Кошаркашице БиХ сложно: Политичари, склоните се!

Бх. кошаркашка репрезентација побиједила Шведску и обезбиједила квалификације за Свјетско првенство

Кошарка 26.06.2021 | 17:02
Кошаркашице БиХ сложно: Политичари, склоните се!

Након још једне велике побједе и успјеха наших кошаркашица над Шведском (82:63) огласила су се јунакиње које су исписале историју босанскохерцеговачке кошарке. Послале су заједничко писмо у којем нису штедиле политичаре с највишег нивоа власти који су пожурили да честитају на успјеху, а претходно нису издвојили фенинга за припреме.

- Драги наши навијачи, пријатељи и суграђани,

Прије свега вам се морамо захвалити на огромном броју порука подршке које сте нам слали док смо се на Европском првенству бориле да остваримо што бољи резултат за нашу домовину. Не можете ни замислити колико су нам значиле те емоције којима сте нас хранили, били сте наша снага у најтежим тренуцима. Ово што смо оствариле поклањамо свима вама у Босни и Херцеговини, то је успјех свих нас. Заједнички, без икаквих подјела, како и треба бити.

Критика властима

Нажалост, има и оних којима не можемо узвратити на лијепим ријечима.

Биле смо запањене количином честитки политичара с највиших нивоа власти, а који претходно нису издвојили ни фенинга за наше припреме. Да не говоримо како такође од њих нисмо добиле било какву награду за пласман на Еуробаскет, као ни за улазак међу најбољих осам екипа Европе.

Разних обећања и иницијатива је било, али очито је тек ријеч о јефтином популизму, јер никад нису реализована. Без обзира које било оправдање за такав маћехински третман репрезентације, није у реду да политичке поене на нашем успјеху грабе они који до јучер нису хтјели ни да нас погледају.

Највећа награда

У том смислу, желимо нешто рећи и о спектакуларном дочеку који се, како чујемо, припрема за нас у Сарајеву. Нема потребе за бљештавилом и расипањем. Ми смо то схватиле по доласку на припреме у Фојницу, гдје су нас стотине малишана дочекале с пјесмом и заставама наше земље, када је мало ко био уз нас.

Такав дочек, прије самог Еуробаскета, памтит ћемо док смо живе. Такав дочек желимо и у Сарајеву, испред Вијећнице, једноставан, али емотивно богат. Пјеваћемо и радовати се. Ништа нам више не треба. Имамо једни друге, то је више него довољно.

Новац који сте намијенили нашем спектакуларном дочеку жељеле бисмо да поклоните кошаркашким клубовима и школама кошарке у Босни и Херцеговини, како бисмо сутра сви скупа могли неке нове клинце и клинцезе гледати у дресу репрезентације на европским и свјетским првенствима.

То ће бити највећа награда коју можемо добити, и ми и земља коју толико волимо! - поручиле су бх. кошаркашице у заједничком писму.

хттпс://www.фацебоок.цом/пермалинк.пхп?сторy_фбид=1421511571538034&ид=100010376143775

(Аваз)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Даре

26.06.2021 15:18

Браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво, дјевојке!

26.06.2021 15:43

Бравооооооо!!! Браво, БиХ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

гоги

26.06.2021 15:46

Браво дјевојке. Политицари су зло

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прика бн

26.06.2021 16:49

Свака част за пласман. А посебне похвале за критике према неспособним политичарима који ама баш ништа не раде на томе да овом народу буде имало лакше у овим тешким временима. Само се боре за себе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Креле

26.06.2021 17:29

Одрзале политичарима лекцију који нас само завадају. Браво за дјевојке ... много сте урадиле за ову зенљу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Антиса

27.06.2021 20:17

РТРС и АТВ ни једну једину вијест да објаве о овом подвигу.

ОДГОВОРИТЕ