Тамара Драгичевић о улози Силване Арменулић у филму "Тома"

Лик легендарне певачице Силване Арменулић у новом филму "Тома" оживела је глумица Тамара Драгичевић.

Забава 18.09.2021 | 21:04
Тамара Драгичевић о улози Силване Арменулић у филму "Тома"

Мада се од старта знало да ће управо она играти певачицу која је пленила својим гласом и лепотом, извесно време чекало се на одлуку ко ће бити Тома Здравковић. Избор је пао на Милана Марића и сада делује да је то била права подела.

Film Toma
фото: АТА имагес

- Кад сам позвана као једина глумица на кастинг, осећала сам велику одговорност. Знала сам да немам конкуренцију, али сам била конкуренција самој себи. Кад сам радила прву сцену, пришао ми је Бјелогрлић и рекао: "Немој да се смејеш!" Добро ме познаје, као и ја себе. То досад као глумица нисам имала прилике да покажем. Мени се увек омакне осмех и увек су други редитељи на томе потенцирали. Рекла сам себи: "Хвала ти боже, и ја то осећам". На тој основи сам градила Силвану Арменулић, донела сам неку своју емоцију. На све то је дошла колективна енергија целе екипе. Уживали смо у раду - рекла је Тамара, која, иако се бави певањем у слободно време, у филму не пева она, већ Сузана Бранковић.

Suzana Branković

Млада глумица добила је похвале и за свој тузлански акценат.

- Мој тата је рођен у Брчком, а имао је родбину у Сарајеву, Вишеграду и Чајничу. Кроз детињство сам слушала те људе. Плашила сам се да за одлуку не буде пресудан дијалект. Плашила сам се где треба да изговорим "ј". Акценат ми није био проблем - истакла је Тамара.

Tamara Dragičević
фото: Тамара Трајковић

(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар