Митровић: Србија се олако одриче искусних играча

Репрезентативац Србије Александар Митровић открио је да га је јако заболела одлука Луке Миливојевића да се после првог списка новог селектора опрости од репрезентације Србије.

Фудбал 18.03.2021 | 14:05
Митровић: Србија се олако одриче искусних играча

Митровић сматра да је Миливојевић један од најбољих везњака у Премијер лиги и да га се Србија олако одрекла.

"Јако велики губитак. Страшно ми је жао јер је Лука један од најбољих везних играча у Премијер лиги. Дао је баш гол за победу Кристал Паласа из пенала. Реализовао је 22 од 24 пенала, капитен је годинама, а то говори какав је играч, прави лидер. На све то, у најбољим је годинама, има 29 година. Велика штета. Имао је своје разлоге, он је такав да не можете да утичете на њега када донесе одлуку", рекао је нападач Фулама у интервјуу за Спутњик.

Митровић не крије да је покушао да убеди Луку да промени одлуку.

"Доста смо причали, наговарао сам га да размисли, да одложи потез... Није вредело. Он ради оно што мисли да је најбоље за њега, моје је да поштујем. Било је ту више разлога, Лука ми је пријатељ, гледам га као брата и све то доживљавам изузетно емотивно.

Између две ватре сам. Лука - репрезентација. Сигурно да је било неке неправде према њему, највише ме боли што се Србија олако одриче тако искусних играча.

Мислим да код нас другачије људи гледају да је неко матор када има 28, 29 или 30 година. А потписујем да су то играчи у најбољим годинама. Од 28. до 33. године, играчи имају искуство и квалитет, могу много тога да ураде", истиче Митровић и додаје:

"Србија стално врши неко подмлађивање репрезентације, а играчи у најбољим годинама се олако пуштају. Лако се одричемо великих фудбалера и имена. Није то добро, али то је нека друга прича".

Србија ће од 24. до 30. марта одиграти три утакмице у квалификацијама за Мундијал у Катару, а први ривал Орловима биће Ирска.

(Курир)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Блукааа

18.03.2021 13:15

Ма и ти и сви који сте играли задњи 4.5 год ..заврсит с играњем за србију..нове наде..ви сте показали ста знате..а то је нист..катастрофа..па ти ни у фуламу висе ниси стандардни а да будес медју 11 у србије то је ван сваке памети...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

18.03.2021 17:02

Браво за коментар , Митровиц резерва у 2. лиги а код нас стандардни у репрезентацији , ван памети!!!!

Name

Роки

18.03.2021 17:06

ПОСЛЕ ОВЕ ИЗЈАВЕ МИСЛИМ ДА СИ ЗАСЛУЗИ СТАЛНО МЕСТО НА КЛУПИ; ТИ СИ ТО И НАВИКАО У СВОМЕ КЛУБУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

срна

18.03.2021 21:54

Немате ви појма о фудбалу цовјек је добро реко ,сјети те се у бивсој југи нико није мого отици из клуба Прије 28 Година Зато Је Лига Била У 5 Лига У Свијету , У Данасње Вријеме Од 24 До 34 Године Нај Боље Играц Има Квалитету И Снагу

ОДГОВОРИТЕ