Богдановић рекордом каријере оставио Кингсе у животу!

Кошаркаши Сакраменто Кингса су победили Њу Орлеанс Пеликансе резултатом 140:125.

Кошарка 06.08.2020 | 22:25
Богдановић рекордом каријере оставио Кингсе у животу!

Сакраменто је забележио први тријумф после три уводна пораза у "Дизни свету" и оставио себи колике-толике шансе за пласманом у плеј-оф.

Са друге стране Њу Орлеанс је сада на две победе и два пораза и има идентичан учинак као и Кингси на десетој позицији Запада.

Богдан Богдановић је у претходном мечу против Даласа шутирао 1/15, али је зато сада потпуно "експлодирао" и поставио рекорд каријере са 35 поена (13/20 из игре), четири скока, три асистенције и једном украденом лоптом.

Немања Бјелица је такође имао битну улогу, али је на терену провео само 16 минута и за то време забележио 11 поена (4/5), четири скока, три успешна додавања и по једну украдену лопту и блокаду.

Утакмицу је изванредно отворио Богдановић, који је у прва два напада постигао две тројке, а убрзо је стигла једна и од Бјелице.

Богдану је на почетку најбоље парирао Вилијамсон, који је такође погодио своја прва три шута, али је српски "снајпер" наставио да не промашује.

Према очекивањима, играло се доста брзо на обе стране уз велики број поена, а највећи је долазио од Богдановића који је убрзо дошао до 16 поена и 6/6 из игре.

Први и једини промашај у првој четвртини је дошао тек у последњем нападу, када је био приморан на шут са пола терена, па је ту деоницу завршио са 7/8 из игре и 19 поена.

(Б92 Пхото бy Асхлеy Ландис-Поол/Геттy Имагес)

Коментари / 0

Оставите коментар