Моменти Италије које путници морају да доживе

Постоји разлог зашто се Италија сврстава међу најпосец́еније дестинације у свету. Заправо, постоји много разлога. Њена изузетна лепота, опуштен начин живота и запањујуц́а комбинација древног и модерног доприносе да ова земља одише посебном магијом.

Путовања 26.08.2019 | 13:29
Моменти Италије које путници морају да доживе
Без обзира да ли скијате низ падине у Доломитима или се сунчате на обали Амалфија, ових 7 италијанских момената би сваки путник требало да доживи. 

1. Одгледајте представу у грчком амфитеатру Таормина 

Проведите неколико дана крстарец́и вулканским винаријама на источној страни острва, а затим се упутите до Таормине. Омиљено место за одмор Грете Гарбо и Пабла Пикаса. Ово је историјски град који има сјајан грчки амфитеатар из 3. века пре нове ере. На узвишеном брежуљку са погледом на море, амфитеатар се и данас користи за класичне и рок концерте.



2. Скијање у Доломитима

Зашто одабрати Доломите за следец́е путовање? То је једноставно, на исто путовање можете да уклопите авантуру и културу. Цампителло ди Фасса (број становника: 741) је симпатично европско скијалиште са планинским куц́ицама наслоњеним на обронке планине, са повољним хотелима и што је најважније са лаганим приступом скијашком подручју Белведере Цол Роделла.



3. Прошетајте вртовима Боболи

Настали још у 16. веку, вртови Боболи, са сложеним дизајном, терасастим нивоима, бујним авенијама чемпреса, гротлом напуњеним статуама, фонтаном Нептуна, су нешто што не треба да пропустите. Одвојите једно поподне за лутање по зеленим површинама, мада, за ово егзотично место можете да одвојите и цео дан за разгледање.



4. Шопинг у Галерији Виторио Емануеле ИИ

Галерија Виторио Емануеле и чувени брендови попут Праде, Гучи, Версаће, Луј Витона… сви су они овде. Етерична дворана са стакленим плафоном антитеза је сваког луксузног тржног центра у којем сте икада куповали. Висок аркадни кров омогуц́ава да се улива светлост, горе су раскошни хотелски апартмани, а огромни тријумфални мраморни лук директно је окренут суседној катедрали Дуомо.

На 47 метара високој стакленој куполи налазе се мозаици који представљају Европу, Африку, Азију и Америку. Уколико пажљиво погледате, схватићете да није тешко погодити који мозаик припада ком континенту.



5. Прославите карневал у Венецији

Карневал у Венецији се организује једном годишње и траје око 18 дана. Упркос периодима потискивања у 18. и 19. веку, иконична манифестацја у Венецији, током које на хиљаде огрнутих фигура и сјајно осликаних маски слободно шетају улицама и даље постоји. Следеће године манифестација почиње 8. фебруара и нуди поглед у заиста весели дух града уличним наступима. Колико траје и какав је програм карневала, можете да сазнате на званичном сајту карневала у Венецији.



6. Уживајте у јутарњој кафи на италијанском језеру

Поред предивних градова и села, Италија може да се похвали и бајковитим језерима. Језеро Комо, популарно је одмаралиште још од времена Римског царства. Језеро Мађоре, представља невероватан спој алпске и медитеранске лепоте. Док језеро Гарда, смештено у подножју Алпа, красе куће старе четири и више векова. Које год да изаберете, јутарња кафа ће бити посебна, јер ће и ваша околина бити нестварно лепа.



7. Откријте чари италијанског сладоледа

Сладолед је у Италији врста уметности. Италијани су мајстори прављења ове посластице. Продаје се на местима која се зову “гелатериа (ђелатериа)”, што значи продавнице сладоледа. Многе од њих имају сопствене специјалитете или своје омиљене укусе у зависности од регије у којој се прави.



(Б92/путомани.рс)
(Фото: депоситпхото)

Коментари / 0

Оставите коментар