Крава Рани из Индије је најнижа и најмања крава на свету?!

Стотине људи игнорише ограничења због коронавируса и хрле на фарму у Бангладешу да виде по свему судећи најмању и најнижу краву на свету!

Занимљивости 13.07.2021 | 15:28
Крава Рани из Индије је најнижа и најмања крава на свету?!

Минијатурна 23-месечна Бутанска крава чије је име Рани, висока је само 51 цм и тешка 28 кг дуга 66 цм, тако је мала да се може носити наоколо.

Упркос националној забрани окупљања у борби продив короне више од 15.000 људи посетило је Рани на њеној фарми у Цхариграму, у близини престонице Даке.

Господин Ховладар који је купио ову минијатурну ( и вероватно најмању краву на свету) прошле године са друге фарме у северозападном округу Наогаон у Бангладешу. Каже да има потешкоц́а са ходањем и да се плаши осталих крава на фарми Схикор Агро, па је зато одвојена од остатка стада.

"Не једе много. Два пута дневно једе малу количину мекиња и сламе. Воли да лута напољу и чини се да је срец́на кад је узмемо у наручје." рекао је господин Ховладар. преноси ББЦ

Управници фарме на којој се налази кажу да су се пријавили за Гинисову књигу рекорда, како би потврдили да је Рани најнижа на свету. "Уверени смо да ће бити најмања", рекао је Мохамад Салим, извршни директор Схикор Агро Индустриес.

Према интернет страници Гинисових рекорда, титулу тренутно држи Маникијам, крава из индијске државе Керала, која је била висока 61 цм када је ушла у књиге рекорда 2014. године.

"Многи људи долазе с различитих места како би видели најмању краву на свету, па сам и сам морао да је видим"“, рекао је један од посетилаца Рану Бегум.

Погледајте видео о најмањој крави на свету:

<див цласс="е-маилит_бтн_Фацебоок">(Занимљивостидана.цом) <див цласс="е-маилит_бтн_Тwиттер">  <див цласс="е-маилит_бтн_Мессенгер">  <див цласс="е-маилит_бтн_WхатсАпп">  <див цласс="е-маилит_бтн_Вибер">  <див цласс="е-маилит_бтн_Гмаил"> 

Коментари / 0

Оставите коментар