Њемачка размишља о пооштравању мјера на границама

Страх од новог пандемијског вала се шири међу члановима њемачке владе. Прво је потпаролка владе Улрике Демер најавила како се размишља о увођењу нових мјера ако инциденца и даље настави расти брзином којом тренутно расте, а сада је и министар здравља Јенс Шпан најавио пооштрење правила за повратнике с годишњих одмора.

Свијет 27.07.2021 | 19:06
Њемачка размишља о пооштравању мјера на границама

Он планира увести правило по којем би сви они који нису у потпуности вакцинисани или прележали корона вирус при уласку у Њемачку били дужни показати потврду о негативном тесту. За сада ово вриједи само за оне који у Њемачку долазе авионом. Ово правило би вриједило за све, без обзира на то сматра ли се подручје на којем су боравили ризичним или не.

Спахн је у прошлости у више наврата управо повратнике с одмора у југоисточној Еуропи окривио за ширење заразе. Тренутно се нити једна земља с овог подручја не сматра ризичном, преноси ДW.

<х4>Страх од раста инциденце

Према информацијама из кругова владе, усаглашавања о увођењу ових мјера се тренутно координира између министарстава. Наводно се противи једино социјалдемократска министправарка Кристин Ламбрехт, која увођење обавезног негативног теста сматра непримјереном мјером с обзиром на тренутно епидемиолошко стање у земљи и још увијек релативно ниску инциденцу у поређењу с првим кварталом године.

Тренутно је у Њемачкој инциденца с 14 релативно ниска, али она, како је рекла потпаролка владе Демер, расте муњевитом брзином, у року од седам дана 75 посто.

 Инциденца се још до прије неколико дана у већини земље кретала између нуле и пет. У неким савезним покрајинама, попут најмногољудније Сјеверне Рајне-Вестфалије, поново се уводе строжије мјере попут ограничења броја муштерија у трговинама или правила с маскама у ресторанима, а поново је, након свега неколико седмица, забрањен и рад ноћних клубова и дискотека. У већим градовима попут Хамбурга и Берлина инциденца је у међувремену прешла вриједност од 25.

ДW)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Неко

27.07.2021 18:02

Ово што се ради у целом свету је удар на човечанство

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Озрен

27.07.2021 18:35

Бас тако

Name

Добој

27.07.2021 19:09

То це им и бити... и то врло брзо

Name

Професор

27.07.2021 20:13

Хитлер је за "ове" био мала маца! Народе будјење!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

27.07.2021 21:12

Знаци,ако си вакцинисан,не морас показивати потврду о негативном тесту,без обзира сто и сами казете да и вакцинисани се могу заразити и пренијети корону...ма браво.Гдје поциње корона ту престаје логика!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хари

28.07.2021 05:46

Шупља прича. Нема од тога ништа. Нико не смије заустављати 2 милиона туриста људи и роба у покрету. Па Колоне би биле 10то сатне на свим границама. Словенија је била недавно хтјела увести ПЦр за транзит, па су повукли јер не контају консеквенце. Нити једна чланица нр мозе мимо ЕУ парламента доносити шарене одлуке. Но, ускоро ће протести и валови протеста против мјера И против вакцинације да ураде плодом и да ударе у срце ЕУ која је у бити поданик Америке. А ако ћемо о тој страни да разговарамо, у УСА су се одавно подигле снаге које ће дати нову наду човјечанству а сузбити манипулацију и празновјерје. Сретно свим људима, у памет се, а и спремите се и за физички отпор ако буде требало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

28.07.2021 06:24

Како је кренуло увешће обавезну вакцинацију на границном прелазу без обзира био вакцинисан или не и тако барем једном у години а касније и сваки пут по преласку па ко издржи издржи.?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лима

28.07.2021 10:00

Све ово раде да би људе натјерали на вакцине Никад у постојању цовјецанства није било да вас неко тјера на вакцине. Сви они који примају вакцине сједјели су пуно поред телевизора и годину дана слусали медије о броју умрли од короне људи од страха и затварања примају вакцине. Људи који из сјенке владају овом планетом покушавају кроз вакцине да направе већу контролу над зивотима људи . Цовид19 је добро припремљен програм гдје це људе држати под вакцинама на годисњем редовном примању и на тај нацин покушати висе управљати земљом. Све висе је катастрофа суса поплава Капиталистички свијет је достигао врхунац Све висе је масовне насилне миграције Ово је пројекат који хоце да свијет уреде на мало другачији нацин . Улазимо у нову Еру .

ОДГОВОРИТЕ