Почињу љетне Олимпијске игре у Токију, без навијача

На овогодишњим Играма, које ће трајати до 8. августа, гледаоци ће моћи да прате такмичење у 33 спортске дисциплине, са 339 догађаја на 42 локације.

Спорт 23.07.2021 | 08:42
Почињу љетне Олимпијске игре у Токију, без навијача

Већина спортских дешавања одржаће се на ширем подручју Токија, а неколико фудбалских утакмица и маратон одржаће се у граду Сапоро, пише Би-Би-Си.

У Токију неће бити навијача, јер је у тој области 8. јула проглашена ванредна ситуација која ће трајати до 22. августа.

Параолимпијске игре услиједиће након олимпијских, од 24. августа до 5. септембра.

Одлука о присуству навијача на Параолимпијским играма тек треба да буде донесена.

Свечано отварање заказано је за 13.00 часова, а очекује се да церемонији присуствује нешто мање од 1.000 људи.

Ситуација са короном

Чешка одбојкашица на пијеску Маркета Наусцх-Слукова посљедњи је случај заразе коронавирусом у чешкој олимпијској делегацији, објавио је у четвртак Чешки олимпијски одбор. 

Слукова и њезина суиграчица Барбора Херманнова су 16. на свјетској ранг-листи. "За Барбору Херманнову и мене ово је требао бити врхунац каријере, а сада је наш пут овако жалосно завршио", изјавила је Слукова.

Прије тога позитивни на тестирању били су одбојкаш на пијеску Ондреј Перушич и столнотенисач Павел Сиручек, а Чешки олимпијски одбор истражује јесу ли сви ти случајеви повезани с чартер летом који је прије седмицу дана стигао у Токио. 

Организатори ОИ-ја објавили су у четвртак да је у олимпијском селу забиљежено четверо позитивних, од којих су двоје спортиста и сви морају у карантин.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар