Održana deveta biciklijada u Prijedoru

Više od 300 biciklista, od najmlađih pa do profesionalnih vozača, bili su dio “Šesnaestomajske biciklijade” koja je vožena ulicama Prijedora.

Republika Srpska 18.05.2024 | 12:00
Održana deveta biciklijada u Prijedoru

Ova deveta manifestacija veoma je značajna za grad  jer ima tradiciju, a pokazuje da u ovom gradu postoji razvijen biciklizam, poručili su organizatori. 

Turistička organizacija grada Prijedora u saradnji sa Biciklističkim klubom “Kozara ” iz ovog grada organizovala je “Šesnaestomajsku biciklijadu” i to je bila posljednja manifestacija kojom je obilježen Dan grada, 16.maj. 

Biciklijada je prilika da se grad i turistički promoviše ali i da pokaže da biciklizam može da bude zabava, hobi i sinonim zdravog života.

Ova masovna vožnja biciklima ulicama grada organizovana je uz podršku Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Auto moto saveza Republike Srpske i Auto moto društva iz Prijedora.

Cilj manifestacije je popularizacija sporta, biciklizma, zdravog načina života i turističkih potencijala samog grada, naveli su organizatori.

Na kraju biciklijade dodjeljene su i vrijedne nagrade.

(BN) Foto: BN

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Yu

18.05.2024 12:27

Jesul biciklisti nosili zute majce ili trake na rukavima.

ODGOVORITE
Name

Bravo

18.05.2024 14:26

Promocija zdravlja uvijek dobrodošla. Populisati bicikle kao prevozno sredstvo jer zagusise nam gradove auta i to sve polovnjaci kojih se zapad rijesio. Kod nas dobri i sa 300.000 predjenih km. Gasove niko i ne mjeri niti ista kontroliše. Pun grad krseva.

ODGOVORITE