Србија савладала Порторико и заказала дуел са Италијом

Кошаркашка репрезентација Србије савладала је Порторико (102:84) и пласирала се у финале квалификационог турнира у Београду, чији ће победник играти на Олимпијским играма у Токију.

Кошарка 03.07.2021 | 18:05
Србија савладала Порторико и заказала дуел са Италијом

Ривал изабраницима селектора Кокошкова биће Италија, која је била боља од Доминиканске републике 79:59.

Финална утакмица на програму је у недељу од 20.30 у дворани Александар Николић.

У првих десет минута, Порторико је преко расположеног Пинеира проналазио рупе у одбрани.Најава боље игре репрезентације Србије била је тројка Немање Бјелице на крају првог квартала, за вођство нашег тима од 28:26.

Пинеиро нам је и даље правио проблеме, али побољшавао се шут репрезентације Србије, па су тројке погађали и Анжушић и Мицић, а највеће одушевљење изазвала је тројка нашег горостасног центра Бобана Марјановића.

Дуго су нам Порториканци ''дисали за вратом'', али пред крај полувремена Србија се одвојила на десетак поена разлике, па се на одмор отишло резултатом 51:40 у корист ''Орлова''.

У наставку, Србија је успешно одржавала вођство, а средином трећег квартала присуствовали смо тројкашком обрачуну Немање Бјелице са Порториканцима који су успели да смање на 66:60, али недуго затим Србија поново увећава предност на око десет поена разлике.

Како се меч ближио крају, Порториканци су били све нервознији и незадовољни појединим судијским одлукама, а када је Србија повела са 92:77 поенима Мицића на око три минута до краја, питање победника било је решено.

После тајм-аута, Бјелица погађа нову тројку за 95:77, па је Србија на крају дошла до веома убедљиве победе.

Васа Мицић је са 21 поеном и осам асистенција био најефикаснији у нашем тиму, Бјелица је уписао 18, уз седам скокова, Анђушић 15, Петрушев 15 уз осам скокова, а Теодосић 11 поена и 10 асистенција.

У селекцији Порторика Пинеиро 20 поена, колико је имао и Кондит који се распуцао у другом полувремену, а Клавељ их је пратио са 17 поена.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар