Директор Твитера о одлуци о укидању налога Трампу

Извршни директор Твитера Џек Дорси огласио се први пут након забране налога америчког председника Доналда Трампа на тој мрежи.

Свијет 14.01.2021 | 09:44
Директор Твитера о одлуци о укидању налога Трампу

Он је рекао да је то била исправна одлука, која би могла да има дугорочне негативне последице.

"Нисам поносан на забрану налога Доналду Трампу нити како смо до тога дошли. Након јасног упозорења да ћемо то урадити уколико настави, одлучили смо се на такав потез на основу информација које смо имали", написао је Дорси у првом од серије твитова које послао.

Сматра да је то била исправна одлука за Твитерјер је Трамп, који је касно синоћ позван у Представничком дому америчког конгреса својим порукама створио ситуацију која је довела људске животе у опасност, преноси РТС.

"Били смо суочени са неуобичајеним и неодрживим околностима, које су нас приморале да предузмемо кораке зарад јавне безбедности. Штета која је начињена у правом животу због онога што је речено онлајн је веома стварна", истакао је директор Твитера.

Ипак, Дорси је додао да је блокирање Трамповог налога било далеко од најбоље одлуке, описујући је као неуспех самог Твитера да промовише здраву расправу.

Према његовим речима, такви потези разбијају јавну расправу, деле људе и ограничавају могућност за објашњавањем и учењем. Осим тога, нагласио је да таква одлука може имати озбиљне последице.

Дорси је такође истакао да се овиме ствара опасан преседан, који показује колику моћ има појединац или корпорација над јавном дискусијом на глобалном плану.

Многи светски лидери, попут немачке канцеларке Ангеле Меркел, критиковали су потез Твитера да укине налог америчком председнику.

(ЕТС/Тањуг)

Коментари / 31

Оставите коментар
Name

О брате

14.01.2021 08:57

Изгледаш ко пећински човјек, а ти се нашао да Предсједнику укидаш налог! Ма, фуј!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комсиница

14.01.2021 10:25

Шта има везе како изгледа?

Name

Тата

14.01.2021 11:06

Комсиници је изгледа добар.

Name

МЕНАГЕР

14.01.2021 11:18

Друзе то ти је разлика напредних земаља и насих С обзиром да је директор једне овакве фирме а изгледа као сто си ти рекао сигурно несто вриједи а не као ови наси који не знају колико је 2:2 доцепали се преко странке функција скупих одјела добрих аута кравата и парфема а у медијима стално понављају једне те исте термине које су цули да други изговарају а добро и као паметно звуце а немају појма ни ста знаце Знаци овај цовек несто вриједи а у врху политике те земље су исто тако паметни људи као и он и у одредјеним моментима када је потребно као сада морају га убједити да уради несто сто он мисли да није у реду али за добробит дрзаве Из његове изјаве се мозе видјети да је он отприлике тако несто и урадио

Name

Ре комшиница

14.01.2021 11:20

Па видиш да има! Изгледа као клошар бескућник, а такво му је и понашање - уличарско и без основног поштовања, прије свега према свом Предсједнику! А ти кад постављаш таква питања ниси ништа боља од њега!

Name

Добој

14.01.2021 08:57

Тwитер, цувар људских зивота... ајте молим вас на ста смо ми људи спали... питам се вец дузе да ли је цовјецанство уопсте нормално?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈЕСТ

14.01.2021 10:40

КОМСИНИЦЕ ДАНАС ЈЕ ИЗГЛЕДА НАЈБИТНИЈЕ КОЛИКИ МУ ЈЕ БАНКОВНИ РАЦУН И КОД НАС Е ЗНАС ТИ КО САМ ЈА. ТО СУ ДАНАСЊЕ ВРЈЕДНОСТИ

Name

!

14.01.2021 09:04

Прави демократи признају своје ГРЕСКЕ! Можда је Твитер могао да УВЕДЕ СТРОГУ ЦЕНЗУРУ ТРАМПОВИХ ИЗЈАВА АЛИ ДА ОМОГУЋИ ДА МУ ПОЛИТИЧАРИ СВЈЕТСКИ ПОЛИТИЧАРИ УПУТЕ КРИТИКЕ !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахха

14.01.2021 09:05

овај прави бајденов сколарац исиловац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.01.2021 11:09

?????

Name

Тwиттер & цо.

14.01.2021 09:13

Гледајуци многе медијске портале и алате, полако имам утисак да се овакви "медији" поприлицно мјесају у политику, циме на један нацин дезинтегрису сопствену идеју о слободи медија или изразавања... Изгледа да нас цека бас онаква будуцност као у Сци-Фи филмовима из 80, 90-тих : Корпорације и медији владају, а нормални људи су бица 4-те класе.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

14.01.2021 10:09

Мијешање у политику, немају право људи који би могли нешто побољшати у свијету а сви остали одлучују о важним животним и политичким питањима, ево код нас и краве ричу политиком а изгледа да је тако и У САДма

Name

киза

14.01.2021 09:25

Слика и прилика америчке "демократије"

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДМод

14.01.2021 11:08

Потписујем.

Name

Зека

14.01.2021 09:48

Трамп забранио хуавеи да би помого овим клошарима..асда му сви окренули леђа..овај прави исил

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

14.01.2021 10:23

управу је. Трамп има одговорност као. председник и нема право на ширење приватног мишљења јер је под заклетвом као председник.. овде је збрка између приватног става и пословне етике еx предсједника трапа.. а Тwиттер је ту да ради што мора да не подстицао насиље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анас

14.01.2021 13:26

Трамп је имао одговорност да цува демократски уставни поредак, спријеци крадју избора и обезбиједи да се испостује воља градјана, не воља и интерес пар стотина најбогатијих. Назалост није му успјело...Ста це даље бити не зависи од њега.У сваком слуцају нека је Американцима Бог на помоци.

Name

Крвави империјализам

14.01.2021 10:54

Који диктирају корпорације, плански изградјен на русевинама пропале либералне демократије која је произвела лопове, криминалце и убице да воде главну ријец за цовјецанство. Дрз'те лопова!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Незнам

14.01.2021 11:19

Каква су васа мисљења али ја свакако мислим да је Трамп побједио, пратио сам изборе до детаља. Хронолоски електорски гласови су само у једном тренутку стали у корист Трампа и послије тога само је Бајден добивао. Недефинисано. Мислим да је ЦИА одрадила посао као и са Кенедијем. Предвидјам турбулентна времена у Америци. Трампу це забранити кандидатуру јер знају да це опет побједити. ДЕМОКРАТИЈА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Yатоспаце

14.01.2021 11:24

Познато је да дигитализација социјализам и капитализам мозе уцинити једним и тиме цовеку бити ресурс за његово организвање рада који је попут нецега сто постоји у природи. Али није лако и хтјено да се испуни, јер није прихвативо у елитама, ипак по принципима замјена елите су ниски сталез по разуму и кад се не прилагодјавају цивилизацијским вриједностима, а ни тренутним, ако је сфера промјене јака, могу заврсити доста горе од пропасти малих газдинстава и домацинстава у сферама зивости. Даље је потребна квантизација социологије као рацунарске базе знања и програма као и науке. Услед тога би била могуцност подизања нивоа зивости и могуцности у организацији на ствар које су у природи и које могу бити на свим меморијским елементима данасњице и створили независност од нуспојава активних вјестацких дјелатности попут политике која је истросила своје гориво и у фази је ароганције и зато лици као еволуциони корак у назад. Ста висе није свације да мисли неко мора и да ради, а нивои никад кад су активни, кад нису ствар постојања нису стабилни, од презира, па до елита. Ет. Раније је била предвидјена СНСД САГА - Српска аналитицка гарда, као поцетак политике за реални сектор и да политика има пасивна тијела. Она би била несто као дефанзивно новинарство и рад на овоме, као и радна дјелатност за укидање вјестацких активности које се могу укинути, сто има и у америци али ипак на нивоу спецификације треба преци на ствар, бољим описом јер тадасњи је био слабији. Квантизација социологије је дио социологије који је дигитализација вјестацких активних система попут политике-демократије, социјализма-комунизма и капитализма-колонијализма. То би требало да буде смислено и јасно на рацунарима опстих корисника односно рацунар као корисна ствар у односу обицни корисник, рецимо пољопривредник и рад на стварању или користењу и проналаску трзиста-друства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теско

15.01.2021 09:42

Да се мозе напредовати у једном дусевно неисхрањеном цовјецанству. Дуса није само лицни вец и свијетски проблем и психијарар има посла са цитавим свијетом.

Name

Yатоспаце-0

14.01.2021 11:38

Дефинисати социјалне квантове знацило би техницки ресити смисао миленијских проблема на неким нивоима, као и неизвјесност или неред гурнути на мању битност, а не изазвати талас, дакле обогатити даље трезор, али цовјецности дати и снагу која није талас или активна социјална-супстанца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Yатоспаце-2021

14.01.2021 11:39

Дакле, појаве нивоа и квантова у природи могу се данас веома релативно лако рефлектовати и на социологију. Инаце, није то само техницка ствар у природи јер кретања у природи да немају везе онда би били само дио неке врсте тмпературе. Замис услове да се све креце и психолоске и физицке аспекте зивих бица. У таквим стварима не би ни опстали ипак термицки дио је саставни дио у свемиру и на основу ових енергија са осталим зивот и постоји. Дакле, објекти, димензије, простори. Социологија доста мозе уцити и реализовати с тиме сто има се. Ера рацунара је доста, али ако се правилно приступи. И који је висе радио на томе тај и јесте носилац цивилизације, али и дио те цивилизације. Ако та цивилизација није цивилизација косења, онда је то нови ниво цивилизације, али и основни ниво фундаменталних потреба као ресурса. Сумљам да зивих организама нема по свемиру, али услови и улога њиховог постојања у зивоту није дозволила да се за дуго насеспознајног времена не мозе развити физицки на неке разумније организме, као и елементе спозње. Тако да ето и по условима за зивот и по улогама Земља је квант(објекат) гдје се зивот устабило, или по религијама гдје је Бог створио мјесто за зивот и зивот. По тој квантизацији социологија и нивои могу бити елементи реда, а политицки и медиаактоивни или нуклеарни хаос имају на овим мјестима само улогу казне, пораза и неуспјеха. Дакле, закон акције и реакције превазилазе нивои, а истрајност нивоа је ресурсизација, остваривост ресурсизације и дигитализације, квантизација социогије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.01.2021 18:52

Твоје "сумљам" ми је одузело вољу да читам

Name

Yатпсапце-ИНТЕРНЕТ-ПЦ-Мацхине

14.01.2021 11:39

Спин, гравитација, наелектрисање у социологији су Имање/рацунари, активности и воља. Квантизација физике има одговоре на многе познате практицне и теоретске појаве у смислу постојања ствари и имамо ниво спознаје. Вјероватно се у квантној социјологији мозе наци ресење оптимума друствене интеракције, као и ниво квалитета зивљења ресурсизацијом вјестацких активности које су имале нестабилну улогу у будуцности и дио су миленијског таласа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данас се мозе уоцити

15.01.2021 09:52

Као никада раније:опасност сто нам свима пријети не долази из природе вец од људи, од дусе појединаца и масе.

Name

Yатоспаце

14.01.2021 11:44

Квантна социологија. Дигитализација вјестацких активности. Ресурсизација индукованих дјелатности. Заборављање и спознаје ових ресурса (еволуциони циклуси привредјивања). Избјегавање колапса привредјивања нивоима. Стварање вјероватно-детерминистицки погоднијег система за елеминиацију осјецаја катастрофа и самих катастрофа- отслузивање казни (у природи се десила катастрофа и кривци за то су наравно људи).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Линколн

14.01.2021 12:45

Цовек готиви Линколна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весник

14.01.2021 14:30

Треба бојкотовати тј угасити Тwиттер.. јер гуши слободу говора!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јацк

14.01.2021 15:03

Тwиттер га довео на власт па га он и скинуо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трамп

15.01.2021 09:31

Је само искористио њихово орузје.