Милијев адвокат: Цеца дугује стотине хиљада евра

Јавност је пре неколико дана могла да чује у емисији "Звезде Гранда" да је Светлана Цеца Ражнатовић рекла да је на суду са Александром Милићем Милијем јер јој дугује брдо пара.

Магазин 17.09.2021 | 13:16
Милијев адвокат: Цеца дугује стотине хиљада евра

С обзиром на то да композитор не жели да коментарише ову ситуацију са Цецом и да сматра да " Звезде Гранда" нису право место да се износе такве ствари, позвали смо његовог адвоката Милана Јакшића који нам је послао саопштење и објаснио због чега је дошло до судског спора.

- Поводом неистинитих и неоснованих новинских натписа који су се појавили у вези судског спора измеду, мојих клијената, друштва Милиграм мусиц и Александра Милица са једне стране и друштва Цеца Мусиц са друге стране, желим да упознам јавност са реалним цињеницним стањем тог спора.

Наиме, у периоду од 2004. до 2013. године мој клијент је уложио у пројекте везане за интерпретарора Светлану Ражнатовиц близу 2.000.000 евра, а који обухватају производњу и издавање фонограма (за седам издања) и концерте на Ушцу, што је све мој клијент организовао и финансирао. За све плацено од стране мог клијента постоји уредна документација која је једним делом достављена суду а по потреби може бити достављена и јавности како се овакви и слицни неистини наводи не би појављивали у медијима и урушавали углед мог клијента - каже он и додаје:

- С обзиром да је мој киљент на свих седам издања финансирао и организивао производњу фонограма, а што су законски услови за стицање својства производаца фонограма, он се по закону сматра власником тих фонограма и као такав се регистровао код надлежне организације која региструје производаце фонограма.

У складу са уговором потписаним измеду мог клијента и Цеца Мусиц, мој клијент имао је обавезу да произведе фонограме и плати све трошкове производње и издавања фонограма док је сваки од уговараца остваривао право на 50% оствареног прихода од издаваштва. Током сарадње мој клијент је по том основу исплатио око 800.000 евра привредном друштву Цеца Мусиц, за шта такоде постоји уредна документација која је на располагању.

Адвокат напомиње да су покушали са Цецом ову ситуацију да реше мирним путем, али је она одлучила другачије.

- Проблем се појавио када је друштво Цеца мусиц, без сагласности мог клијента (као производаца фонограма на 7 издања и као аутора на преко 1300 видео записа који се налазе на yоутубе каналу Светлана Цеца Разнатовиц и на дигиталним платформама) поцело да експлоатише фонограме и ауторска дела мог клијента на yоутубе каналу Светлана Цеца Разнатовиц и на дигиталним платформама. По извештају који је дао сам провајдер друштва Цеца Мусиц то друштво је на овај нацин приходовало неколико стотина хиљада евра. И поред цињенице што је мој клијент привредном друштву Цеца мусиц уредно ислатио 50% оствареног прихода, друштво Цеца мусиц упорно одбија да исплати надокнаду мом клијенту која му припада од експлоатације коју годинама врши на yоутубе каналу Светлана Цеца Разнатовиц и дигиталним платформама, при цему за исту експлоатацију не постоји правни основ нити сагласност мог клијента.

Дакле, мој клијент је испоштовао свој део договора, док је друштво Цеца мусиц оштетило мог клијента за озбиљан новцани износ, а затим без икаквог основа поднело тужбу против њега.

У више наврата покушали смо да на миран и цивилизован нацин решимо постојеци проблем али и поред свих напора у томе нисмо успели. Надам се да це разум ипак превладати и да це дугогодишњи успешни сарадници доци до договора, који је једино право решење - Закључио је Милијев адвокат Милан Јакшић.

(Курир)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

народ

17.09.2021 11:21

немојте, па то је "српска мајка"... пљуц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сима

17.09.2021 11:29

Цеца лоповцина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ххк

17.09.2021 11:40

Цеца лопужа. Имала је од кога и учити.

ОДГОВОРИТЕ