Слиједи укидање још једне мјере забране у БиХ

Горан Черкез, помоћник министра здравства Федерације Босне и Херцеговине, најавио је данас у програму Н1 ново укидање мјера забране у дијелу који се односи на улазак страних држављана у БиХ.

Босна и Херцеговина 22.05.2020 | 09:44
Слиједи укидање још једне мјере забране у БиХ

Он је додао да је ситуација у овом ФБиХ стабилна, али да је и даље потребан опрез.

''Ситуација је у Федерацији стабилна и знате да имамо испод 100 активних случајева. У Републици Српској имамо пуно више, чини ми се 500-550. Ако пратимо ситацију у Европи, видјећемо колико је то далеко од стабилности. Превише се фокуса посветило БиХ и сусједима, а не гледамо шта се у Европи дешава'', рекао је он наводећи да ''корона није завршена и да је врло озбиљна ствар''.

''Постоји мјера забране уласка страница, али и она ће брзо бити укинута. Мислим да је укидање самоизолације пребрзо дошло. Можда је требало сачекати још пет до седам дана'', додао је Черкез.

Најавио је праћење ситуације у наредном периоду.

''Наредне двије недјеље ћемо дефинитивно пратити, имаћемо јако велик прилив. Интересују ме задња 24 сата колики је број људи ушао. Економије су свих земаља погођене и ми смо тога свјесни. Чињеница је да смо ми релативно брзо стабилизовали ситуацију'', нагласио је он.

Додао је да нас очекује ''другачије љето''.

''Да се не излажемо превеликом ризику, они који су задужени за плаже и базене мораће водити рачуна да нема гужве, нећемо моћи у води улазити близу. Мјера дистанце је кључна мјера. Позвао бих грађане да што мање ходају по иностранству и своје годишње одморе проведу у Босни и Херцеговини'', поручио је Черкез. 

(Н1)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Хазим

22.05.2020 08:22

ОСТАЦЕС БЕЗ ПОСЛА И ПАРА КОРУМПИРАНИ МАЈМУНЕ.ТРЕБА ВАМ ЈОШ ВРЕМЕНА ДА ПЉАЧКАТЕ НАРОД И ТЕРОРИСТЕТЕ. У БОСНИ ЈЕ ПОТРЕБНА ЈЕДНА РЕВОЛУЦИЈА ДА ВАС ПОХВАТА А СМИЈО БИ РЕЦИ ДА ВАС ИМА 50000 хиљада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелка

22.05.2020 12:24

Браво

Name

Цупс

22.05.2020 19:26

Свака цаст