Vučić: Idem ponovo u Njujork da pozovem da se ne usvaja rezolucija o Srebrenici

- Predsednik Srbije i član Predsjedništva SNS Aleksandar Vučić rekao je večeras  da će iduće nedelje vjerovatno ići u Njujork da bi se još jednom obratio pred GS UN svim zemljama svijeta i da ih pozove da ne glasaju za rezoluciju o Srebrenici.

Srbija 10.05.2024 | 20:00
Vučić: Idem ponovo u Njujork da pozovem da se ne usvaja rezolucija o Srebrenici

On je na predizbornom skupu u Lazarevcu rekao da hoće da se bori za Srbiju i njene interese.

Vučić je rekao i da nije optimista, ali da može da se dogodi i da za tu rezoluciju iza koje su stale sve velike sile bude manje glasova za nju nego protiv.

(Tanjug) Foto: Tanjug 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Hxhr

10.05.2024 20:22

Bolje ostani gdje jesi. Došli smo do dna. Slavni srpski narod.

ODGOVORITE
Name

Српска у срцу

10.05.2024 21:38

Наравно да је сврха тог пасјалука Србима ставити терет кривице и жигосати покољења која долазе за вијек вијекова. Који ће било који мислећи Србин са гађењем одбацити. Из три разлога. Кроз резолуцију се скрнави историја, 11.јула 1995.године јесте окончана бриљантно одраћена операција ВРС "Криваја 95" којом су неутралисани војни ефективи тзв АБиХ, јединице које су претходне три године чиниле покоље по околним српским селима, али до 11.јула 1995.године, па и до 12ог, а то је наглашено у пресуди генералчу Толимиру, није почињен нити један злочин. Нити један. 11.јули не може бити дан сјећања на било шта. Други, недопустиво је и одвратно изабрати догађај за сјећање на простору гдје смо имали много стравичнијих и језивијих стратишта у ХХ вијеку, Јасеновац, Стару Градишку, Јадовно, Гаравице, Стари Брод, Дракулић, истицањем и фокусирање само на догађај из јула 1995-е потискују се и унижавају сва друга стратишта, на што због дуга према тим нашим мученицима немамо право. И трећи, зато што се догађаји у јулу 1995-е познати као сребренички масакр, колико год произвољно тумачили дефиницију геноцида, никако не могу окарактерисати геноцидом. И посебно, јер се таквом олаком употребом овог термина за дешавања у једном омањем градићу врши проституисање и релативизација појма геноцид и посредно изругује народима (Јеврејима и Србима 1940их, Јерменима 1915-17) који су заиста доживјели геноцид. Српски политички лидери, како они у Српској, тако и они у Србијим, не да имају потребу него имају обавезу учинити колико је до њих да овај пасјалук око Сребренице и 11.јула не прође који је и са сврхом стављања терета сталне кривице нашем народу али је прије свега и изнад свега силовање и историје и истине и интелекта.

ODGOVORITE
Name

Re

11.05.2024 08:12

Prije nego što je postala zaštićena zona UN ,vi ste Srebrenicu mjesecima granatirali i izgladnjavali. Na stotine bošnjačkih civila je izginulo prije nego što je pala i jedna srpska glava ,to ste naravno zaboravili. Vi možete ignorirati stvarnost i lagati sami sebe ali posljedice tog ignoriranja dolaze na naplatu .

Name

Krajisnik

10.05.2024 22:09

Bravo Vučiću! Svaka čast!

ODGOVORITE
Name

Teslic

10.05.2024 22:40

Koja glupost... I ja ...i Dodik...i Vocic...i svi mi dobro znamo da ce rezolucija o Srebrenici biti usvojena... Ali glumiti nekog mocnika moramo... dobro zvuci...

ODGOVORITE
Name

Van Gog

11.05.2024 09:04

Jel kao u Francuski kod Makron i sta bi. sto bi reko Sojic OPA DJURDZA. Kolko glupo jadno tuzno providno zalosno. Sto bi rekli nemoojte me vise braniti molim vas

ODGOVORITE
Name

Istina

11.05.2024 09:50

Dobro se cuvaj predsjedavajuće Vanesse Fraser s Malte,ha ha ha

ODGOVORITE