Осумњичени за убиство Данке жели новог адвоката

Срђан Јанковић (50), који је осумњичен да је возио службени аутомобил ЈКП "Водовод" којим је 26. марта у Бањском пољу ударена Данка Илић (2), а који се као и други осумњичени, Дејан Драгијевић (50), налази у притвору до 30 дана, до сада се у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару бранио ћутањем.

Србија 17.04.2024 | 15:56
Осумњичени за убиство Данке жели новог адвоката

Међутим сада је дошло до преокрета у његовом размишљању и очекује се оправдано да ће он умјесто ћутања све испричати надлежнима.

"Данас је Срђан Јанковић отказао свом адвокату пуномоћје јер не жели да га он више брани. Очигледно је да је незадовољан његовим савјетима и начином брањења пред надлежнима.

Јанковић је затражио да му се додијели адвокат по службеној дужности. То нас је изненадило јер се ријетко дешава да усред саслушања осумњичени затражи промјену адвоката", сазнаје поменути портал у тужилаштву.

За сада се не зна који ће адвокат бити додијељен Јанковићу, али ће се до сутра то ријешити.

"Даља процедура је таква да слиједи разговор новог адвоката са осумњиченим Јанковићем. С обзиром на ток саслушања, апсолутно сваки адвокат ће му савјетовати да престане одбрану ћутањем јер је за самог Јанковића боље да исприча све што зна. Имајући у виду да је Драгијевић признао да је он касније усмртио дијете, то је аутоматски ослободило сумње да је директни убица баш Јанковић.

Затим, да је Срђан Јанковић био задовољан одбраном ћутања сигурно не би отпустио свог адвоката. Убијеђени смо да је питање тренутка када ће Јанковић добровољно изнијети своју одбрану у тужилаштву. Надамо се да постоји могућност и да открије гдје је тијело Данке", незванично сазнаје Курир од надлежних.

Уколико се обистини предвиђање тужилаштва, очекују се нови моменти у истрази након што Јанковић исприча своју верзију дешавања тог кобног дана.

Подсјетимо, данас су у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару као свједоци саслушани Ивана и Милош Илић, родитељи дјевојчице. Они су свједочили у присуству двојице окривљених. Свједочење родитеља било је потресно, отац и мајка су плакали.

Данка Илић (2) нестала је 26. марта у Бањском пољу, гдје је из Бора дошла са мамом и старијим братом. Цијела Србија је трагала за Данком све до 4. априла када је полиција ухапсила Срђана Јанковића из села Лука и Дејана Драгијевића из села Злот. Они се сумњиче за тешко убиство у саизвршилаштву.

(Курир) Фото: Курир

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ре

19.04.2024 18:21

Малтреитрају људе а дијете је продато, то је сваком разумном јасно, овде се води стравична кампања оркестрирано "зујање роја" преко свих медија. Доћи ће време када ће им морати исплаћивати одштете, сва признања су изнуђена под претњама, премлачивању од чега је једно лице чак и умрло насином смрћу, то је доказано.

ОДГОВОРИТЕ