Грци су срећни јер нема Срба на плажи?!

Један Грк одлучио је да у једној групи напише шта мисли о српским туристима који овог лета скоро и да нису били на плажама у овој земљи.

Србија 05.08.2020 | 13:31
Грци су срећни јер нема Срба на плажи?!

Он се огласио у једној од најпопуларнијих српских група на Фејсбуку.

"Ове године нема Срба на Кариди плажи. И свиђа ми се. Јер чистије је, нема кафе на поду, нема смећа, нема ср..а на мом путу када не можеш користити тоалет. Не кажем да су Грци чисти, али су чистији од вас. Пишем ово овде јер знам да ће много људи то видети. Зашто такав долазиш у моје село и показујеш то непоштовање према природи? Зашто? Зашто? Сада сам старији, већ имам оно што треба да имам. Зато за следећу годину будите спремни".

Међутим, ни Срби му нису остали дужни.

"Хвала, ићи ћемо у Шпанију", "Нема Срба, нема пара", "Мали не лупетај, види се да ниси још изашао из свог места. Смеће бацају некултурни људи, није важно које су националности", "Ух... па постоји и Египат, Турска, Албанија, Монтенегро, Италија, Шпанија, Хрватска, баш ме брига за плажу Кариди", само су неки од коментара озлојеђених српских грађана.

Подсетимо, сличну непријатност крајем јуна доживела је наша држављанка која је са ћерком боравила у Калитеи, коју је она описала у виду статуса на Фејсбуку.

"На слици се види где смо сваки дан од 21.6 боравили на плажи, на слици стоји назив бара, а и Грк који нас је данас после шест дана боравка на њиховој плажи буквално отерао. Сместиле смо се на лежаљке око осам по грчком времену и кренуле да се купамо, појавио се конобар и ладно нам рек’о да идемо даље одатле јел не може више да нас гледа".

Ово су, међутим, одмах осудили скоро сви угоститељи на Халкидикију.

(Информер)

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

Адвокат

05.08.2020 11:44

Изгледа да није до Црногораца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

05.08.2020 14:44

Није до Црногораца, Балканци су криви, знас оно кад су долазили из Њемацке па цим вод предје у југу отворе прозор и баце смеце... Народ је навикао да га нико не казњава за бацање смеца, рат и све сто се десило људи су подивљали.

Name

Бања Лука

05.08.2020 11:47

Човјек има комплексе. Није ни њему лако. Чињеница је да многи туристи немају основне културе али то нема везе са националном припадношћу. То се решава казнама. Прије пар дана сједим у башти кафића на обали Врбаса, конобарица дође да чисти сто и предамном баца стаклену флашу која је остала од прошлих гостију у Врбас. Размишљао сма како поступити и схватио да је узалудно било шта рећи или урадити. Само велика казна би промјенила то одвратно понашање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

срб

05.08.2020 12:19

ИСТИНА ЈЕ ДА СМО ПОЗНАТИ ПО БАХАТОСТИ И НЕЦИСТОЦИ. и сам си описао како то изгледа код србина. Другима налазимо милион мана а себе не видимо.

Name

У Липље

05.08.2020 13:14

Ево уз Врбас бацају лименке пива које докрајче, набијају ногом, ломе клупе, жваке бацају поред канте! Иначе зар смо сви искомплексирани, ако нам смета такво понашање, јел? Сигурно момак не лаже, ја му вјерујем. Тако раде и код куће и ови овдје у БЛ, а то је чиста некултура коју су научили од својих ћаћа и матера. Шта рећи кад један прдиви ђеђ отвори пиву и баца чепове у ријеку пред својом унучади! Фујјј!!!

Name

Зоран. Теслиц

05.08.2020 18:20

Требали сте реаговати. Бице нам све горе јер не реагујемо никад и на ниста. Постали смо пасиван народ по сваком пирању. Реаговати знаци бити свјестан и савјестан градјанин. Вјерујем да сте се покајали сто нисте одреаговали

Name

Илија

05.08.2020 12:15

Е вазда били срецни???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турзам

05.08.2020 12:25

Рим и Париз су толико прљави, то је страсно. Цисто сумњам да су срби криви за то..... У Риму пацови скацу у WЦ,у рwсторанима у најелитнијим улицама толика прљавстина да те просто страх уци....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

05.08.2020 12:47

Стоји сто је момак написао ја сам слуцајно се задесио просле године у Турској Богацкнет стигла скупина из Србије. Брате Руси су за њих били култ веруј те па то је ненормално колико хране по столовима вика на плазама цовеце као да су на бербу малина!

Name

Да нису понијели

05.08.2020 15:01

Поцркали би од глади.Пица им прецника устипка 5еура, разматана парадајиз сосом и грудвицом сира као љесњак.На царсији не могу два цовјека појести за 10КМ,а и јефтиније да бирас какву....

Name

Ре Туризам

05.08.2020 15:09

Упореди све главне градове бивших република почев од Београда до најмање Подгорице са Берлином који је већи од свих заједно,видјет ћеш да су сви прљавији од Берлина,што знаћи култура балканских народа је на ниском нивоу.Био сам прије двије године у Италији(Римини),просто ме било стид од два млада пара из Србије како су се понашали,толико гласни,некултурни,пију пиво,гласно подригују,празне лименке закопавају у пијесак на плажи,бацају опушке на пијесак иако поред сваког суцобрана има пепељара,ма ужас,ми никако да прихватимо да поред наших добрих особина да имамо пуно и лоших особина.

Name

Директ

05.08.2020 15:59

Дзоо, култура почиње од појединца, а не од колективитета (свако је прича за себе), а завршава усклађивањем појединца или појединаца, у складу са амбијентом.

Name

Ста је ту је

05.08.2020 13:04

Све док не схватимо да је цистоца битна свугдје не само у куци, нема нам напретка. Ни то само туризам у питању, погледајте око себе у градовима колико се народ бахато понаса и баца смеце свугдје. То је Балкан не само срби, познати смо по томе. Зато цемо се купат у лавору???

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанко

05.08.2020 13:29

Па сад и грци аууууууууууууууу нико их не воли у окрузењу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето тебе воле

05.08.2020 14:56

Поготово....

Name

Са стране

05.08.2020 14:31

Један Грк нису "Грци". Толико!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грк или не

05.08.2020 14:45

Пукао као диња, носи маску на пустој плази....

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

05.08.2020 15:23

Обицна глупост. Не мозе се село бавити масовним туризмом и оцекивати да нема смеца на плази или на улици.Треба мјесна заједница да појаца комуналне раднике и да крену вец у 4 ујутро да цисте а не тек у 10 сати. Далматинац, Црногорац и Грк су инаце познати као педантни ...знају узети ЦИСТУ лову а да раде 3 мјесеца у години.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гастос

05.08.2020 15:23

Довољно је видјети на шта личе мјеста и ријеке у Еx-YУ да се схвати о каквој (не) култури је ријеч. Осим тога, ови туристи што иду аутом су дно дна које прије 30 година неби било у могућности ни да има ауто а камо ли да иде на море.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

05.08.2020 17:07

А да се неприца о томе иду у туризам а носе јело од куце да се неби пуно тросили ,то није видило туризма....парадаиз туризам али зато да се показу са галамом и културом то мозе

ОДГОВОРИТЕ
Name

ботицели

05.08.2020 17:28

Такви замисљају да некоме поправљују туристицку сезону.

Name

Устанак у Србу

05.08.2020 17:53

Срб је градић. Србин је особа српске етничке припадности. Афро-Американац је особа која се прижени у ЕУ због социјалне помоћи и здравствене заштите. Отпаци се бацају свигдје и због недостатака мјеста да се баци. Пошто су Стби већинска туристичка клијентела Грчке то се све види. Други обиђу Аyену и одоше или иду на отоке који су скупљи . Какогод, Бугарска постоји и ту су Срби већином добродошли. Фејсбук није мјесто за обрачун. Забрињавајуће је да нико од Срба у двобоју није упитао дотичног гдје се он сунчао кад је прегорио. И тачно јw: нема Срба и нема пара чак ни у Босни. Већином широке руке кад су задовољни услугом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тадивоје

05.08.2020 17:57

Нас Србе сви воле и обозавају,сигурно смо диван народ,сви други не ваљају само смо ми прави....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деда

06.08.2020 12:39

Ја јесте лако напалити наивне. Ето никос карамалис писе на енглески. Гарантујем да је то подвала неког дјетица или устасе да се срби наљуте на грке и одустану од љетовања у грцкој. Ибица је нула за омладину у односу на миконос и санторини. Не насједајте него пут под ноге и браци грцима на море.

ОДГОВОРИТЕ