja ih ne bojkotujem,vec nemam cim da platim,da imam,bojkotovao bi.

Name

re

10.12.2023 15:15

Za ovu vlast narod postoji samo da bi bio pljačkan na svakom koraku na najbezobzirniji i najbezobrazniji mogući način. Pri tom taj isti narod nikakva prava na rad i život nema. Zato treba bojkotovati i parking, i gorivo i registraciju itd.

ODGOVORITE
Name

DIJASPORA MUNCHEN

10.12.2023 15:27

DABOGDA BILO 10 KM SAT PARKINGA...KOMPLEKSASI IZ BORIKA IDU AUTOM I PARKIRAKU U MOJU.ULICU SIME SOLAJE ..I ONDA IDU NA POSAO U OPSTINU ..ILI PRES..PALATU ..A TO.JE 1 KILOMETSR DA PROHODAJU PJESKE ..NEEEE SELJACI IDU SA AUTOM.I 500 M....SAMO DA SE VIDI KAKO IMAJU AUTO..TO SU.KOMPLEKSASI...I VOZIKAJU SE OD MALTE ..DO.MALTE ..I OD TRANZITA DO TRANZITA ..KOMPLEKSASI ..DA SE VIDI.KAKO IMAJU AUTO..MI STANARI U CENTRU ..NEMOZEMO ZIVJETI VISE U SIME SOLAJE ..CENTAR ..UGUSICE NAS AUTA ..ZATO PARKIN 10 KM ..SUPER ..DA KOMPLEKSASI SA PLANINE ..NEKA SE VOZAJU GORE ODAKLEN SU DOSLI ..MANJACA IDI GORE..

ODGOVORITE
Name

re

10.12.2023 19:15

Za takve što idu da parazitiraju u kancelariju par stotina metara bi trebalo uvesti sat vremena 50KM, ali je problem što ispaštaju pošteni ljudi.

Name

Analitičar

10.12.2023 15:30

Pa ne mogu da vjerujem kakav kriminal vlada Banjalukom!Davne '81 godine su zamijenili zemljišta i dobili lokaciju gdje je sad nova autobuska,a onda "neko"u Gradskoj upravi skloni dokumenat i javi tajkunima da toga nema,a u međuvremenu se privatizuje Autoprevoz,oni tuže i dobiju i staru lokaciji u strogom centru i zamislite nema odgovornih niko nije uhapšen i optužen zbog toga,al zato običnom narodu se blokiraju računi i ide na izvršenje ako duguje za struju ili ako poreski dug pređe 500 KM!!! E bagro da Bog da vam zadnje bilo,umirali,a smrti vam ne bilo!! Pa ovo je pljačka vijeka Banjaluke i njenih građana!!

ODGOVORITE
Name

Igor

10.12.2023 17:58

Neko bi trebao da zaglavi tešku robiju.

Name

Za analiticara

10.12.2023 18:05

Pa to je uhodani scenarij id 1990 godine pljackaa stoljeca lopovska privatizacija lopovi haraju pljackaju trguju ja tdb ti men bandaaa stoljeca umrezeni sve opljackali sto se moglo opljackati! Iznad zakona!

Name

Ha Ha

10.12.2023 18:41

"Sistem" tako funkcioniše, ti ne platiš parking, automatski ide kazna, "oni" ukradu isti taj parking, i nikome ništa, "država za poželiti" !

Name

Pa dok je ova vlast

10.12.2023 22:01

Pa dok je ova vlast nece nista biti sa nikakvim kriminalnim radnjama,al kad se promjeni vlast,onda idu hapsenja i oduzimanja imovine.Imamo primjer u Crnoj Gori,za vreme Mila,ovakve stvari se desavale i nikom nista,dok sad vec hapse doskora sto se mislilo nedodirljive pojedince i bivse "mocnike".

Name

Vlašću obespravljeni građanin

10.12.2023 16:27

Pa moraćemo svakako bojkotovati.Ko ima para da plaća 2KM sat vremena. A tajkuni i lopovi će svakako imati besplatan parking. Jadna li je Banjaluka sa ovom vlašću "zbrda zdola".Gdje su nam predratni sunarodnici hrvati i muslimani,koji su,ruku na srce,ako ništa drugo,bili gospoda za ove naše seljačine koji su šljegli sa gora,planina i Lijevče polja.

ODGOVORITE
Name

Park8ng

10.12.2023 16:37

Ko im je izdao gradevinsku dozvolu za parking i upotrebnu?

ODGOVORITE
Name

Banja luka

10.12.2023 16:46

A to sto hljeb kosta kao da ga od kokaina prave i sve ostale osnovne namirnice sto su poskupile za 500% to nije bitno,bitan je prking. fuj

ODGOVORITE
Name

King

10.12.2023 17:14

Slazem se da cijena parkinga treba da bude ista u cijelom gradu. Ovi banditi sto su oteli ovaj parking, sami su formirali cijenu. Grad se sada nalizi u neobranom groždju, nema dovoljno mjesta u gradu za parkiranje i morao je pustiti da to ide sada tako. Treba pitati ove sto su bili prije na vlasti zasto su ovo sve dozvoli.

ODGOVORITE
Name

Re King

10.12.2023 18:06

Ništa grad nije morao! Grad je morao da uloži krivičnu prijavu protiv onih koji su ukrali ili uništili ugovor o zamjeni zemljišta i da istražni organi sve to ispitaju, pohapse, a sud pošalje na doživotnu robiju svu tu bagru. Ni Draško ne zaslužuje ništa manju kaznu, jer se raskukao kao sinja kukavica oko toga kako je sve ovo oko stare autobuske kriminal, a na pamet mu nije palo da podigne krivične prijave protiv onih koji su učestvovali u najvećem kriminalu na području Banjaluke u zadnjih pola vijeka! E, gradonačelniče, daleko ti lijepa kuća, najgori si od svih dosadašnjih gradonačelnika, šta si dozvolio tajkunima i u šta si pretvorio ovaj grad

Name

Ako?

10.12.2023 17:15

AKO su grad i Autoprevoz ugovorom izvršili zamjenu zemljišta stare i nove autobuske stanice onda mora postojati taj ugovor na osnovu kog je Autoprevoz uknjižio zemljište nove autobuske stanice. Taj ugovor je dovoljan da i grad uknjiži staru autobusku stanicu.

ODGOVORITE
Name

nevjerovatno

10.12.2023 18:11

Pa majmuncine ko je povecao cijene parkinga unistio parking i napavio karambol od saobracaja u gradu pa vas covjek lujke nepismene

Name

Re Ako

10.12.2023 21:54

Jesi ti pao sa Marsa ili šta?Čitaš li da je neko u Gradskoj upravi uništio,uklonio Ugovor o zamjeni zemljišta i kad nečeg nema onda ostaje da je Autoprevoz i dalje vlasnik zemljišta u strogom centru grada!Tajkuni kupili Autoprevoz uklonili dokaze i sad imaju milijardu vrijednosti imovine stare autobuske stanice!Za vrijeme gradonačelnika Draguljčeta Davidovića je nestao taj Ugovor i poslije svi znamo kako se završilo!!

Name

Banja Luka

10.12.2023 17:35

Svima jasno kako gradsko zemljište ode u privatne ruke, e sad valja u vrijeme praznika zaraditi a poslije pitanje šta će biti na tom mjestu, alama nikad dosta!!!!

ODGOVORITE
Name

Jebo te parking

10.12.2023 17:46

Treba bojkotovati kupovinu stanova, prehrane, lijekova dok mafijasi ne spuste cijene

ODGOVORITE
Name

Bojkot

10.12.2023 17:52

Sve bojkotovati, sve je skupo. Bojkotovati i kafane, rastorane, pekare itd. Parking je jos i najeftiniji.

ODGOVORITE
Name

Re bojkot

10.12.2023 18:35

Tako je ali ćeš morati začepiti guzicu pametnjakoviću!

Name

Re re Bojkot

10.12.2023 23:19

Jel to govoris lazljivom Simbiozi, sluganu tajkuna poput Kaje i Igora Dodika.

Name

Mirko

10.12.2023 18:34

Tako je Raljiću ali sa ovim tulavim narodom ćemo teško išta uspjeti izbojkotovati!

ODGOVORITE
Name

Saggitarius

10.12.2023 18:56

Svakako da građani trebaju bojkotovati upotrebu ovog parkinga, mada je nemoguće postići jedinstvo u tome, i potrebno je saznati ko je Autoprevozu odobrijo da naplaćuje parging u centru grada, po ovako visokoj cijeni po satu? I protiv onoga ko je to odobrijo trebalo bi podnijeti krivićnu prijavu, jer je ovo protivzakonito!!

ODGOVORITE
Name

Branci

10.12.2023 19:01

Velike pare su uzeli pojedinci u gradskoj upravi za muljažu sa gradskim zemljištem. Niko nije odgovarao. Sad kad su seljačine smuljali zemlju po centru grada rade šta hoće. Možemo bojkotovati parking ali ima previše onih kojima je to ok. Treba taj parking preorati I posaditi kukuruz da svinje imaju šta jesti.

ODGOVORITE
Name

Malj

10.12.2023 19:50

Mi samo mozemo mlatiti,da je i tri marke,narod ce platiti,ko dodje po papir ili dva,sta drugo da radi,gdje da parkira,i kukamo visoke cjene,nikad mjesta prazna na parkingu.Drasko je u ovome namanje kriv,bivsi gradonacelnici su ovo omogucili autoprevozu

ODGOVORITE
Name

ŠTA SU LIKOVI SMISLILI!

10.12.2023 20:10

Prevara veka! >Stari Ugovor koji je sklopljen između Grada Banja Luka i Autoprevoza ukraden. > Kupljeni političari i sudije! > Autoprevoz preuzima parking i sada naplaćuje parkiranje za 24.00 iznos od 48KM. > Rok naplate trajaće dok se ne umiri javnost i psihološki prihvati gubitak parkinga u centru Banja Luke! > I zadnja operacija prodaja parkinga nekom stranom mafijašu i kreće izgradnja poslovne ili stambenih zgrada. > Sledeća faza pare iznesene iz zemlje i lopovluk zataškan. A vi Banjalučani nastavite plaćati takse i poreze i mirno spavajte. Pitanje? Zašto je Grad uopšte privatizovao Autoprevoz i bandi poklonio 100 miliona maraka? Zašto politička elita nije izvela građane na protest i izvrsila pobunu protiv otimačine a videli ste ovih meseci kako protestuju čak i na granicama i po Sarajevu itd.? I na kraju dajte biografije da vidimo ko su ti genijalci iz Autoprevoza, koje su škole završili, sa kojim prosekom, gde su diplome pokupovali! Jeste li vi BANJALUČANI BAŠ TOLIKO GLUPI DA STE ĆORAVI ILI VAS BOLI BRIGA ZA SVE. ZBOG VAŠEG ĆUTANJA OD 1995 NAŠA SE DECA MASOVNO ISELJAVAJU.

ODGOVORITE
Name

Milenko

12.12.2023 01:30

Sve je to velika peevara i dogoivor opstine i autoprevoza. Marka gradu marka njima zato je poskupilo. Treba bojkotocati

ODGOVORITE