Цвијановић: Српска поштује Дејтон и залаже се за мир, бошњачки званичници пријете насиљем

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла да док званичници Српске говоре о неопходности очувања мира и стабилности и рјешавању свих отворених политичких питања у демократским институцијама, западни амбасадори у Сарајеву одређеним пријетњама и милитаристичким изјавама настоје да улију страх у Србе, а истовремено дају наду неким радикалним снагам у бошњачком политичком врху да ће НАТО "ријешити" "проблематичну" Републику Српску тако што ће је укину

Република Српска 30.04.2024 | 22:32
Цвијановић: Српска поштује Дејтон и залаже се за мир, бошњачки званичници пријете насиљем

"Истовремено, бошњачки званичници, попут министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза и министра безбједности ФБиХ Раме Исака, отворено пријете насиљем и ратом. Међу многобројним запаљивим изјавама министра Хелеза, двије су најопасније: да ствара 'резервне' војне снаге у БиХ и позив да се у школе у БиХ уведе 'војна обука'. Са друге стране, министар Исак је изјавио да ће 'повести 10 корпуса' када се Република Српска буде укидала", навела је Цвијановић.

У обраћању видео-линком на сједници Савјета безбједности УН, Цвијановић је указала да овакве пријетње и позиви на насиље ријетко осуђују и Кристијан Шмит и страни амбасадори.

Такође, навела је она, треба напоменути да актуелна пријетња од радикалних исламских терористичких ћелија представља опасност не само за мир у БиХ и на Западном Балкану него и у цијелој Европи.

Српски члан Предсједништва је подсјетила да су прије само двије седмице, полицијске снаге у Зеници ухапсиле једну особу која се сумњичи да припада радикалној исламистичкој групи у ФБиХ, као и да су локални медији у БиХ недавно објавили и да је министар Хелез одобрио да полигони Оружаних снага БиХ у Мостару користе страни држављани и поједини мјештани повезани са радикалним вехабијским покретом.

"Ово је посебно опасно и неодговорно, јер се БиХ дуги низ година у страним медијима и међународним безбједносним извјештајима означава као најопаснији извор џихадистичког тероризма у Европи. Забринутост због терористичких пријетњи које долазе из БиХ примијетиле су многе западне владе и други извори.

На примјер, амерички Стејт департмент прошле године пише: 'Терористичке групе настављају да планирају могуће нападе у БиХ'. Француски предсједник Емануел Макрон је 2021. године, говорећи о присуству џихадиста у БиХ, назвао земљу 'темпираном бомбом'", подсјетила је Цвијановић.

Према подацима које је објавио Центар Вилсон у Вашингтону, додала је она, БиХ је међу европским земљама имала највећи број грађана који су отишли да воде џихад у Сирији и Ираку.

"Као што сви знамо, владавина права је један од основних услова за мир и демократско управљање. Нажалост, он се у БиХ крши и игнорише упорно, а то посебно чине Шмит и његови помагачи и саучесници из одређених страних амбасада. Владавина права је и у средишту процеса европских интеграција, а представници ЕУ и држава чланица ЕУ стално наглашавају важност њеног поштовања, али Шмиту упућују тек благи пријекор због константног кршења те исте владавине права", нагласила је Цвијановић.

Она је подсјетила да Шмит и његови поборници тврде да он има извршну, судску и законодавну власт и да не одговара ниједној влади или суду у БиХ.

Другим ријечима, додала је, сматрају да он има апсолутну моћ и никакву одговорност, те да је нејасно како се то може уклопити у било који нормални концепт владавине права.

"У још већем обрушавању на владавину права, Шмит је измијенио Кривични закон БиХ како би га користио као средство кажњавања сваког ко не поштује његове одлуке. Тренутно се против демократски изабраног предсједника Републике Српске, као и једног јавног функционера, води поступак зато што, испуњавајући своје уставне и законске обавезе, нису поштовали Шмитове наредбе", истакла је Цвијановић.

Она је указала да је владавина права и под ударом пријетњи и међународних санкција влада Сједињених Америчких Држава и Велике Британије, те да се пријетње и санкције користе за застрашивање изабраних и других званичника, њихових породица, приватних предузећа, па чак и медија.

"Сваки лидер који одбије да се повинује Шмиту или који одбије да прихвати незаконите субверзије Дејтонског споразума, напада се отворено и неумољиво и постаје мета санкција. Ове санкције уводе се без одговарајућег процеса, односно без икаквог формалног навода оптужби, чак и без појављивања пред судијом или судом, па макар и на минут", појаснила је Цвијановић.

Она је нагласила да су банке принуђене да затворе рачуне и одбију услуге овим појединцима, при чему они нису званично оптужени ни за једно кривично дјело.

Према њеним ријечима, ово понашање често се виђа у сфери организованог криминала и ни на који начин не личи на понашање демократских држава које подржавају међународни правни поредак или владавину права.

"Ово еклатантно незаконито понашање и потпуно ниподаштавање владавине права од стране Шмита, његових саучесника у БиХ и помагача из различитих влада, подрива цјелокупан уставни поредак у БиХ, слаби институције власти и пренебрегава вољу грађана БиХ. Овакво понашање, без сумње, представља пријетњу по мир и стабилност у БиХ", констатовала је Цвијановић.

Поред наведених кршења Дејтонског споразума, међународног права, Устава БиХ и владавине права, рекла је она, настављају се напори да се бирачима у БиХ ускрате права.

"Шмит је посљедњом одлуком наметнуо измјене Изборног закона у БиХ, што је јасан покушај интервенисања у изборе и манипулације резултатима на предстојећим локалним изборима. Иако најављена као техничка измјена Изборног закона којом се, наводно, обезбјеђује већи интегритет избора, ова одлука је, заправо, политичка и доводи у питање интегритет цјелокупног изборног процеса, док стварну контролу и утицај препушта неизабраном странцу", појаснила је српски члан Предсједништва.

Она је навела да је Шмит и овај пут прекршио Дејтонски споразум, пренио надлежности са ентитетских влада на централизовано тијело на нивоу БиХ, Централну изборну комисију, која је лишена и легитимитета и легалитета.

Уз то, додала је она, Шмит крши и радно законодавство: продужио је мандат члановима Централне изборне комисије и то преко законске и старосне границе за пензију.

Она је нагласила да Централна изборна комисија сада може да заобилази суд пошто јој је Шмит дао право да директно кажњава свако кршење његовог изборног закона које Комисија види као такво.

Истим диктатом, указала је Цвијановић, грађанима БиХ ускраћује њихова уставна и законска права да се кандидују за изборну функцију без одговарајућег поступка или било каквог правног лијека.

"Када су Народна скупштина и изабрани представници Републике Српске предузели законске мјере за заштиту Дејтонског споразума и интегритета локалних избора у Републици Српској, Шмит и његови саучесници су изабраним званичницима отворено запријетили принудном смјеном и разним видовима кажњавања. Суштински, лишавањем изабраних званичника и институција власти уставних надлежности и одговорности, бирачи у БиХ лишени су права", истакла је Цвијановић.

Она је навела да сваки пут када Кристијан Шмит наметне неку одлуку, ниподаштавајући демократски уставни поредак земље и одредбе Дејтонског споразума, то дестабилизује БиХ.

"Шмитове репресивне одлуке, непромишљени едикти, пријетње и друга уплитања, у БиХ изазивају кризу за кризом, од самог његовог доласка. Поступци и реторика званичника Републике Српске, које су одређене стране државе осудиле, биле су очекивано испровоциране Шмитовим нечувеним, незаконитим дјеловањем.

Чињеница је да сваки пут када се незванац попут Шмита - или оних који га подржавају - упусти у флагрантно насилничке и незаконите поступке и покуша да ослаби, санкциониши или чак затвори наше демократски изабране лидере, то има савршено предвидљиве посљедице – то покреће грађане Републике Српске и њене изабране званичнике да се тим недјелима супротставе", рекла је Цвијановић.

Јасно је да континуирано кршење Дејтонског споразума од стране Шмита и његових међународних и домаћих саучесника, истакла је српски члан Предсједништва БиХ, представља пријетњу по мир и директно подрива стабилност у БиХ.

"Ово кршење мора се на сваки начин осудити и што је прије могуће окончати", закључила је Цвијановић у обраћању на сједници Савјета безбједности УН на којој се разматра ситуација у БиХ.

Захваливши се на пажњи, она је замолила да "још снажније сви заједно наставимо да подржавамо мир и стабилност у БиХ".

(Срна) Фото: БН

Коментари / 92

Оставите коментар
Name

Кнез

30.04.2024 22:39

Апсолутна подршка госпођи Цвијановић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре кнез

30.04.2024 23:15

Води је кући и не враћај је више моли те већина грађана Републике Српске , питај је гдје 50 милиона од тениских терена, кажи искрено јел треба да подржавамо такве као и Она Стевандица и Нешића и Бањаца и остале папке иако си члан Снсд а

Name

БИХ

30.04.2024 23:24

Потребно је било и то вец одавно...искљуциво бавити се интересима Републике без било каквих уступака било коме...рационално професионално и без емоција...да је тако радјено од самог поцетка...данас би било много лаксе...

Name

Ре

30.04.2024 23:30

Браво за њеног сина који је милионе зарадио на изградњи тениског игралиста у БЛ.

Name

Ста реци

30.04.2024 23:47

Господја је само рекла истини. То сви знамо само ако зелимо себи да признамо .

Name

Реп кнез

30.04.2024 23:49

За ста јој подрска??? Па они су изабрали коалицине партнере у СА!!! Они су лагундзију Србомзца послали у УН!!! Размисљај главом ако је имас!!!

Name

Вук

01.05.2024 00:02

Није тачно што прича да се не лажемо, или поштујеш или не оно што си потписо.Српска Не Поштује, сви то видимо ,овај пут се задржимо на Српској, она је тема

Name

РУСИЈА

01.05.2024 00:35

Ова И јавно лаже. Додик тражи гужву

Name

ре

01.05.2024 00:38

Треба да се раздвоји криминал и непотисам од одбране Хрисцанских интереса у БиХ. У Библији писе свака је власт од Бога. Знаци проблем није власт проблем је систем који не контролисе корупцију. Одбрана Хрисцанских интереса ставити на прво мјесто, а сто се тице власти урадити све да они који су варали и крали буду казњени. Вазно је видјети разлику измедју то двоје.

Name

Браво

01.05.2024 00:50

Подрска Предсједници

Name

Жељка и Миле

01.05.2024 05:45

Кад загусти, поштујемо дејтон

Name

Чича Душан

01.05.2024 05:54

И њеном дједу Пеји .

Name

Раде

01.05.2024 06:48

Гдје су стотине милиона и милијарде које су покрали?

Name

ре

01.05.2024 07:29

Какву подрску јадо, ово је био фиаско.... мало лази мало суза, а нимало истине, да је управо она са својим сефом кога брани највеца нестеца за РС.

Name

Ре

01.05.2024 08:02

Раде ботови у 3 смене, али безуспешно кречите! Ово је био невероватан аутого, јер се обратио и Шмидт и практично све негирао, што је Цвија рекла! Иста није могла доћи због санкција!? Па сама ова чињеница је негативна у очима присутних! У свему је профитирала само Русија, која ће тражити нешто за ову услугу! До када ће нас водити полуинтелигентни политичари?

Name

Објективно гледано

01.05.2024 08:16

Циста демагогија/замљавивање народа и свијета.. Ко јој написа текст. Добро цизмица цита написано . знаде ли иста реци од себе без цитања?????? Али зна цитати и енглески.

Name

Ре

01.05.2024 08:48

Пропаст политике.

Name

Ало

01.05.2024 09:31

Дидо пејо је поносан на своју унуку, продузила гдје он стао.

Name

Ре

01.05.2024 09:49

Раде ботови у 3 смене, али безуспешно кречите! Ово је био невероватан аутого, јер се обратио и Шмидт и практично све негирао, што је Цвија рекла! Иста није могла доћи због санкција!? Па сама ова чињеница је негативна у очима присутних! У свему је профитирала само Русија, која ће тражити нешто за ову услугу! До када ће нас водити полуинтелигентни политичари?

Name

Дана

01.05.2024 10:01

По први пут постујем њено обрацање.

Name

Мирослав

01.05.2024 11:57

Цвијановицева у УН, прицала о стварном стању у дејтонки. По дебати о њеном излагању, разумевање су имали Кина и Русија. Гледали смо и слусали опет безобразлук, илегалног свабе, амера, британаца и француза. Стални преставник дејтонке у УН, опет је био крајње малиган. После овог састанка, резултати су по Србе опасни, једина могуцност ресење за Р.Српску је раздрузивање, самосталност.

Name

Ре Мирослав

01.05.2024 18:48

Па она је дала сагласност за лагумдзију.

Name

Драгче

30.04.2024 22:43

Чим су поставили оне сељачине за министра одбране и односно МУП федерације, јасно је било куда то води. Наравно ту је и г-дин Црна кравата, фини, препоштени и проевропски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гсо

30.04.2024 22:43

Залажемо се за мир и стабилност у БиХ тако што ћемо је уништити и отцијепити се од ње. Толико о српској логици, као да хирург жели свако добро пацијенту па му извади јетру и бубреге. Срећом, свијет има довољно разума и логике да препозна руске тонове у излагању Цвијановићеве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.04.2024 23:28

Ма да.. као да су сви слијепи и не виде ста ради она и екипа па их јос праве лудим како је неко други крив. Али ниста ново вијековима је тако..

Name

ре

01.05.2024 00:42

Једно је застита националних интереса а друго је застита лицник кроз призивање и фарбање обију као да су национални. БиХ је заказала, народ који је имао мозга је давно отисао и напусти или одустао. Нема доле ни позиције ни опозиције, моземо реци да су сви политицари огрезли у корупцији и да првенствено се море радити на казњавању политицара и то без могуцности застаре, знаци од 1992 па на даље, не говорим ор ратним вец криминалним активностима.

Name

Коло среће се окреце

30.04.2024 22:44

Није она ми слова написала. Све то стиже из САНУ ИИ кухиње. Бадава лапрдате, Хааг је рекао своје а ви ангажује Гидеона Реифа за велике паре. Његов рејтинг у западној Еуропи се врти око нуле, толико о његовој компетентности и вриједности његових наручених мишљења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

01.05.2024 01:27

Хаг - запад, а ко кмечи западу и за кога је запад? Познати сте као ''сунцокрети'', али вам, изгледа, још нису јавили да вам је Исток за вратом, као и вашим газдама и власницима, који вас све мање бендају. Успут, научи дефиницију појма ''геноцид'', па ћеш видјети какву дијагнозу имаш. Једног дана умри као човјек, а за то ти треба само истина. Забољеће те, али ћеш бар бити човјек. У супротном ћеш бити једнак твојим блиским прецима, чије су руке биле крваве до рамена.

Name

Милан

01.05.2024 13:48

Доће вријеме када ће Запад окренути плочу чији сте сад миљеници! Тада ћете бити мањи од маковог зрна!

Name

Јаран

30.04.2024 22:46

Наса љепотица!!!!!!!.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роннy

30.04.2024 22:46

А ста ова пије па тако прица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блоб

30.04.2024 22:49

Ја глупости...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изворна Бозућа

30.04.2024 22:51

То све лаже унука дида пеје сатника, еву ову кризу изазвали су она, рудоња, она погана свита коју он води, погани жвали, па инда плаче како је он назови мировњак а овамо са рудоњом муте док нису замутили и остатак слијепо народа, који им слијепо вјерује, дабогда им очи избили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вдо

30.04.2024 22:52

Гледај јој нагласка, ко да је срицала енглески негдје у Вороњежу. Еее моја професорице...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Божо

01.05.2024 08:11

Стаси ти бивола ти немозес бити ко њезин прст магаре.

Name

Скептик

30.04.2024 22:56

За њу Шмит јесте високи представник?! Чим прича како крши Дејтонски споразум.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

30.04.2024 22:59

Па оцемо се отцјепит ил волимо Босну..???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босс

30.04.2024 23:02

Ал ти лаже И масла! Мисли да су људи у уједињеним нацијама са средњом школом. Говори против државе која је храни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гдк

30.04.2024 23:02

Поштујете Дејтон, али бисте се отцијепили. Логика нула

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црнолисташица

30.04.2024 23:05

Обртање теза о одговорности да сталним подвалама да је неко други крив је омиљена секташка дисциплина тројног савеза снсд,хдз,сда. Праве намјерно немогућ систем са трајним тензијама да би се енормно богатили уз аминовање странаца који их бодре у томе. Пропали смо и као народ и као држава због оваквих сподоба као што је Жељка и Милорад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

30.04.2024 23:07

Ако немас ста паметно реци боље је да цутис, Зељко то изгледа све погресно разумео🤓

ОДГОВОРИТЕ
Name

А1

30.04.2024 23:08

ЈЕСИ ЛИ ПИТАЛА ЗА ПЛАТУ ЖЕЉКА ДА ДОБИЈЕШ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

30.04.2024 23:10

А о Резолуцији о геноциду ништа Жељка не рече. Акценат на Смитовом закону и санкцијама њој и Додику, а и параноје од дзихадиста. Е јеси се обратила... Попљувала си опет и себе и своје савјетодавце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еј

30.04.2024 23:16

Како су се заговарачи унитарне ускопистили. Фуј! Живјела Република Српска!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колумбо

01.05.2024 08:21

Неце ентитети никуд из БиХ

Name

Ба

30.04.2024 23:17

Тако је цвијановиц хвала сто си отворила оци свијету .Сад сте тек доњи

ОДГОВОРИТЕ
Name

јад и чемер

30.04.2024 23:17

РС се залаже за мир? Земљо, отвори се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

30.04.2024 23:25

Ми кажемо кад се видимо из проблема,све је добро кад се добро заврши грешка у размишљању све је добро што се добро започне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реал-ан

30.04.2024 23:28

Сједе људи и питају се засто Зељко није у дворани вец се јавља видео линком. Толко о вјеродостојности ове Милетове ублехе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДДаре

30.04.2024 23:43

Цмок Цмок Цмок за Зељку Цвијановиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прасеци

30.04.2024 23:47

А јес’ се искука! Смит, тероризам, наметање, избори, рат,… ај не сери! Сад кад је свијеца догорила, мислила вјецно владати, хахахахахахаааа. Јес’ ми те зао хрпо 💩💩💩

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДДаре

30.04.2024 23:53

Исто се односи на Раму Исака

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДДаре

01.05.2024 00:04

Подрска и овај пут за Милорада Додика и Зељку Цвијановиц А не Смита који није високи представник и кога не признаје Република Српска А ни ја

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.05.2024 08:22

Да хоце високи да вам даје паре на тацни, тад би био признат?!

Name

Озна

01.05.2024 00:05

Боље ти је врати се старом послу и понеси двс пива а мозес и на хастал тамо у Гаревцима или Куласима ! Него постујете Дејтонски споразум има ли тамо да се некоме нуди 2 миљарде да се мирно одвојите И на крају одакле му двије миљардер КМ ста цека Сипа и полицијс РС сто не хапси Ви изгледа сте све навикли да купујете покраденим натодним парама Мозе јос два пива

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

01.05.2024 00:19

Јебо те држава како сте толика говна, ти се залажеш за споразум из Дејтона, а сваки дан слушамо причу о отцјепљењу, независности и држави РС. Кога фарбате мамицу вам јебем посрану. Па како сте толико глупи зар ви мислите да су странци српски народ који шути и не смије проговорити. Па људи су снимили ваш митинг гдје сте јавно отворено птијетили Американцима и говорили увреде и гоадости о Бошњацима. Дабогда вас Аллах уништио. Фуујјј говна једна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељко

01.05.2024 00:42

Мала ти си на стакленим ногама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

01.05.2024 01:00

Није ми јасно кога мисли да фарба ова зена?? Па људи јел ви мислите да тамо сједе људи с основном школом да их мозе неко возати и бацати прашину у оци? И на овај лажљиви начин се и кроји и искривљује српска историја и послије казу цитав свијет нас мрзи. Бозе ме сацувај и саклони.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нова Варо

01.05.2024 06:08

Какве глупости прица ова неписмена зена ко јој је написао овај говор она нема везе са политиком правом,српством,цист опортунизам СВЕ РАДЕ САМО ДА СЕ СПАСИ ВОЈНИК РАЈАН,немамкниста против само Зељка морат цете мало и на суд, само неце се поновити,она баба уз агенције за банкарство, неце се поновити Дјомбиц, бит це други тузиоци.

Name

Фочак

01.05.2024 05:14

Ви сте водје из сва три народа највећа пријетња и радикали , далеко најопасније фигуре прво по ваш народ , а и за будућност истога истраумираног до бола

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бране Добој

01.05.2024 06:09

В рло једноставно, испунити ЕУ услове и Шит сам оде кући. Друга ствар, сад се жали на Шмитове наметнуте одлуке а имали 30 година да ствари доведу у ред..не разумијем њене присталице. Трећа ствар увели су такве законе да их попријеко не смијеш погледати и то овбдје опет неким штима..е мој народе .,..шта бих ви, да се одцијепите ?? Јесте ли свјесни шта тај процес води са собом, наравно да нисте , јер о томе нисте ни помислили а и не знате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цуј

01.05.2024 06:27

За дејтон а стално се отцјепљује

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е зељкица

01.05.2024 07:11

Кафана певаљка високо се попела

ОДГОВОРИТЕ
Name

Принцеза

01.05.2024 07:12

Ако ке Караџић дао Додику надимак БИТАНГА, претпостављам да је Пејина унука ПРИНЦЕЗА 😂

ОДГОВОРИТЕ
Name

видимо

01.05.2024 07:26

КАКО ИЗГЛЕДА ПОШТОВАЊЕ ЉУДСКИХ И НАЦИОНАЛНИХ ПРАВА ОД СТРАНЕ СРБА У ЕНТИТЕТУ РЕПУБЛИКА СРПСКА....А ВИДЕ И ЦИВИЛИЗОВАНИ ЉУДИ У ЕУ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лепи

01.05.2024 07:32

Говори против БиХ а покуписе паре од европских фондова као да су браца и сестре.. А онда опет оцјепљењ.. оцјепљења нема а ко крене добија по носу.. Додикове провокације гдје мисли да це Федерација поцети неко срање а он се као брани је банана.. Да се не заборави говоримо о плану највецих свјетских сила а Руско гориво нам нетреба висе.. тако да реално је да Додик одлази и долазе други који це погурати БиХ у европу ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

01.05.2024 07:42

Уууууу. Ја нисам знао какви смо док ми Бисерка не рече. Отворила је очи и нама и свијету, сад смо тек прогледали. МРШ УПМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре;Зока

01.05.2024 11:06

Браво!

Name

БЛ

01.05.2024 08:01

Јел ови стварно мисле да су сви глупи као њихови гласаци? Да људи не виде ста ови раде...

ОДГОВОРИТЕ
Name

незнам

01.05.2024 08:07

Па јели она мисли да и УН-у сједе све будале или додикови полтрони.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ријец и дјело

01.05.2024 08:07

Најсмјесније кад казу : Постујемо Дејтон. А гдје су цињенице како? А засто се зове Споразум о миру, а не несто као "дејтонски устав или ста вец"? Циљ споразума је да се утврди мир у бх и онда настави са урефјивањем бх. И све је било ок док снсд хдз и сда није огрезао у криминал. Е од тада нема повратка на нормални колосјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

01.05.2024 08:14

Ви не поштујете своје законе које доносите по својој мјери а камо Дејтон колико по закону траје вд ухљеби где је агенција за љекове борба против корупције сукоб интереса изборни закон ништа не поштујете осим властитог џепа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

01.05.2024 08:15

За Лагумџију сте дали зелено свјетло вјероватно сте као протууслугу тражили министра финансија и сада нан се то враћа као бумеранг . Муслимани су то мудро одрадили ,вама гладнима дали паре а себи обезбиједили лобирање у свијету . Они нису били гладни већ су дугорочно одрађивали посао планирајући унитарну БиХ. Нас ће појести ваша неутољива глад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саггитариус

01.05.2024 08:32

Испаде да сви крше Дејтонски Мировни Споразум, међународна заједница, Европски парламент, високи представник, политићари и власт у Федерацији, НАТО, а наше руководство само ћува дупе војника Рајана, и своје лићне интересе, и усут тренира патриотизам, а инаће је безгрешно у сваком погледу!?? Јели то баш све тако??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владе

01.05.2024 08:36

Хитно да иде на обуку и научи језик дипломатије! Срамота за све нас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

01.05.2024 08:37

Ста реце господја са малте: господјо истекло ти је вријеме, ха ха ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

01.05.2024 08:50

једно прица друго мисли јадан народ са таквима поздрав бн тв

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

01.05.2024 08:50

Сто посто зена прица истину свака цаст Зељка. Диброси рекла за свабу туристу и све остало. Велика подрска за Зељку.браво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цицо

01.05.2024 09:26

Зељка је Лијепа Зена

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

01.05.2024 09:28

Ни једне увредљиве ријеци нисмо цули за гос.Смита. Вриједати цовјека у тој мјери нема никаквог смисла.Треба се борити на културан, достојанствен нацин а вриједјати највеце силе свијета заједно са њим није нормално.Ста су људи истрпили свака им цаст.Теске изговорене ријеци остављају пецат и онда се цудимо куда ми то идемо и увјек нам је други крив.За ухо је веома одвратно слусати.Многима је то срамотаТо мозда не смета неким не уким људима али пресло је све границе.Поцели су се утркивати коце гору и грдју ријец изговорити али то није добро по народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

01.05.2024 09:41

У руци пластицна хемијска оловка, испред двије златне, Предсједница на црној листи УСА И УК, цита текст без разумијевања сто се јасно мозе закљуцити. Молим Вас да напустите позиције које сте узурпирали зајдно са коалиционим партнерима И постедите нас даљих негативних утицаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxxx

01.05.2024 09:41

Подржавати њене лажи значи бити болесник који жели да чује оно што му уху мило,сав неред долази из СНСД-А и врхушке те странке,сва мржња, национализам и шовинизам се свакодневно догађаја и ствара конфликтну ситуацију у цијелој БиХ,а само ради искључиво лични интереса и прикривање опљачкане Републике Српске и енормног богаћење појединца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

01.05.2024 11:48

Смијали јој се у УН-у

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

01.05.2024 13:05

А ЈЕЛ ИСТИНА ДА ЈЕ ОВА ЖЕНА БИЛА КОНОБАРИЦА У КАФАНИ У РАТУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.05.2024 17:15

Па показала је тако на овој конференвији свјетских лидера.Али Цас цасним конобарицама.

Name

Милан

01.05.2024 13:45

Свака част госпођо Цвијанович на свакој ријечи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Божо

01.05.2024 17:24

Браво Милане на коментару .

Name

Ре Милан

01.05.2024 18:49

Свака јој цаст сто даде сагласност за лагумдзију. Е ,јеси магарац.

Name

Интерес

01.05.2024 15:41

Драга бисерка гдје ти зивис засто ниси отисла тамо лицно у УН да одрзис говор нема визе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Словенац

01.05.2024 22:26

Пуси га полако кожом једна ј.... те додо глупу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р.

02.05.2024 11:17

Зена послусник сто слуса ментора и тацка.Сама неодлуцује ни када це моци руцати.

Name

Миле

03.05.2024 08:02

Ста би са оном Вуличком, изгледа Додо је ушуткао, и њему дојадила?

ОДГОВОРИТЕ