Лига шампиона: Порто елиминисао Јувентус

Порто је избацио у четвртфиналу Лиге шамиона Јувентус након продужетка.

Фудбал 10.03.2021 | 07:42
Лига шампиона: Порто елиминисао Јувентус

У Торину је виђена сајајна утакмица. Јувентус је јурио гол заостатка из Португала, а након 90 минута исти резултат је био као и у првом мечу 2:1, само сада за "Јуве".

Након велике драме у продужецима, Порто је избацио "Стару даму", Пирла и Роналда.

Јувентус је кренуо од самог старта јако, па је Алваро Мората имао шансу већ у 3. минуту.

Порто се није баш бранио, па је тако брзо узвратио преко Мехдија Таремија, да би у 19. минуту и повео са 11 метара. Сигуран извођач најстроже казне је био Сержо Оливеира и Порто у том тренутку имао укупно два гола предности.

Имао је потом Мората још један добар покушај, али се поново истиче голман Порта Агустин Марћесин.

Пред крај првог полувремена, још једна одлична прилика за Порто, поново Оливеира, али се истакао голман Јувентуса Шћесни.

Идеалан је потом био почетак другог дијела утакмице, јер је Јувентус стигао до изједначења у 49. минуту голом Федерика Кјезе, након што му је лијепо лопту спустио и оставио Кристијано Роналдо.

Пет минута касније, Мехди Тареми је зарадио други жути картон и Порто је остао са десет играча на терену.

Јувентус то одмах користи и најприје Кјеза погађа стативу, а онда у 64. минуту 2:1 за "Стару даму".

Хуан Квадрадо проналази Кјезу, овај не гријеши и погађа, тако да је предност Порта у том тренутку анулирана. Квадраду је то била нестварна 14. асистенција ове сезоне у свим такмичењима.

Јуве се не задовољава с тим, наваљује свим силама, услиједиле су двије прилике, преко Рабиоа и још једном Кјезе, али се резултат не мијења.

Пријетио је и Порто, иако са играчем мање и то у два наврата. Сар и Марега су имали шансе, од којих је овај други погодио стативу. Погодио је и Квадрадо пречку у трећем минуту надокнаде, али гола није било.

На крају, остало је 2:1, па се ушло у продужетке.

Није било неких великих узбуђења у продужецима све до посљедњих пет минута.

Прво Порто стиже до драгоцјеног гола. "Бомба" Сержа Оливеире из слободног ударца "пробушила" је живи зид Јувентусових играча, Шћесни не може да стигне и Порто поравнава. Играо се 115. минут.

Таман су се понадали да су завршили посао играчи португалског клуба, Бернардески изводи корнер, највише скаче Рабио и доноси 3:2 домаћину. У току је било 117. минут.

Иако се играло 124 минута, Јувентус није могао да дође до још једног поготка, тако да је послије велике драме, Порто успио да елиминише Јувентус усред Торина и прође у четвртфинале. 

(Срна Фото: Мигуел Риопа/АФП Геттy имагес)

Коментари / 0

Оставите коментар