Желите изгубити килограме: Ово су најчешће грешке 

Током пандемије коронавируса многи су почели запостављати физичку активност и здраву прехрану, што је довело и до дебљања. Но, ако желите изгубити килограме, требали бисте знати за ове најчешће грешке које вас у том спречавају.

Здравље 11.08.2021 | 10:16
Желите изгубити килограме: Ово су најчешће грешке 

Не једете довољно
Ако сте једна од оних особа које вјерују да ће прије изгубити килограме ако не једу, требате знати да је то грешка. Ако сте на дијети која се темељи на мало калорија, примијетићете да на почетку губите килограме, али то није дугорочно рјешење.

Наиме, након неког вреемна особа постане свјесна да су таквом дијетом постављени нереалитстични планови које је немогуће слиједити дугорочно. Када смо ан дијети или се придржавамо једне врсте прехране, наш мозак мисли да смо у проблему и почиње функциониСати као да смо изгладњени. То успорава процесе у тијелу који су нужни за сагоријевање калорија.

Избацивање група намирница
Ако се ваша прехрана темељи на томе да избјегавате одређену групу намирница, требали бисте одустати од тога. Немојте елиминиСати цијелу једну групу намирница као што су протеини, угљикохидрати или масноће. То морате имати у својој прехрани како бисте унијели довољно витамина, минерала, влакана и антиоксиданаса.

Досадна дијета
Били сте на дијети, смршали и то је ваш домет? Према студијама, досадне дијете доводе до тога да особа дође до одређеног лимита, а да бисте смршали, морате шокирати своје тијело испробавајући с времена на вријеме нове ствари.

Вјежбање
Умјерено и редовно вјежбање игра јако важну улогу у мршављењу, али ако претјерате с тим, то се може и негативно одразити на ваше тијело. Студије су показале да прехрана има још важнију улогу у мршављењу (70 посто) у поређењу с вјежбањем (30 посто).

Не крећете се довољно
Када предуго сједите, без да се уопште крећете, ваше тијело престаје производити липазу, ензим који инхибира масноће и који игра важну улогу у мршављењу.

Не спавате довољно
Сан има изузетно важну улогу у процесу мршављења. Ако не спавате препоручених шест до осам сати дневно, то се може негативно одразити и на губитак килограма, пише Тимес оф Индиа. Показало се да је метаболизам знатно спорији код особа које не спавају довољно, а исправан рад метаболизма је кључан за мршављење.

н1инфо.цом

Коментари / 0

Оставите коментар