Osumnjičeni za ubistvo Danke želi novog advokata

Srđan Janković (50), koji je osumnjičen da je vozio službeni automobil JKP "Vodovod" kojim je 26. marta u Banjskom polju udarena Danka Ilić (2), a koji se kao i drugi osumnjičeni, Dejan Dragijević (50), nalazi u pritvoru do 30 dana, do sada se u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru branio ćutanjem.

Srbija 17.04.2024 | 15:56
Osumnjičeni za ubistvo Danke želi novog advokata

Međutim sada je došlo do preokreta u njegovom razmišljanju i očekuje se opravdano da će on umjesto ćutanja sve ispričati nadležnima.

"Danas je Srđan Janković otkazao svom advokatu punomoćje jer ne želi da ga on više brani. Očigledno je da je nezadovoljan njegovim savjetima i načinom branjenja pred nadležnima.

Janković je zatražio da mu se dodijeli advokat po službenoj dužnosti. To nas je iznenadilo jer se rijetko dešava da usred saslušanja osumnjičeni zatraži promjenu advokata", saznaje pomenuti portal u tužilaštvu.

Za sada se ne zna koji će advokat biti dodijeljen Jankoviću, ali će se do sutra to riješiti.

"Dalja procedura je takva da slijedi razgovor novog advokata sa osumnjičenim Jankovićem. S obzirom na tok saslušanja, apsolutno svaki advokat će mu savjetovati da prestane odbranu ćutanjem jer je za samog Jankovića bolje da ispriča sve što zna. Imajući u vidu da je Dragijević priznao da je on kasnije usmrtio dijete, to je automatski oslobodilo sumnje da je direktni ubica baš Janković.

Zatim, da je Srđan Janković bio zadovoljan odbranom ćutanja sigurno ne bi otpustio svog advokata. Ubijeđeni smo da je pitanje trenutka kada će Janković dobrovoljno iznijeti svoju odbranu u tužilaštvu. Nadamo se da postoji mogućnost i da otkrije gdje je tijelo Danke", nezvanično saznaje Kurir od nadležnih.

Ukoliko se obistini predviđanje tužilaštva, očekuju se novi momenti u istrazi nakon što Janković ispriča svoju verziju dešavanja tog kobnog dana.

Podsjetimo, danas su u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru kao svjedoci saslušani Ivana i Miloš Ilić, roditelji djevojčice. Oni su svjedočili u prisustvu dvojice okrivljenih. Svjedočenje roditelja bilo je potresno, otac i majka su plakali.

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju, gdje je iz Bora došla sa mamom i starijim bratom. Cijela Srbija je tragala za Dankom sve do 4. aprila kada je policija uhapsila Srđana Jankovića iz sela Luka i Dejana Dragijevića iz sela Zlot. Oni se sumnjiče za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

(Kurir) Foto: Kurir

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

re

19.04.2024 18:21

Maltreitraju ljude a dijete je prodato, to je svakom razumnom jasno, ovde se vodi stravična kampanja orkestrirano "zujanje roja" preko svih medija. Doći će vreme kada će im morati isplaćivati odštete, sva priznanja su iznuđena pod pretnjama, premlačivanju od čega je jedno lice čak i umrlo nasinom smrću, to je dokazano.

ODGOVORITE