ЦГ: Протести због хапшења оца двоје дјеце (ВИДЕО)

Велики број грађана Подгорице окупио се због случаја самохраног оца Томаша Бошковића који је у Подгорици ухапшен због издржавања затворске казне од 30 дана.

Регион 18.06.2021 | 21:48
ЦГ: Протести због хапшења оца двоје дјеце (ВИДЕО)

Након хапшења Центар за социјални рад је покушао да преда његово двоје малолетне деце мајци. Грађани су најавили и нова окупљања, све док се Бошковић не пусти на слободу и врате му се деца.

Протест је почео око 17 сати најпре испред управне зграде Главног града, а касније испред Скупштине Црне Горе где су окупљени затражили да им се неко обрати.

На друштвеним мрежама кружи узнемиријући снимак хапшења човека, пред његовом децом, док су, како се наводи у описима видеа, радници Центра за социјални рад покушавали да узму децу и, како се наводи, одведу их мајци. На снимку се виде очајна деца како плачу и дозивају оца кога одводе у марицу и покушавају да побегну од мајке.

У међувремену су грађани покренули и онлајн петицију хитан поступак враћања деце оцу.

Диркторка Центра за социјални рад Марија Поповић потврдила је данас да ће бити преиспитана одговорност свих учесника овог догађаја. Не желећи да износи детаље због заштите малолетне деце и њихове приватности, она је појаснила да су у случај укључени водитељ, супервизор, руководилац, па и директор и сви који су у том ланцу показаће своју одговорност и интерес за добробит малишана.

"Социјални радник који је данас појетио децу уверио се да су на сигурном. Центар ће и даље наставити да предузима све мере и радње из домена своје надлежности везане за овај конкретан случај", рекла је Поповићева, додајући да се на снимку не види да службеница Центра за социјални рад вуче децу.

Поводом случаја Томаша Бошпковића и његове деце огласили су се данас и премијер Здравко Кроивокапић, потпредседник Владе Дритан Абазовић и министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић који је децу посетио како би се уверио да су добро.

Кривокапић је поручио да добробит деце мора бити приоритет и рекао да је наложио министру финансија и социјалног старања да испита све околности око догађаја са децом, као и да санкционише све који нису професионално поступили.

Абазовић истакао је да права детета у потпуности морају бити заштићена и око тога нема никакве дилеме. Коментаришући случај, он је навео да је за њега, као председника Савета за права детета, недопустиво да деца буду изложена онаквом стресу и трауми.

 

(Б92)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Нострадамус

18.06.2021 20:03

Нигде не писе засто је осудјен на 30 дана затвора.У сваком слуцају полиција не мозе тако да реагује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лажни Нострадамусе

19.06.2021 04:12

Јер нема чиме да плати казну. Да си прави Нострадамус већ би то видио.

Name

Црнокосуљаси

18.06.2021 20:29

Даце Бог да и вас хапсе на исти нацин како сте и заслузили. Палицу имате а мозга немате. Боље да вас и нема мања стета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е јеси глупан

19.06.2021 07:28

Ћути будало то је по наредби суда.

Name

Није него

18.06.2021 20:30

Направили инцидент да одвуку пажњу од дешавања у скупштини а онда као гасе пожар и глуме забринуте обилазећи породице, како се они брину и пуно су пажње. Старе форе за манипулисање народом. Народе, то су манипулације бједника на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

19.06.2021 04:24

Па се праве паметни и говоре о правима детета,клосари распали...

Name

Ово је страсно!

18.06.2021 20:32

Сав народ да се дигне и правац у ЦГ! Ови крици дјеце нису виђени јос од Аусвица! Бозе има ли те! Сви који су ланцу овог нељудског цина да се похапсе јос НОЦАС! А за плач дјецији да се осуде и најстрозије казне!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

18.06.2021 20:41

Људи моји,дал ова полиција има грам мозга? Постоји хиљаду нацина да се ово обави а не овако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ванземаљац

19.06.2021 07:29

То је питање за суд а не полицију,суд издаје наредбу.

Name

Игор

18.06.2021 23:42

Када треба напасти сиротињу и оживљавати се пред дјецом Полиција је спремна. А друзе се и сарадјују са Нарко Мафијом. Сваки Трећи Полицајац на Балкану је упетљам у Кримималне или корупривне Токове. Све висе Агресивни брутални људи у полицији . Које резим узима искључиво за Тортуру над Градјанима . Неки дан сједим сасвим слуцајно у кафићу за столом и у моме друштву сасвим случајно се насао младиц који треба да постане полицајац .ајде две мафијаске тетовазе сто има то могу прогутати али прица му је следеца .казе у почетку це бити теско полицајац на улици али после кад постанем специјалац моци ћу дс пуцам и да убијем а да не одговарам. Устао сам од стола нисам могао да га слусам .млад човјек маста да удје у полицију да добије дозволу да убије . Какви болесници и терористи улазе у полицију да бог сацува .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

19.06.2021 07:32

Један изопацен труо систем који нема благе везе са цовјеком као људским бицем.

Name

бака

19.06.2021 04:17

Ово је монстуозно.Класицни пример насиља над дјецом од стране ЦЗСР.Монструме хапсити одмах.Најбољи интерес дјетета је здраво,весело задовољно и сретно дијете.Монструми цупају и отимају дијете од родитеља кога оно оцито воли и тако су му нанијели трауму за цијели зивот.Силовање,педофилија ,продаја,отимање дјеце су нацини на који у ЦЗСР упропаставају дјецу и наносе им трауме за цитав зивот.Дизите се народе и недајте.Злотвори морају запамтити да не смију упропаставати малољетну дјецу.Крик дјетета одзвања тако болно.То је недопустиво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрква

19.06.2021 06:03

Због 2 метра дрва цовјек у затвор, а дрзава не пруза ниста, само ОТИМА.... ја не бих уцествовао НИКАД у овоме, нема оправдања "то је мој посао", НЕ, то НИЈЕ мој посао да хапсим оца ради метра дрва а ЛОПОВИ краду милионе евра

ОДГОВОРИТЕ
Name

СрпскоСарајево

19.06.2021 06:43

А сто ми се згади овај Кривокапиц! ФУЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Какве трауме

19.06.2021 07:37

По ментално здравље дјеце, мозе да изазове и срцане сметње.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Интелектуалац

19.06.2021 21:54

Закон једнак за све, то је права правна дрзава. Он као отац је сам о својој дјеци морао мислити и старати се да до тога не додзе. Несто друго ме насмија: "министар финансија и социјалног старања" ја мислим да је само код њих министар финансија задузен за социјално старање :-)) . Једно нема везе са другим!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будимо људи

20.06.2021 00:14

Мајмуни или било која дивља зивотиња, никада не би угрозила своју врсту..Напротив,многе зивотињске врсте се брину о младунцима ако родитељи настрадају.

ОДГОВОРИТЕ