Сјеверна Македонија прогласила стање кризе

Влада Сјеверне Македоније одлучила је да прогласи стање кризе на територији те земље, како би спријечила ширење корона вируса и угрожавање здравља људи, које почиње вечерас, саопштено је из владе.

Регион 20.11.2020 | 22:13
Сјеверна Македонија прогласила стање кризе

Савјет безбједности Северне Македоније предложио је јуче влади да прогласи кризно стање на цијелој територији земље у трајању од 30 дана.

Влада о проглашењу стања кризе треба да обавијести предсједника државе и предсједника парламента.

Влада ће такође предложити да предсједник донесе одлуку о учешћу дијела припадника војске у одговору на кризу, преноси МИА.

Влада је донијела одлуку и да главни штаб Центра за управљање кризом одмах започне израду акционог плана за превенцију и управљање корона-кризом.

Предсједник Сјеверне Македоније Стево Пендаровски нагласио је након јучерашње сједнице Савјета безбједности да проглашење кризног стања не значи и полицијски час, већ да је ријеч о додатним обавезама које ће добити институције у борби против вируса ковид-19.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Све све само не

21.11.2020 09:41

Све се нешто покушава али да се народ не побуни јер власт слатка, па није полицијски али јест, па хоцемо ал не би. Исто као у Србији и РС. Балкански режими играју игре престола, народ тумара и незна шта да ради, власт корумпирана и њени Тајкуни још грабе у мутном. А само један добар закон о поријеклу имовине и одузимање милиона од љубимаца власти и све се покрије и за све има пара колико хоћеш. Али власт. ?????

ОДГОВОРИТЕ