Батко ухапшен због сумње да је противправно стекао близу 625.000 КМ

Алмир Чехајић познатији као Батко ухапшен је данас у акцији Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) због сумње да је стекао противправну имовинску корист већу од 625.000 КМ, сазнаје Клиx.ба. Поред њега, осумњичене су још двије особе од којих је једна тренутно ван БиХ.

Забава 20.10.2020 | 20:12
Батко ухапшен због сумње да је противправно стекао близу 625.000 КМ

Наиме, познато ТВ лице и организатор бројних хуманитарних акција се у предмету "Нетwорк" сумњичи за кривична дјела у вези с прикупљањем новца којима је сврха требала бити лијечење болесника и трансплатација органа особама из БиХ у болницама ван наше земље, које су нудиле такве услуге.

Незванично сазнајемо да се поред наведеног износа од 625 хиљада КМ сумњичи и за подизање и располагање кредитима у име фирме "Цитy - Отворена мрежа" из Сарајева, а чиме је према мишљењу истражитеља проузрокована штета наведеној фирми која је већа од 50 хиљада КМ.

Да је прибавио противправну имовинску корист у том износу терети се управо Алмир Чехајић Батко и још двије особе.

Наиме, поред Батка, истрага се води и против још двије особе од којих се једна тренутно налази у Турској.

Раније данас из СИПА-е је потврђено да су полицијски службеници по налогу Тужилаштва КС на подручју кантона извршили претресе на четири локације у склопу оперативне акције "Нетwорк".

Претреси су извршени у два стамбена и два пословна објекта, а до сада је ухапшена једна особа.Радње истражитеља су биле усмјерене на откривање злоупотребе положаја и овласти, односно прања новца, а водитељ је ухапшен због наводних финансијских малверзација.

Алмир Чехајић Батко је сарајевски ТВ водитељ, глумац аматер, стоматолог и хуманиста. Глумио је и у многим популарним серијама и филмовима, а оснивач је невладине организације Отворена мрежа која се бави хуманитарним радом. О њему је 2013. године снимљен документарни филм "Роб" у којем се Батко исповиједа о тешком периоду живота и болести преминуле кћерке.  

Извор: Клиx.ба Фото: Клиx

Коментари / 0

Оставите коментар