Одржана девета бициклијада у Приједору

Више од 300 бициклиста, од најмлађих па до професионалних возача, били су дио “Шеснаестомајске бициклијаде” која је вожена улицама Приједора.

Република Српска 18.05.2024 | 12:00
Одржана девета бициклијада у Приједору

Ова девета манифестација веома је значајна за град  јер има традицију, а показује да у овом граду постоји развијен бициклизам, поручили су организатори. 

Туристичка организација града Приједора у сарадњи са Бициклистичким клубом “Козара ” из овог града организовала је “Шеснаестомајску бициклијаду” и то је била посљедња манифестација којом је обиљежен Дан града, 16.мај. 

Бициклијада је прилика да се град и туристички промовише али и да покаже да бициклизам може да буде забава, хоби и синоним здравог живота.

Ова масовна вожња бициклима улицама града организована је уз подршку Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, Ауто мото савеза Републике Српске и Ауто мото друштва из Приједора.

Циљ манифестације је популаризација спорта, бициклизма, здравог начина живота и туристичких потенцијала самог града, навели су организатори.

На крају бициклијаде додјељене су и вриједне награде.

(БН) Фото: БН

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

18.05.2024 12:27

Јесул бициклисти носили зуте мајце или траке на рукавима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

18.05.2024 14:26

Промоција здравља увијек добродошла. Популисати бицикле као превозно средство јер загусисе нам градове аута и то све половњаци којих се запад ријесио. Код нас добри и са 300.000 предјених км. Гасове нико и не мјери нити иста контролише. Пун град крсева.

ОДГОВОРИТЕ