Један од најбољих боксера свих времена позитиван на корону

Роберто Дуран, један од најбољих боксера свих времена, позитиван је на коронавирус.

Спорт 26.06.2020 | 15:28
Један од најбољих боксера свих времена позитиван на корону

Роберто "Руке од камена (Манос де Пиедра)" Дуран један је од најбољих боксера у историји овога спорта и његова каријера била је дуга 34 године.

Дуран је био шампион у 4 различите категорије, а о његовим борбама са Шугар Реј Ленардом се и дан данас прича, превасходно о "менталним игрицама", па онда и о окршају у рингу.

Ассоциатед Пресс га је својевремено прогласио за најбољег боксера лаке категорије 20. века, а чувени магазин "Тхе Ринг" уврстио га је међу 5 најбољих боксера претходног века.

Он је недавно пружио подршку ММА борцу Хорхеу Масвидалу пред борбу са Нејтом Дијазом, а интересантно је колико њих двојица заправо личе. Масвидал доста подсећа на Роберта из млађих дана.

Сада нам стиже објава да је Дуран позитиван на коронавирус, а то је објавио његов син Робин.

"Управо су стигли резултати и потврђено је да мој отац има коронавирус. Нема озбиљније симптоме, осећа се као да има прехладу и што је врло важно није на интензивној нези, није на респиратору, у болници је и доктори само прате његово стање", објавио је Робин Дуран.

О Роберту Дурану је снимљен и филм "Руке од камена" (Хандс оф Стоне), где његовог менаџера Реја Арсела глуми чувени Роберт Де Ниро.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар