Никад горих људи, нити горег времена као сада у Српској

"На мој рачун изнесене су и одређене пријетње, због мојих писама упућених јавности и понашања око приватизације "Алумине". Казао сам Господину, који је све и свја у РС, да сам три пута ишао преко Дрине... Четврти пут то се неће десити, без обзира на његове пријетње и прогоне, од стране његових сарадника", испричао је Дукић, наводећи да никад горе није било.

Република Српска 14.08.2020 | 15:31
Никад горих људи, нити горег времена као сада у Српској

Предсједник компаније "Боксит" Милићи Рајко Дукић, у једном од посљедњих интервјууа датих Радио Бирчу, је рекао да су му ове посљедње двије година најгоре у радном вијеку који траје око шест деценија.

Осврћући се на раније критике које су се односиле на пропусте и погрешне потезе Владе, у протеклом периоду, прије свега у погледу инвестиција, Дукић каже да је имао намјеру да предочи и укаже да се са мало новца помогне, онима којима је помоћ потребна и да се не инвестира тамо, гдје нема потребе.

"Ко ће сада да ми објасни, када се нема новца и када је упитно, исплаћивање пензија и социјалних помоћи, у будућности, праве се зграде, које заиста сада нису толико неопходне. Ми градимо подземну гаражу за Клинички центар у Бања Луци, у коју ће бити уложено око 40 милиона марака. Знате Ви колико је то? То Вам је по 800 хиљада марака по свакој општини. Па, гдје се је до сада паркирало? Још се ми хвалимо, како правимо најтоплију и најљепшу гаражу у Европи", казао је Дукић.

 У најдрастичнијим временима, каже он, ми то радимо, невјероватно.

"Нема нас шака јада, али ми хоћемо да уложимо око 100 милиона марака, за нешто што реално, у овом моменту, није потребно. Није вријеме. Поставио сам и нека друга питања, али очигледно сам дотакао осиње гнијездо. Нисам ја спомињао ни Оца, нити Сина, али тако је схваћено", каже Дукић.

Он наводи да је и раније писао, па чак и у вријеме комунизма.

" Али, нашим властодршцима све смета и они су најпаметнији у свему. Страховито су осјетљиви на све. Раније сам поднио и кривичну пријаву, због градње аутопута до Приједора. Нека ми неко објасни, како мисле да праве аутопут за милијарду евра до Приједора и да се годишње даје 33 милиона евра Кинезима, по основи изградње пута, а путарина прошле године је на свим аутопутевима у Српској била седам милиона евра. Када Ви то кажете, онда сметате", каже Дукић.

Према његовим ријечима, у Републици Српској постоји грађевинска мафија, једноставно мафија, која је врло јака.

"То су људи, који су израсли после овог ратног хаоса, то су полуобразовани људи и који су се ту негдје укомпоновали, покуповали дипломе магистара, доктора и сада раде то што раде. Не може нико да ми објасни, када хоће да праве жичару на Јахорини, од 100 милиона, из Трнова, које броји око 3000 људи и Пала. Нити Пале, као ни Трново немају људи, али ми улажемо толике милионе. По мени, боље је било, уложити толики новац у хидроцентралу на Дрини, снаге 40 -50 МW и онда извозити чисту еколошку струју", наглашава Дукић.

Сматра да се неке ствари раде које у овом моменту нису потребне.

"Ја сам са најбољом намјером рекао, образложио и урадио. Вјерујте ми, на стотине људи ми се јавило и рекло да је то у реду. Али, кренула је серија лавина и напада на мене, од стране једне телевизије, која је у власништву, као и ове поједине фирме, иако су власници тих фирми нека други лица, а не они, који заиста то јесу. Кренули су напади на “Боксит” и Рајка. Све је то било спиновано и спремано. Оно што је било жалосно, а живимо у демократској држави, а то је да никада горе није било", упозорава Дукић и наглашава да је он увијек отворено говорио.

"У комунистичком систему, ја сам могао у свим новинама да објавим свој чланак, али данас, ниједан мој демант, Синдиката, Општине није објављен, на телевезији, на којој сам био изложен линчу. Мој образ је сачуван. Уколико се неко потуче, или учини неко дијело, одмах пришивају Рајку и онда све најгоре о мени. Никада горе није било", каже Дукић.

Он подсјећа да не постоји духовно, ни световно одликовање, које није добио.

"Али, ја сам опет нападан, а колико сам урадио за ову регију, највише, и то је истина. Нека се људи мало окрену око себе и виде. Шта би било да нисам то радио? Али, једноставно, данас је тако. Када почну да Вам дирају породицу и сараднике, онда је то већ дегутантно. То је било стравично. Ми смо названи Дивљим западом, ја сам ту испао као неки шериф. Али, уколико су Милићи, Дивљи запад, у Милићима је на власти странка, знамо чија и ја се од тога ограђујем. Ако су Милићи, Дивљи запад, онда је ту и предсједник Владе, јер је и он одавде", каже Дукић.

Прихвата да је шериф, али, како каже,  онај шериф Вајат Ерп, који је направио реда на Дивљем западу и умро у 91 годни, тачније 1929. године у Лос Анђелесу.

"Ја се надам да ћу га наџивјети што се тиче година, јер намјеравам да живим још најмање 30 година, видјећемо. Дакле, то је била једна канонада. Ја сам се обратио РАК – у, и добио сам неке таксативне одговоре, али нигдје није речено и указано на моје право да се објави мој демант. Успјели смо нешто преко новина. Морам да нагласим изузетно добру и коректну сарадњу са “Независним” и “Гласом Српске”. Драго ми је да се у цијелу причу није умијешала државна телевизија. Било је неких понуда, од стране других телевизија, зна се којих, да дајем интервјуе, али то не долази у обзир. Ту су биле најгоре поруке са врха. Затворићемо ти Дрина осигурање, Компанију, узећемо ти концесију, повућемо ти кредите", навео је Дукић у радијском интервјуу.

Даље наводи да други дан долази Комисија за концесију.

"Они причају да ми не плаћамо концесију, а ми смо били претплаћени. Ми смо чак и доставили документе, не наше, него Пореске управе, гдје се види да смо ми за прошлу годину платили неких 12 хиљада марака више, као и за први квартал ове године. Међутим, ништа то није објављено. И тада долази Комисија за концесију, од четири члана, а 2005. године смо добили концесију на рок од 30 година. За тај период нису нашли ниједну примједбу. Направљен је такав елаборат, са свим документима, пројектима, анализама, дозволама, извјештајима, обрачунима, ниједна ријеч није била лоша", каже Дукић.

Он даље навео да је имао прилику да се 28. фебруара у Београду сретне са оним "Свезнајућим и Свемогућим", са којим сам водио јако непријатан разговор, у присуству премијера (Радована) Вишковића.

"И тада су на мој рачун изнијете и одређене пријетње, због мојих писама упућених јавности и понашања око приватизације "Алумине". Казао сам Господину, који је све и свја у РС, да сам три пута ишао преко Дрине, једном у мајчином стомаку 1943. године, други пут када ме прогањала комунистичка власт и трећи пут од међународне банде, која је хтјела од мене да направи поданика, сарадника и издајника. Четврти пут то се неће десити, без обзира на његове пријетње и прогоне, од стране његових сарадника", испричао је Дукић и наставио:

"Када сам му на његово питање, којих сарадника, ко ме прогони, навео нека имена високопозиционираних службеника МУП-а РС, блиских њему и када му је Вишковић рекао да је био у питању рекет, устао је и напустио просторију".

Дукић каже да они (власт) умјесто да сачувају сваку марку и да је улажу тамо гдје је заиста потребно, они је троше на непотребне ствари.

"Ја немам ништа против, да људи који су били у сржи те пандемије и радили, да добију одређену награду. Требали су добити и више. Ја сам писао да не требају да праве Клинички центар у Добоју, јер он већ има у Бања Луци. Болнице нам стоје празне, треба их само реновирати, као и домове здравља. Али, несхватљиво је да се даје по 1.000 марака свим здравственим радницима, полицајцима, који по читав дан само сједе и не раде ништа, а с друге стране рудари и возачи, који су свој живот излагали ризику, морају да примају мале плате, јер је стала привреда", рекао је Дукић.

Немам ништа, каже он, против што су запослени у Дому здравља добили ту помоћ, иако они нису имали везе са короном.

"Несхватљиво је да у нашој болници и Медицинском центру, нису добили ништа, иако раде стручније и одговорније послове, а примају мању плату. Те ствари су заиста необјашњиве. Ја сам направио за нас многе варијанте, па чак и ону најгору.

Имате и министра привреде, за којег пола људи у Милићима, није ни чуло, нити зна, како се зове. Нити се оглашава, нити шта ради. Плаши се самог себе, дртхти. Зар није логично да дође он овдје, као и министар енергетике и рударства, да се састане са привредницима, али нема никога. Ова пандемија ће се најбоље ријештити, уколико успијемо сачувати реалан сектор, јер уколико он пропадне, ђжаба вам све", казао је Дукић у радијском интервју, који се налази на сајту његове компаније "БОксит" Милићи.

(БН)

Коментари / 61

Оставите коментар
Name

ТЕШКО НАМА

14.08.2020 14:09

ЈЕСТ СЕ НАЂЕ ЉУДИНА ДА КАЖЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

маса

14.08.2020 15:05

Људина и по није говно ко ти сто лиузес усрану гузу додину...

Name

y

14.08.2020 15:22

Давно си ти требо напоље

Name

Закашњело реаговање

14.08.2020 15:41

Не могу рећи да Дукић није у праву али ово се не дешава од јуче.Додиг плански уништава Републику Српску и у томе данас има подршку свих политичких партија осим ПДП и СДС иако је успио да урнише ову партију.Нестанком државотворне странке СДС отвара се простор за нестанак Р С!Пуних петнаест година траје урушавање институција,привреде и политичке сцене.Сви ми смо саучесници у овом злочину

Name

Ре

14.08.2020 15:44

Да ово казе неко нормалан па у реду, али овај се наузимао до сада преко мјере и опет му није доста, а порезе да плати поготово. Да има образа не би се нигдје појавио.

Name

Борац

14.08.2020 15:54

А ста диспецер казе. Да зна да Дукица неки целници из мупа рекетирају. Е,мој висковицу,ти си фикус. Па Вицо рекетира људе. То сигурно знас,ал сутис. Обицни климоглавац.

Name

Радојка

14.08.2020 16:11

Свииии стееее катастрофааа... хаос. Шта овој дјеци унуцадимааа остављатеее. Жалоснооо ста их чекааа каквааа фуј будуцност што сте ви политицари оставили им. Јаднооо и жалоснооо. Ништааа нецете понети са собоммм у гроб. А ваља вам и нам свима на онај свет.

Name

Борис

14.08.2020 17:12

хахахах Која лудница кад Рајку Дукићу није добро овдје онда знас колико је сати

Name

Ухх

14.08.2020 19:30

Дукицу поведи народ и раднике на улицу. Само тако це те се ресити ове накарадне власти.

Name

Пиколо

14.08.2020 20:40

Дукић је лошији од ових које криви за све али је проблем што је испао из њиховог кола па се сад народу увлачи под кожу.

Name

Отац и син

16.08.2020 14:25

Уводимо систем после баје...баја. неистомисљеници граница вам је слободна

Name

дотт

14.08.2020 14:19

Убрајаш ли и себе у те људе, никад паметнију реченицу ниси рекао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

14.08.2020 14:40

Овај пут је поентирао подоста.

Name

Никола

14.08.2020 14:20

И теби Рајко дошло из дуп*та у главу!? Ово је највеће зло које нас је могло задесити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боксит

14.08.2020 16:07

Криво му што њему не дијеле дио колача,зато лаје! А,он што шиканира своје раднике? Забрана давања годишњег за славу,отказ теби ако неко од твоје фамилије у његовој фирми! Псето је он безобразно!

Name

Дукиц

14.08.2020 14:20

Направио је од села Милице за респект. Капа доле господине Дукицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

15.08.2020 08:09

Два и по милиона руде киста око ока двије и по милијарде долара,јер је тона увијек била мин. Педесет долара,па израцунај. За педесет или сто милиона марака мозес купити комплет Милице итд.Гдје је разлика двије милијарде и цетристо милиона,нетреба велика математика,прогледај...

Name

Милош

14.08.2020 14:21

Када је то и Рајко схватио,онда је дјаво однио шалу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тврда линија

14.08.2020 18:09

Е кад теби ови Милине битанге не ваљају, шта рећи за борце, пензионере и остале а што се тиче градње аутопутева, гаража, зградурина све је кренуло од зграде Владе са које кад дува мањи вјетар све лети од лимова и изолације, за коју годину, опет ће бити улагања, оне камене плоче клапћу, пуцају а они су видјели да се ту најлакше перу милиони и зато раде велике пројекте, око КЦ Б. Лука ливаде на којима се зечеви јебавају а они праве подземне гараже, мафија тешка. Најгоре од свега што краду на очи овог глупог народа, те јебене србенде.

Name

Које привреде

14.08.2020 14:25

Петар Ђокић министар привреде.Ми смо већ одавно на инфузији са Ђокићем.Шта ће се о привреди оглашавати бивши демагог и полицајац?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Привреда?

15.08.2020 22:18

Баш ми имамо министра привреде? Свашта? Знам да је имао неког помоћника који је истјеран,мислим да је био неки клипан од Шамца.

Name

ЗВ

14.08.2020 14:29

Фино, фино!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Габран

14.08.2020 14:29

Мој Рајко зар си требао толико цекати па да изнесес истину на видјело,коју до дусе сви ми у Реп.Српској знамо. Покрадосе све зиво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биљана

14.08.2020 14:29

Крокодили се размножили а бара пресушује, биће варница до неба..

ОДГОВОРИТЕ
Name

доктори су говна нисмо ми

14.08.2020 14:33

У праву је госн Рајко, ста це зворнику нова болница кад ни садасњој нема ко да ради ено их пола на снсдовој листи за изборе,али мора нова болница, како би се дебели уградио у тендер инаце?!Они сиједе,ниста не раде, капље плата, капе и миља марака јос поподне оду мало и до милица да испрегледају оно сто не примају у болницу.слазем се,потпуни распад система.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре доктор

14.08.2020 14:58

Ко нам је директор доста је досло

Name

Боки

14.08.2020 14:53

Оплете га Деда.... Момачки!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

14.08.2020 15:01

Никад горих, мало је добрих, добри патриоте изгинули за државу, остао кукољ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само ви правите!

14.08.2020 15:05

Сви че те ви доци, на мисију Рупу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доњи рибник

14.08.2020 15:07

Све фино казано, али касно. А народ каже са ким си такав си.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂолеРајчило

14.08.2020 15:10

Дуки ако је и од тебе доста је, направио си од Милића приватни посједује.Владаш ко Лукашенко.Све би ово било намјесту да је неко други написао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Момчило

14.08.2020 15:19

Ти си месарев јаран,само по договору блебецес као некада и Војин Митровиц пумпадзија бијељински

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милован Шиповац

14.08.2020 15:21

Срби у Републици Српској су тренутно једна од најугрозенијих заједница у Европи.Та угрозеност јос висе долази до знацаја када се погледа да нас угрозава наса власт.Довољно је казати да смо изгубили 400 000 становника у последњих 20 година.Власт,а ту мислим на прву фамилију је оцигледно спремна да унисти и прода сваку фабрику,свако предузеце,сваки ресурс само да опстане на власти.Спремни су да посаљу ако треба јос 200 000 неистомисљеника трбухом за крухом само да им не сметају на изборима.Предстојеци избори су бити или не бити за народ без обзира на политицку припадност.Ту се гласа за спас или продају Електро привреде,за спас или продају Алумине,за спас или унистење планинских ријека и тако даље. Евидентно је да је зеља за власцу прве фамилије јаца од свега и томе се мора супроставити сваки нормалан и патриотски настројен Србин на један демократски и цивилизован нацин а то је да се узме оловка у руке,јер ово је тренутно неслобода у најгорем облику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

14.08.2020 15:49

Да, али за стара човјека и поштену ђевојку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сомеоне

14.08.2020 16:01

шта каже он се оградјује од снсд и власти у Милићима,а у бокситу пред изборе се сваки шеф сазове свој сектор и да инструкције за кога да се гласа у снсд-у.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бокситовац

14.08.2020 16:02

Он прица о демократији а сви му радници пријављени на минималац, остали дио плате не добију у коверти него добију бон који могу САМО потросити у боксит продавницама. Демократа, за бољу српску, за насу дјецу. ццц. народе бјезите не осврците се никад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

14.08.2020 16:05

Тако је кад си нас гонио да се уцланимо код бабе(баке) па код тате онда су били богови,кад си говорио да цемо јести златним касикама среца па нису дрвене па имамо с циме да једемо ,гонио си раднике да мора да се гласа како теби одговара сад ти не ваља ,Рајцило запамти ниција не гори до зоре па ни твоја.Купио си од нас радника да се њима додворис: за фесте они су сједели с тобом правио си крканлуке са ледја радника а радника нигде само сака оних подобних кои се нису ни видели из .... Сефова .Сједенке у мотелу само за оне подобне ,а сад кукас.Кукали су радници из јама ,софери,радници са копа нису могли ни на сахране од твои саопстења.Нису имали ни слободне дане . Сад ти досло из д.... У главу .Да није рајцило мало касно народ ти висе ниста не вјерује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вид

14.08.2020 16:08

Ове треба несумњиво мијења кога довест за омладину је будала онај ко ради и заради плату ПОТОП

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле Дудук

14.08.2020 16:25

Не лапрдај, Рајко!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко из милица

14.08.2020 16:29

Он је направио ову власт,сад се отела контроли

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

14.08.2020 16:45

Добро је рекао Рајко све је то тако гараза није требала могао се направити паркинг који би то задовољавао потребе паркиркирања али на томе се немозе пуно украсти а ста је позадина да се он одједном окренуо против ове ненародне власти то само Он зна.

Name

СА

14.08.2020 16:47

Улазу паре у зицаре, јер це приватисовати холе по Јахорини и клепати паре , опет

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

14.08.2020 17:10

Тако је то кад мафија има приватну дрзаву бог зна и није дрзава али има све иституције као да јесте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједлог

14.08.2020 17:24

Удружи се са Родољубом Драшковићем за 2022 и позовите све поштене привреднике да иду са вама и ето промјене власти, ако си искрен у овоме сто говорис

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бн

14.08.2020 18:31

Хм питање?????????

Name

Боби

14.08.2020 17:39

Ахахаха стари комунистцки фалус...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

14.08.2020 17:56

Ниси ни ти Рајко ништа бољи од њих. Сви сте ви стали у 5 дкгр.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

14.08.2020 17:59

Прво закон о поријеклу имовине па тек онда прича о поштењу. Не гради се кућа од крова, кућа се гради од темеља

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццц

14.08.2020 18:05

Чим се неком затвори финанциска славина постаје заклети опозициона и противник онога ко му је заврно славину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поп јовица

14.08.2020 19:07

Постало је свима јасно да црвена секта има задатак да уништи Србе и Републику Српску! То нам најбоље доказују ирационални и самоубилачки потези владе рудоње од Бакинаца које она повлачи сваки дан! Мислим да би Републику Српску боље водили штићеници неке болнице за ментално поремећене људе него рудоњина црвена секта!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

14.08.2020 19:11

Ма, ни ти ниси пуно одмакао од Баје. До јуче сте били заједно, и брани си га, а сада ти не ваља, оба сте ви багра...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле тр

14.08.2020 19:18

Боже шта ова мрцина више тражи...па није ти то ћаћевина говно једно,доста зи овај народ малтретирао...треба ту фукару процесуирати и као Абдића по старе дане у затвор...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Краљевиц

14.08.2020 20:01

Стисни муда Дукицу Рајкане па помози Српству напаценом... Знадес и ти многе лоповлуке, ко је, ским је и колико крао... Одвази се па Истину реци, немој бити кукавица роде... искупи се бар под старе дане док те земља поклопила није, а тада це Рајко бити касно, и за тебе и за Српство цјело... Дигни главу, не зали зивота, достојанство Рајкане изкази и квислинге ти Српству прокази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РВИ

14.08.2020 20:16

СТА ТИ ИМАШ РАЈКО?

ОДГОВОРИТЕ
Name

незнање

14.08.2020 20:21

Све што је СДС створио институција и водио тешку борбу у претешким условима, садашња власт у РС је уништила. Да ли су ови млади политичари уопште тога свјесни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

14.08.2020 20:53

Људи овим старим мајмунима не вјерујте ништа не би ме изненадило да узму гласове и поново их предају Милокраду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лили

15.08.2020 00:09

Па иди преко, требао си то давно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиши пропало

15.08.2020 05:48

Теби је свако вријеме одговарало али и теби ће крај доћи и црно јутро осванути

ОДГОВОРИТЕ
Name

сенберац

15.08.2020 05:53

није цовек сто говори него сто уради

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

15.08.2020 06:50

Је ли то овом старом камалеону прорадила савјест?.Чисто сумњам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето ти сад

15.08.2020 07:54

Господин Дукиц о разлицитисти карактера у народу?

ОДГОВОРИТЕ