Балкански лидери у Бриселу: На столу политичка слика

Шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борел казао је да је организовао вечеру за шест лидера Западног Балкана како би обновио традицију редовних разговора “о региону са регионом” и како би се на отворен начин размотриле ситуација и изазови Западног Балкана.

Регион 18.05.2021 | 20:14
Балкански лидери у Бриселу: На столу политичка слика

"Циљ је да се повежемо са нашим партнерима у региону, да их саслушамо, разумијемо њихове бриге и идеје и видимо како боље да радимо заједно на заједничкој будућности", рекао је Боррелл.

Он је долазећи на вечеру коју је организовао за шест западнобалканских лидера подсјетио да су министри спољних послова ЕУ прошле седмице оцијенили да је Западни Балкан један од навећих приоритета ЕУ.

"Ми смо спремни да појачамо нашу приврженост региону, што се не доводи у питање, али морамо да то учинимо видљивијим. Ова вечера са шест лидера са Западног Балкана ће то учинити видљивим", казао је Боррелл, пренио је Тањуг.

Он подсјетио да су шефови дипломатија ЕУ на састанку Савјета подржали широк политички ангажамана са регионом који иде преко оквира проширења и додао да ће вечери присуствовати и комесар за проширење Оливер Вархелyи.

Вечерас морамо да размотримо широку политичку слику региона, не само са позиције проширења и чланства у ЕУ, већ и са геополитичког приступа цијелом регион, додао је Боррелл.

Он је изразио наду да ће вечерашњи разговори у Бриселу помоћи да се боље разумије динамика региона и одреде начини за бољу сарадњу на геополитичким изазовима дашњице.

(Клиx)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Генерал

18.05.2021 18:48

Мајсторе они би морали свако дан да проводе у теретани колико једу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма какви

18.05.2021 20:54

Лидери мајко моја а све лопов до лопова. Балкан је свјетска рупа за корупцију и криминал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Манојло

18.05.2021 21:02

Значи, ноге под сто и удри.

ОДГОВОРИТЕ