УЕФА: Све утакмице без гледалаца на трибинама

Извршни одбор Европског фудбалског савеза (УЕФА) одредио је да ће преостале реванш утакмице осмине финала Лиге првака и Европске лиге бити одигране на стадионима екипа које су и требале бити домаћини, а све ће утакмице под окриљем УЕФА бити игране без гледалаца на трибинама.

Спорт 09.07.2020 | 21:07
УЕФА: Све утакмице без гледалаца на трибинама

Одлучено је да ће у два пара осмине финала Европске лиге, Интер - Хетафе и Севиља - Рома, у којима је одгођена и прва утакмица, о пласману у четвртфинале одлучивати један реванш, а биће одигран у Њемачкој.

УЕФА ће и даље пратити ситуацију те задржава право премјештања утакмица на поприште завршног турнира, буде ли за то било потребе, с обзиром на евентуалне нове догађаје који би утицали на могућност одигравања реванша на оригиналним локацијама.

Узимајући у обзир више елемената, чланови Извршног одбора УЕФА одлучили су да ће све утакмице бити игране без гледалаца на трибинама, како би било створено што безбједније здравствено окружење те да се обезбиједе равноправни услови за све клубове. Одлука је донесена уз пристанак националних савеза и надлежних државних тијела.

УЕФА је ту одлуку донијела само дан прије ждријеба за четвртфинале Лиге првака и Европске лиге.

Уз већ познате четвртфиналисте Лиге првака Аталанту, Ателтико Мадрид, РБ Лајпциг и ПСЖ, за преостала четири мјеста конкуришу Манчестер Сити - Реал Мадрид (Енглези имају 2-1 из прве утакмице), Бајерн - Челси (3-0), Јувентус - Лион (0-1) и Барселона - Наполи (1-1).

Реванши осмине финала су на распореду 7. и 8. августа.

Исти ће систем вриједити за Европску лигу, чији ће финални турнир бити одржан у Њемачкој, а домаћин финала биће Келн 21. августа.

У шест реванша мјесто у четвртфиналу ће тражити: Вулверхемтон - Олимпиакос (1-1 у првој утакмици), Бајер Леверкузен - Рангерс (3-1), Шахтјор - Волфсбург (2-1), Копенхаген - Башакшехир (0-1), Базел - Ајнтрахт Франкфурт (3-0) и Манчестер Јунајтед - ЛАСК (5-0).

Завршни турнир осам најбољих екипа у Лиги првакиња биће одржан од 21. до 30. августа у Сан Себастиану и Билбау, преноси Хина.

(Фена)

Коментари / 0

Оставите коментар