Потврђено: Дарку Елезу одузето држављанство Србије

Сенад Крехо, адвокат Дарка Елеза, потврдио је да га је његов брањеник обавијестио да је добио рјешење из Србије да му је одузето држављанство те земље.

Србија 18.05.2021 | 18:22
Потврђено: Дарку Елезу одузето држављанство Србије

Сутра ћу га посјетити и видјети о чему је ријеч – рекао је Крехо.

Крехо је оцијенио да је то нека нова врста психолошког притиска на његовог клијента.

– Након овог рјешења, услиједиће други управни спор око тога зашто се Дарку Елезу одузима држављанство Србије и ићи ће се од оних који су му одузели држављанство до виших судских инстанци, како би се појаснило због чега му се укида држављанство баш сада – додао је Крехо.

Крехо је навео да се сада отвара нова могућност да се Дарку Елезу у БиХ суди и у предмету “Лутка”, али да ће те ствари бити јасније када се отклоне све дилеме у вези држављанства.

Елез се тренутно налази у притвору у трајању од два мјесеца на основу рјешења Суда БиХ, након што му је истекао притвор од мјесец дана.

Дарко Елез је 3. марта испоручен БиХ из Србије.

Елез је био у екстрадиционом притвору од хапшења у децембру у Београду, гдје је живио и радио дужи низ година, након што је у Србији издржао казну од девет година затвора, на коју је био осуђен као организатор криминалне групе која је 2009. на територији Србије и БиХ трговала дрогом, вршила изнуде и чинила друга кривична дјела.

Тужилаштво БиХ је након хапшења Елеза у Београду тражило његово изручење на основу потврђене оптужнице у предмету познатом као “Лутка”, као и ради истраге коју заједно спроводи са Министарством унутрашњих послова Републике Српске и са партнерским институцијама региона.

Та истрага се односи на тешка кривична дјела почињена на подручју Источног Сарајева и БиХ, међу којима су убиства почињена методама мафијашких ликвидација 2018. и 2019. године, затим планирања и покушаја убистава на подручју Источног Сарајева и Бијељине, те изнуда, застрашивања и других кривичних дјела на штету оштећених лица са подручја Источног Сарајева и БиХ.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Роки

18.05.2021 16:48

Није само да му одузму дрзављанство Србије, него њему и такви као он треба одузети и дрзављанство БиХ и непустати такве ликове из затвора док су зиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

18.05.2021 17:17

било би им паметно да и баји одузму дрзављанство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лутак

18.05.2021 17:39

Стецено дрзављанство се мозе одузети ако је та особа тески кримималац.Вецина земаља на свијету има такав закон.

ОДГОВОРИТЕ