Мало им је, хоће још?! Погледајте ко су ти људи!

"Циљ овдашњих моћника је да у потпуности овладају градском касом и да одлуке доносе изван Градске управе и без сагласности градоначелника, кога је изабрао народ..."

Република Српска 03.03.2021 | 07:55
Мало им је, хоће још?! Погледајте ко су ти људи!

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић упутио је саопштење за јавност које преносимо у цјелости:

"Одборници скупштинске већине окупљене око СНСД-а у коалицији названој Договор за Бијељину не могу понудити ништа добро грађанима Бијељине. Њима је приоритет само лични интерес и стицање што више некретнина и милиона на властитим рачунима.

Да им није стало до грађана Бијељине и развоја нашег града и одборничких обавеза, него до личног интереса, најбоље доказују функције које истовремено као одборници обављају и у високо позиционираним републичким институцијама.

Да буде чудо још веће, обављају функције од републичких до локалних фирми које су скоро уништили, као што је случај са РиТЕ Угљевик.

Циљ овдашњих моћника је да у потпуности овладају градском касом и да одлуке доносе изван Градске управе и без сагласности градоначелника, кога је изабрао народ...

Да немају образа и карактера доказали су гомилањем функција и концентрисањем моћи у ужем кругу појединаца, о чему бруји цијели град.

Зато наши грађани треба да знају ко чини скупштинску већину, која би да преузме комплетно руковођење нашег града и касу свих грађана:

ОДБОРНИЦИ СНСД

- Мирослав Миловановић, директор ЈП Воде Српаке

- Миленко Гајић - директор КПЗ Бијељина

- Васо Арсеновић - директор Електро Бијељине

- Данијела Ђукин - директор Дома здравља Бијељина

- Златан Лазаревић - директор Аграрног фонда Бијељина

- Горан Јањић - руководилац Службе плана и анализе Електро Бијељине

- Александар Ђурђевић

ОДБОРНИЦИ СДС - МИЋО МИЋИЋ

- Ивана Станишић - извршни директор Техничког сектора за водоснабдјевање у АД Водовод Бијељина

- Младен Петровић - директор Дирекције за изградњу и развој града

- Зоран Софренић - помоћник директора у АД Комуналац

- Драго Стајић - запослен у ДиС Компани

- Данијел Перић - извршни директор за производно-технолошке послове у АД Комуналац

ОДБОРНИЦИ ДЕМОС

- Чедомир Стојановић - директор РиТе Угљевик

- Зоран Прибишић - директор и сувласник фирме  Мафлекс доо Бијељина (заједно са Чедомиром Стојановићем)

- Бобан Јовичевић - одборник ДЕМОС

- Славиша Вујановић - директор Вртића „Чика Јова Змај"

ОДБОРНИЦИ СП

- Недељко Јовић - директор ЈУ Фонд за дјечију заштиту

- Владимир Ђокић - виши стручни сарадник за финансијско-рачуноводствене послове на Педагошком факултету Универзитета Источно Сарајево 

ОДБОРНИЦИ УЈЕДИЊЕНА СРПСКА

- Милан Трнинић - помоћник директора за економско-финансијске послове у ЈУ „Воде Српске"

-Марко Влачић - Дунав осигурање

ОДБОРНИЦИ ПОКРЕТА за БИЈЕЉИНУ

- Миленко Митровић  - потпредсједник Скупштине Града Бијељина

ОДБОРНИЦИ СДА

- Мустафа Градашчевић - потпредсједник Скупштине Града Бијељина

- Азем Алетовић - предсједник МЗ Јања

Да ови директори имају имало морала, части и поштења, сами би се повукли с једне функције и тиме би доказали да нису среброљупци и властољупци и да им није стало само до  новца него и до грађана и развоја нашег града.

Ово народ треба да зна!", каже се у саопштењу.

(БН)

Коментари / 64

Оставите коментар
Name

Драган Мд

03.03.2021 07:21

Ауу, тако треба да се све зна. Нека и остале општине направе спиак двојних функција да виде гласачи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

03.03.2021 07:54

Па ко изабран ове одборнике

Name

Ухх

03.03.2021 07:58

Овој црвеној секти и папцима. Само нека објаве имовину и број запослени из породице. Па,се хвале како су моцни. Само сједе по кафанама и праве план пљацке.

Name

Ана

03.03.2021 07:59

Дјукин др.у дому здравља,приватно ради,посланик и јос снима спотове за време радног времена.

Name

Нострадамус

03.03.2021 08:00

Па нису гласаци слијепи да не виде и знају све то.Питање је само засто гласају за такве?

Name

Гласачи

03.03.2021 08:11

Мислиш да гласачи то не знају. Знају, знају, зато су и гласали за њих. Надајући се да ће се шта и они огребати или су њихови уцјењени потчињени.

Name

ре

03.03.2021 08:24

Гласачи то знају,ту је проблем.

Name

Исто све на све стране

03.03.2021 08:25

Ма знао је народ и пре гласања па их је опет изгласао такве. Само демагогија, међусобно пљување на обе стране нико фактички не ради ништа,јадан народ.

Name

Бањалучанин

03.03.2021 09:20

Треба направити списак, него шта! Али, списак свих одборника а не само владајућих. Сад испаде да опозициони нигдје не раде. Дајте све на сто!

Name

Ре

03.03.2021 10:06

Све то треба потјерати са функција. Ицит примјер побједе бројаца, а не бираца. Законом забранити кандидатуре функционерима. Браво за градонацелника свих градјана!

Name

ре

03.03.2021 11:01

У најсиромашнијој држави у Европи где је пола радноспособног становништва без после, а омладина се расељава, нико не сме имати ни две плате ни два радна места. Онај ко је одборних мора бити истеран са другог радног места да се ослободи за оне који нису запослени и нису одборници. или им не плаћати одборничке плате које су преко 1000КМ у Бијељини. Њиховој похлепи нема краја.

Name

Ретоо

03.03.2021 11:11

Све неки директори до мојега и сколовни мафијаси па ово нема ни у зикину династију све крадљивци и кримосиии..јаднисмо.

Name

Борац

03.03.2021 07:25

Јос када се на то дода. Да су они сву своју породицу запислили,на дрзавне јасле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за ре

03.03.2021 12:16

Па јадан не био, није поента ко колико послова ради и да треба свима дати да раде бар по један. Какве то везе има, ради ко шта зна и ко је способан да себи надје посла. Ево ја радим два различита посла која знам да радим, а имам првог комшију моје годиште који не ради ниједан посао, тј. нема посла. И шта сад, ја један свој требам дати њему, па да имамо исто, или приближно? Али лик нема завршену школу нити знање ни за један од та два посла (без увреде, и ја само та два посла знам радити, не знам ниједан више). Да се вратимо на дупле функције, тј. на одборнике, када би се увело да човјек може радити само један посао, како ти предлажеш, онда би одборници морали бити искључиво људи без посла, а при томе да се мијењају сваке 4 године. То нема смисла никаквог. И нигдје у свијету у сличним политичким системима, људи који су изабрани од стране народа нису приморани да напуштају своје послове, јер једноставно одабрани су од народа и то је награда. На крају, то је суштина, да народ треба одабрати како треба и да одборници ваљају, па макар радили по 10 послова, а не лопове и олош, као у овом случају.

Name

@ за ре

03.03.2021 12:51

Ви сте потпуно у праву сто се тице слободе сваког цовјека да ради неколико послова. Али нигдје у нормалном свијету цовјек не мозе примати висе од једне плате из будзета. Дакле, нико им не одузима право да буду одборници али једног примања морали би се одреци. Само у овој банана дрзави битанге могу да пљацкају будзет ме довстуко него висеструко. Знаци, нека задрзе једну будзетску плату и могу радити на педесет радних мјеста ако стизу - без накнаде.

Name

Кардељ

04.03.2021 08:47

@за ре, овако је и било код тите, одборник, посланик и радио је још у једној или више фирми и слажем се да може. Али је накнаду имао дневницу колика му је у фирми, а држава рефундирала фирми тај дан ту дневницу. Е, вратити то, па ко хоће у политику нека иде за дневницу, а не чисти комерцијализам, плата 1000 и више. Дошо не дошо на скупштину не одговараш. Мандат странкама а не лични и идеш на тржиште ко проститутка.

Name

Пензионер

03.03.2021 07:26

Да бог сацувај сви одборници директори па зар нису могли мјесто одборника препустити оном ко не ради нигдје дабогда им мало за љекове било фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре пензионер

04.03.2021 00:53

Браво за коментар а тај исти Петровиц је вец до сада ко Станивуковиц у Бл требао бар опстину прецесљати и висак и нераднике и несколоване и оне сто сједе као родјаци кумови и свалерке па их фино разријесити дузности и запослити људе од струке,знања искуства и постења, људе који се не либе да направе реда и дисциплине па онда кренути по фирмама, како је и најавио, па фино тузба и казна за мањак и све муљавине и нога... е то би било за поцетак и његов углед и доказ да озбиљно схвата и ради оно за ста и због цега је изабран. Ми смо и гласали из горе наведених разлога за неког ко це овај јад прекинути и уцинити несто за свој народ. Доста висе лопова и и њихових 4-5 примања а људе са образом и знањем су отјерали на биро јер нису подобни.

Name

Маја

03.03.2021 07:34

И шта је спорно што људи негдје раде и обављају неке дужности. Ако Петровић мисли да нераде добро нека онда то каже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.03.2021 07:56

Како те није срамота? Они јос раде у разним одборима. Примају по 4- 5 плата. А за друге нема посла. А нај залосније је да су ту сву своју породицу запослили.

Name

Петровиц

03.03.2021 07:56

Они не само да не раде добро, него свјесно униставају Семберију заједно са Милорадом.

Name

Боро

03.03.2021 07:56

Па нису супермени да стигну све то да ураде. Ста мислис да је Петровиц остао да ради као љекар па успут и као градонацелник. Има јос људи овде који могу да раде. Сем тога ова банда је на руководецим позицијама није на обицним радним мјестима. Погледај одборнике опозиције у Бн. Ни један није директор.

Name

Ре Маја

03.03.2021 08:32

Спорно је сто им ти и ја из свог дзепа дајемо по двије плате. Наравно да свако ко зели мозе и треба да се кандидује за одборнике, али пристојан цовјек би се одрекао другог примања ако вец има будзетску плату. Мајо, ти ове људе двоструко плацас па размисли да ли вриједе толико!

Name

Шта рећи

03.03.2021 08:33

Спорно је да Он или Она, као директор подноси извјестај о раду, а потом као одборник или посланик гласа о истом извјестају.

Name

Нико

03.03.2021 08:39

Није проблем сто раде, проблем је сто функцију одборника користе да јос висе покраду овај народ, намјестајуци себи и себи блиским људима разне послове

Name

Мајо мајо

03.03.2021 09:04

Па и мисли, срецице црвена. Зато је и написао саопстење

Name

Ре

03.03.2021 09:11

Ако теби није ништа спорно, онда ништа.

Name

Сваста

03.03.2021 07:39

Само провјерити свих наведених имовинско стање у реп српској,србији и иностранству па и на близој породици,фамилији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД

03.03.2021 07:42

Ово су дописани, а не изабрани вољом народа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

03.03.2021 07:48

Наш народ је кратке памети и продаје свој глас за сендвич. Нема од самоиницијативне оставке ништа. Након сваке поплаве ( рата ), го.на испливају на површину. Та го.на никако да се повуку, поплава још увијек траје већ 25 година

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

03.03.2021 08:11

ТО СУ КУКАВИЦЕ,УЛИЗИЦЕ,ПОЛТРОНИ.ШТА ЈЕ У ЊИХОБИМ ГЛАВАМА? МОЖДА НИСУ ЈОШ СВЕСНИ ДА ЈЕ ТО СВЕ НАРОД СТВОРИЈО,НИЈЕ ТО ЊИХОВО. НАРОД ШУТИ АЛИ КАД ПРОГОВОРИ,ОНИ ЋЕ ЗАВРШИТИ НА РОБИЈИ. ДОСТА ЈЕ ТИХ ЛОПУРДА,ЗАЈЕДНО СА ДОДИКОМ. НАРОД ЋЕ ИМ СУДИТИ. СЕТИТЕ СЕ РУМУНИЈЕ КАД ДОЋЕ ВОДА ДО ГРЛА. НЕЋЕМО МИ ГЛАДОВАТИ ЗБОГ АЖДАЈА.

Name

ВРС

03.03.2021 07:50

тако брате, име и презиме хостаплера и лопова хоцу, да се пита мало за здравље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Окупиране институције

03.03.2021 07:51

Грамезљивих криминалаца од-до, зато РС пред банкротом, прате тог новца до својих дјепова.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

03.03.2021 07:57

Није народ изабрао само градонацелника,него и те побројане...Народ је мало сизофрен,једном би на двије столице?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јест као у Добоју

03.03.2021 14:13

Махом покрадени гласови.

Name

Аман

03.03.2021 07:57

Русија веца зитница од Семберије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко ко зна

03.03.2021 08:14

СВЕ ИХ ТРЕБА ЈАВНО ПРОЗИВАТИ ИМЕНОМ И ПРЕЗИМЕНОМ КОЈИ ИМАЈУ ВИСЕ ОД ЈЕДНОГ ПРИМАЊА СА БУДЗЕТА ИЛИ ЈАВНОГ ПРЕДУЗЕЦА , СВУГДЈЕ И НА СВАКОМ МЈЕСТУ, У СВАКОЈ ПРИЛИЦИ, НЕПРЕСТАНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ливерпоол

03.03.2021 08:14

Докле висе та глупава прица како је тебе изабрао народ и да ти имас право да доносис одлуке у вези града Па и те одборнике је изабрао исто народ а не тамо неке птице и они исто као и ти имају исто право да доносе одлуке из своје надлезности .Докле цете само истицати да је вас изабрао народ а по вама ове одборнике су изгласале тамо неке зивотиње Гади те се све висе и висе народу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.03.2021 10:49

Купујуци сљинком,уцјеном,купивином гласова.... то није народ изабрао. Како је народ изабрао папке прелетаце?

Name

Ре

03.03.2021 10:51

Или се правиш блесав или можда јеси.... Ови су по рецепту покрали гласове иии су их платили народним парама .... Само су овај пут узимали сваки за себе па је ту изостала подршка за њиховог кандидата за градоначелника. Мала је ово средина ... Зна се како су на изборе изашли радници свих фирми и установа из текста.

Name

Професор

03.03.2021 08:25

Браво господине Петровицу, то је то! Ви немате ниста да изгубите овим исправним и постеним гестом а "ови други" вјерујте, вец су етикетирани код сироких народних маса и много су вец изгубили, заправо ти људи су без тезине! Њихова је несреца сто то јос не схватају јер имају сузену свијест расудјивања! Е, такви олоси воде овај град и цитаву РС од заврсетка рата! Будите храбри и само напријед, Вас је НАРОД бирао а они су ту гдје јесу великом греском, тацније КРАДЈОМ ИЗБОРА, ПРЕВАРОМ ВОЉЕ НАРОДА И ПОЛИТИЦКОМ ТРГОВИНОМ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре професоре

03.03.2021 09:38

Тако је професоре! Вас сам истомисљеник па нема потребе да исто то писем. И ја вјерујем да се несто поцело котрљати, ваљда се неце зауставити.

Name

Милан

03.03.2021 08:29

Да нису користили директори фирми никад одборници неби били.У кампању су уложили милионе које су из фирми изњели. Народ их воли колико су пара дали и радника уцјенили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберија

03.03.2021 10:04

?

Name

Културан поглед

03.03.2021 10:18

Господине Др Петровицу у свијету економске управне послове воде сколовани економисти.Друство твоја поеодица су одвајали за сколовање тебе доктора медицинцки наука,и усјели сте.Невидим исправност друства да гласа и да радите као пресједник опстине.Видим исправност рада успјесног доктора.Хвала ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре културан поглед

03.03.2021 11:25

Браво, браво и сто пута браво за коментар. Много љекар зна о рецимо буџету, регулационом плану, као и другим темама о којима се расправља на скупштини града. Пресмијешно.

Name

Ре Културан поглед

03.03.2021 12:38

Нацелник, који је високо образован, ма каквог год да је образовног профила, мозе да буде успјесан, само ако је постен и вриједан. Он свакако не мозе бити струцно оспособљен за сваку област зивота у граду, али зато постоје струцне слузбе. Једна препорука: прије слања коментара, избрисите уцињене греске. Макар оне, због којих су неке реценице једва разумљиве.

Name

Ре Културан поглед

03.03.2021 12:58

Није ми намјера да вас увриједим, али ви оцигледно нисте зивјели нигдје изван БиХ. Из искуства вам могу реци да се политиком, а посебно локалном, баве људи свакаквих образовних профила а и они без формалног образовања. Зивио сам у цетири разлиците Европске земље и свуда је тако. Ево за примјер, тренутно зивим у једној Скандинавској земљи, гдје ми је предсједник опстине по образовању професор филозофије. Други му је мандат, и одлицно ради посао. То сто ви говорите за улагање у неције образовање такодје није логицно, ако један љекар постане градонацелник и побољса зивот стотинама хиљада људи ја мислим да тиме цини подједнаку услугу друству као сто би је цинио из ординације. Мозда тако помогне много вецем броју људи него сто би могао да ради као љекар.

Name

Нада

03.03.2021 10:20

Само Небојша Вукановић да дође на власт може средити Републику Српску. И новом градоначелнику Бијељине изгледа треба вјеровати. Наравно г. Босићу и г. Говедарици исто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

крле

03.03.2021 11:02

А гдје сте били прије 5,10,15 година?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рви Бијељина

03.03.2021 11:17

Питање:гдје бисте све ове године док вам је одговарао посланички састав,онда је било ок да побиједници формирају власт како хоће а сада је то лоше.лицемјерје на дијелу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иницијатива

03.03.2021 11:20

Семберија, кристално јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

03.03.2021 11:33

Пратио сам мало скупштину ,па шта је Миле обећао бившем градоначелнику и народу Семберије ,ви нећете живи остати од прашине и од буке камиона, а власт да би исплатила и ову пензију задужује се за 20 мил а да непричамо о томе дали су и један пројекат у РС урадили са нашим новцем, кои су они својом памећу створили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милионери

03.03.2021 11:36

Није Драго Стајић запослен у ДИС компанији него је власник те компаније која је на тендеру од Мирослава Миловановића добила посао вредан 6 МИЛИОНА КМ тако да знате одмах одакле љубав Стајића и Миловановића преко ноћи.Фирма је до јуче насипала некатегорисане путеве шљунком а већ данас ради вишемилионске послове у водопривреди

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

03.03.2021 12:23

Не раде они ништа, они само пљачкају државни, односно народни новац. Ово је банда, која би у свакој нормалној земкји била у затвору. Олош, тешки олош, проклети били....

Name

Јоксим

03.03.2021 12:31

Ок,све је овај Петровиц у праву.Али с обзиром да скупстина никад неце промијенити те законе док год је секта на власти,засто не поведете народ на улице,да се овакве ствари искоријене за вијек вијекова.А оваквих и слицних ствари има на тону,само мора се од нецега поцети.Само улица и ниста друго...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страниx

03.03.2021 14:41

Ово стање мозе ријесити само масован излазак на улицу ,другације не,дотакли смо дно дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЕМБЕРАЦ

03.03.2021 15:50

Једини је Гајић постен, потиче из угледне породице а прије свега је добар човјек. Човјек који мозе несто промјенити, има снагу, има вољу и хоце да ради... Таквог човјека и треба подржати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маде ин Цанада

03.03.2021 21:26

Не зна се ко је лошији човјек он или му брат. СМРАДИНЕ

Name

маxи

04.03.2021 06:00

ГОСПОДИН ГАЈИЋ ПРЕ СВЕГА ДОБАР ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ МЛАД, ПЕРСПЕКТИВАН И КОЈИ ПОТИЦЕ ИЗ ДОБРЕ ПОРОДИЦЕ. СРЕЋНО У НАСТАВКУ ОДБОРНИЧКОГ МАНДАТА.

Name

А ГДЈЕ СУ ЖЕНЕ?

04.03.2021 06:39

ЖЕНЕ ПОЛИТИЧАРКЕ ГДЈЕ СТЕ? ДА ИМА ИМАЛО СОЛИДАРНОСТИ И МАЊАК ПАКОСТИ МЕЂУ ЖЕНАМА, ПОЛА ОВИХ МУШКАРАЦА НЕ БИ БИЛО У СКУПШТИНАМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миладин

04.03.2021 07:34

Кад грађани Бијељине бирају за ситан интерес људе који њих саме пљачкају из дана у дан .

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

06.03.2021 10:37

Гле овог дебелгузог у првом реду ! Хахахахаха, каква карикатура ! Глава му ко бубањ, а празна !

ОДГОВОРИТЕ
Name

драгојло

06.03.2021 10:38

Ко је главитан у првом реду ? Лоше живи на општинским јаслама, па одвалио стомачину ко зимина.

ОДГОВОРИТЕ